Αρχαία μυστικά ομορφιάς, σου λέει. Ψήνομαι πολύ. Μετά βλέπω το όνομα. Agema. Τι να σημαίνει; Και πόσο σπουδαία μπορεί να είναι αυτά τα μυστικά ομορφιάς για να έχουν αντέξει στο χρόνο και από αρχαία να γίνουν σύγχρονα; Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Agema είναι παραπάνω από πρόθυμος να μου εξηγήσει. Τον ρωτάω τι σημαίνει Agema, πρώτα απ' όλα. «Η λέξη Agema ηχητικά έχει την ίδια δόνηση με τη λέξη Δωδώνη, σύμφωνα με Πυθαγόρειες μετρήσεις. Σημαίνει «άγημα», δηλαδή την προστασία και την τιμητική συνοδεία της δύναμης» μου απαντάει. Αντιλαμβάνομαι ότι τα καλλυντικά Agema έχουν έρθει για να μας φροντίσουν αλλά ταυτόχρονα και να μας μεταφέρουν ένα μήνυμα. Ίσως το μήνυμα να είναι η ίδια η φροντίδα για το σώμα μας. Η θεραπεία του εαυτού μας μέσω της επιμέλειας της ομορφιάς.

-Δηλώνετε ότι βασίζεστε σε αρχαίες συνταγές ομορφιάς. Τι σημαίνει αυτό;

«Η περιοχή της Δωδώνης , από την εποχή του Ομήρου, είναι ο σημαντικότερος και για αιώνες μοναδικός χώρος στην Ελλάδα με ιερό και μαντείο του Δία. Τι έχει η γη και η φύση σε αυτήν την κοιλάδα ώστε να επιλεχθεί να γίνει ένα από τα πλέον ισχυρά κέντρα της αρχαίας Ελλάδας;» αναρωτιέται ο Γιώργος Παπαϊωάννου και συνεχίζει «μελετήσαμε πολύ την περιοχή και την ιστορία της. Υπάρχει ιδιαίτερη δύναμη. Αναφέρεται γλαφυρά ότι όταν η Δωδώνη επιλέχθηκε να γίνει ο χώρος του Δία, οι θεοί προικοδότησαν την περιοχή με δώρα, μοναδικές κοινωνίες φυτών και δυνάμεις στο έδαφος, το υπέδαφος και τον αέρα. Οι ιερείς και οι ιέρειες κινούνταν σε συνεχή επαφή με τη γη, ξυπόλυτοι, κοιμούνταν στο έδαφος και αφουγκράζονταν όλη τη φύση να ακούσουν τον θεό. Χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη γνώση για τα φυτά, τον αέρα και την ίδια τη γη, τα δώρα των θεών, ώστε να γίνονται ιάματα, γνώση και λύση για όλους τους ανθρώπους που προσέτρεχαν στη Δωδώνη. Πολλές από αυτές τις γνώσεις και μεθόδους χρησιμοποιούνταν ακόμα και πρόσφατα από κατοίκους της περιοχής. Ένα παράδειγμα, μέχρι και τον περασμένο αιώνα, έπαιρναν χώμα από συγκεκριμένο χώρο της κοιλάδας και κάποια φυτά, το έπλαθαν και το στέγνωναν πάνω σε πέτρες. Έτριβαν με αυτό, όλο το σώμα τους στις πηγές, παραμονές του Αγίου Πνεύματος, για να καθαριστούν σωματικά και ψυχικά και να δεχτούν τη χάρη. Χαρακτηριστικό γεγονός το πώς φυσικές αλήθειες από τον προηγούμενο τρόπο ζωής, διαιωνίζονται και ενσωματώνονται στα νέα δεδομένα, λόγω αληθινών και απτών αποτελεσμάτων. Τα χώματα και οι συνδυασμοί αυτοί είναι ενσωματωμένα στα scrub της Agema. Όλα τα προϊόντα μας έχουν τη δική τους ιστορία».

Αυτά τα καλλυντικά κουβαλούν ιστορία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Εμπεριέχουν τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης σε συνδυασμό με τη γόνιμη δύναμη της φύσης. Ποια είναι, αλήθεια, η ιστορία τους; «Στην προσπάθειά μας να συλλέξουμε τη δύναμη που διαχέεται στα φυτά, το έδαφος και το υπέδαφος και τον αέρα της περιοχής της Δωδώνης, με την πληροφόρηση και γνώση που αποκτήσαμε, ανακαλύψαμε μια φυσική, καινοτόμα, ήρεμη και μοναδική μέθοδο, για την οποία έχουμε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Με ιδιαίτερους και μοναδικούς συνδυασμούς φυτών, εκχυλισμάτων, οργανικών και ανόργανων φυσικών υλών από την κοιλάδα, η δύναμη αυτή πήρε τη μορφή καλλυντικών προϊόντων, τα προϊόντα Agema» εξηγεί ο Γιώργος. Οκέι, δεν χρειάζεται να πει τα επιμέρους χαρακτηριστικά και ευεργετικά συστατικά των προϊόντων του, έχω ήδη πεισθεί. Ένα body elixir ισούται με ελιξίριο σοφίας εκτός από ελιξίριο αναζωογόνησης.

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου

Και ποια είναι η δική του ιστορία, η προσωπική διαδρομή του Γιώργου; «Κατάγομαι από το Λύγγο Ιωαννίνων, που έχει περίοπτη θέση στην κοιλάδα της Δωδώνης, όπου είναι και η έδρα μας. Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ένοιωθα αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τη δύναμη της περιοχής και νομίζω ότι έγινα απλά ένα μέσο να αρχίσει να διανέμεται, με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο, με τα προϊόντα Agema».

-Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Ποιο έχει την πιο ιδιαίτερη συνταγή;

«Επειδή είμαι παρών σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής, συγκινούμαι ιδιαίτερα κάθε φορά με τον άγριο λευκό κρίνο, που εμφανίζεται σχεδόν πάντα τελευταίος στο πουθενά, εκεί που τον συλλέγουμε και είναι μια ζωντανή οντότητα, με ιδιαίτερη χάρη και αποτελεί βασικό συστατικό των προϊόντων προσώπου». Λευκό κρίνο ε; Εξού και η έκφραση «είχε ένα πρόσωπο λευκό σαν κρίνος». Ευκαιρία να συλλέξω αρχαία tips ομορφιάς. Ποια είναι τα τρία βασικά προϊόντα για το νεσεσέρ μιας γυναίκας; «Με όλα αυτά που γνωρίζω και τα αποτελέσματα που έχω δει μέχρι τώρα, προτείνω ανεπιφύλακτα το facial elixir ή τις κρέμες, που αναπλάθουν το πρόσωπο, το τρέφουν και το σφίγγουν, το facial wash που το κάνει αμέσως φρέσκο και καθαρό και το facial scrub που πέραν της καλλυντικής του δράσης, αποτοξινώνει, καθαρίζει φυσικά και ενεργειακά και ξεκουράζει» μου απαντάει ο Γιώργος και έχω την αίσθηση ότι αυτά τα tips ομορφιάς χρησιμοποιούσε και η ίδια η Διώνη. 

Facebook Agema

www.agema.gr

TAGS