Σε ένα παράλληλο σύμπαν η Νάντια Ράπτη θα μπορούσε να είναι φιλόλογος, αν ακολουθούσε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τελικά όμως την κέρδισε η παιδική αγάπη της για τη μόδα. Αντί να διαγράψει μια λίγο πολύ προβλέψιμη επαγγελματική διαδρομή, η Νάντια Ράπτη άκουσε την καρδιά της και συνέχισε το ταξίδι της στη μάθηση στη σχολή μόδας Βελουδάκης, μια εμπειρία που εξαργύρωσε κατόπιν με τη δημιουργία του brand Arte, με μια συμφοιτήτριά της, και αργότερα, το 2013, του προσωπικού της label, Nadia Rapti.

Κομμάτια ευκολοφόρετα, σε ένα μεγάλο εύρος τιμών που δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες γυναίκες να κάνουν δικό τους ένα επώνυμο, ελληνικό ρούχο υψηλής στιλιστικής και κατασκευαστικής ποιότητας, συνεισφέρουν στην ιστορία της επιτυχίας της. Μια ιστορία που αποκτά επιπρόσθετη αξία από το γεγονός ότι  η Νάντια Ράπτη είναι μια σχεδιάστρια μόδας αυτοδημιούργητη, η οποία έχτισε πάνω στη δημιουργικότητα, την έμπνευση, τη σκληρή δουλειά της. Με αφορμή την παρουσίαση της νέας κολεξιόν της στο Μέγαρο Υπατία, την Bohemian meets African, ένα ταξίδι στα μποέμ σέβεντις αλλά και ένα σαφάρι έμπνευσης στη Mama Africa, μίλησε στο womanTOC.

Τι σας ενέπνευσε στη νέα, χειμερινή κολεξιόν; Ποιες είναι γενικά οι πηγές έμπνευσής σας;

«Η νέα μου συλλογή, εμπνευσμένη από την “επαναστατική“ δεκαετία των 70s, αποτυπώνει, μέσα από τα prints, τις έντονες επιρροές από την αφρικανική ήπειρο ενώ δε παραλείπει να ενσωματώνει boho-ethnic στοιχεία. Γενικότερα, έμπνευση για μένα αποτελεί καθετί που θα με κάνει να θέλω να γυρίσω γρήγορα στο showroom και να σχεδιάσω. Μια γυναίκα που θα παρατηρήσω στο δρόμο ή μια κυριακάτικη βόλτα στη πόλη είναι μόνο δύο από τα παραδείγματα που με εμπνέουν».

Αν θα έπρεπε να επιλέξετε την πιο δυνατή τάση της σεζόν που διανύουμε, ποια θα ήταν;

«Σίγουρα τα oversized παλτό με ethnic μοτίβα αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της μόδας. Τα πλεκτά ρούχα επιστρέφουν δυναμικά και αποτελούν μια τόσο ζεστή όσο και ασφαλή επιλογή κομψότητας».

«Μια γυναίκα που θα παρατηρήσω στο δρόμο ή μια κυριακάτικη βόλτα στη πόλη είναι μόνο δύο από τα παραδείγματα που μου δημιουργούν έμπνευση». Φωτό από την παρουσίαση της νέας συλλογής της.

Τι σας γοήτευσε εξαρχής στη μόδα και σας ώθησε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτήν;

«Για εμένα η μόδα είναι μια έκφραση δημιουργικότητας που με τραβούσε από μικρή ηλικία. Ήθελα πάντα να καταφέρω να δημιουργήσω ρούχα που θα ντύνουν δυναμικές και κομψές γυναίκες με προσωπικότητα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το μότο μου είναι 24/7».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στη δημιουργία του δικού σας brands και μάλιστα μέσα στην κρίση;

«Δυσκολίες υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, όλα είναι θέμα θέλησης. Επειδή όποιος θέλει κάτι βρίσκει τρόπους και όχι δικαιολογίες, αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρο μου ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Το επιχειρείν σίγουρα δεν ευνοείται στην Ελλάδα, όμως τα έχω καταφέρει μέσα από σκληρή δουλειά, πείσμα και ενθουσιασμό».

«Σίγουρα τα oversized παλτό με ethnic μοτίβα αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της μόδας»

«Επειδή όποιος θέλει κάτι βρίσκει τρόπους και όχι δικαιολογίες, αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρο μου ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης». Φωτό από την παρουσίαση της νέας συλλογής της.

Γιατί επιλέξατε να κατασκευάζονται τα ρούχα σας στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις αλλά και τα σημαντικότερα ατού ενός προϊόντος made in Greece;

«Το υψηλό κόστος παραγωγής στην χώρα μας αποτελεί σίγουρα αποτρεπτικό παράγοντα για κάθε εταιρεία. Παρ’ όλ’ αυτά, για μένα η ποιότητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των συλλογών μου γι’ αυτό και επιμένω να παράγω τα ρούχα μου στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύομαι και με τους οποίους συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Έτσι, μου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθώ όλη την εξέλιξη του ρούχου και να μπορώ να επεμβαίνω ανά πάσα στιγμή προκειμένου να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα».

Με το σλόγκαν σας, Dare to be different, μας παρακινείτε να ξεχωρίσουμε. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε, μέσα από το ντύσιμο αλλά και τη στάση ζωής μας;

«Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ξεχωριστή. Καλώ όλες τις γυναίκες να πιστέψουν στη μοναδικότητά τους και να αναδείξουν τον γυναικείο δυναμισμό και τη θηλυκότητα τους. Μέσα από τα 24/7 ρούχα μου, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους για μια μοναδική κάθε φορά εμφάνιση, η κάθε γυναίκα needs to dare to be different».

Ποια ινδαλματική γυναίκα, από το παρελθόν ή το σήμερα, θα επιλέγατε να ντύσετε αν είχατε την ευκαιρία και γιατί;

«Τη Μέριλιν Μονρόε, καθώς αποτελεί ένα από τα πρότυπα μου. Όπως είχε πει και η ίδια "Imperfection is beauty" [σ.σ.: Η ατέλεια είναι ομορφιά], κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη».

«Η Μέριλιν Μονρόε αποτελεί ένα από τα πρότυπα μου. Όπως είχε πει και η ίδια "Imperfection is beauty" [σ.σ.: Η ατέλεια είναι ομορφιά], κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη». Φωτό από την παρουσίαση της νέας συλλογής της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση της νέας κολεξιόν της:

www.nadiarapti.com | FB: www.facebook.com/byNadiaRapti | Instagram: @nadiarapti

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS