ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στη νέα gallery boutique στο κέντρο της Αθήνας, επί της Θησέως, η οικολογία συναντά τη μόδα

Εκεί θα βρούμε όλες τις δηµιουργίες της 'ergon Mykonos από την πρώτη συλλογή του 2016. Ξεκάθαρη µατιά σε µια νέα στάση ζωής.

Στη νέα gallery boutique στο κέντρο της Αθήνας, επί της Θησέως, η οικολογία συναντά τη μόδα

Η οικολογική συνείδηση συναντά την µόδα στην νέα gallery boutique της οδού Θησέως, όπου παρουσιάζονται όλες τις δηµιουργίες της 'ergon Mykonos από την πρώτη συλλογή του 2016 µέχρι σήµερα. Η ιδέα για έναν χώρο όπου η καλλιτεχνική δηµιουργία συναντά την µόδα, η urban αισθητική φλερτάρει το καλοκαίρι και το lifestyle γίνεται προσιτό, έγινε πραγµατικότητα στον πρώτο όροφο ενός παλιού νεοκλασικού κτηρίου µε µεγάλα παράθυρα και θέα την σύγχρονη Αθήνα.

Στη νέα gallery boutique στο κέντρο της Αθήνας, επί της Θησέως, η οικολογία συναντά τη μόδα
ο shopping γίνεται εύκολο, χαλαρό µε την συνοδεία κλασικής µουσικής και µετατρέπεται σε µοναδική εµπειρία που θα θυµάστε για πάντα.

Οι επισκέπτες µπορούν να περιπλανηθούν στον χώρο τoυ showroom που µοιάζει περισσότερο µε οικία παρά µε boutique. Tον χαρακτηρίζει ότι ακριβώς χαρακτηρίζει ένα σπίτι και είναι διαµορφωµένος σαν ένα ζωντανό σπίτι όπου µέσα ζει η οικογένεια της ‘ergon Μykonos, ανταλλάσσει ιδέες, δηµιουργεί µα πάνω απ’ όλα υποδέχεται τους «καλεσµένους» µε ή χωρίς ραντεβού όπως ακριβώς κάνουν οι φίλοι. Οι «καλεσµένοι» µας µπορούν να δουν και να µάθουν πως κατασκευάζονται οι iconic εσπαντρίγιες της ‘ergon Mykonos, να ταυτιστούν µε την δηµιουργικότητα και τη µοναδικότητα των προϊόντων του brand και να εµπνευστούν από την ελληνική ιστορία και παράδοση που εκφράζεται µε σύγχρονο τρόπο µέσα στις συλλογές του. Το shopping γίνεται εύκολο, χαλαρό µε την συνοδεία κλασικής µουσικής και µετατρέπεται σε µοναδική εµπειρία που θα θυµάστε για πάντα.

Οι επισκέπτες µπορούν να περιπλανηθούν στον χώρο τoυ showroom που µοιάζει περισσότερο µε οικία παρά µε boutique

O χώρος είναι εντυπωσιακός και διασπάται αρµονικά από µικρότερα δωµάτια εργασίας και έκθεσης, ενώ ένα µεγάλο ανοιχτό εσωτερικό παράθυρο επιτρέπει στο φυσικό φως να φωτίζει τον χώρο. Το φυσικό γλυπτό από τα υφάσµατα µε τους Ολυµπιακούς δροµείς που κατασκευάστηκε για το ξενοδοχείο Coco mat πέρυσι το καλοκαίρι βρίσκεται τώρα εδώ. Διακοσµηµένος από τα µοναδικά αντικείµενα της συλλογής homewear που διατίθεται αποκλειστικά στα 3 σηµεία πώλησής µας, Σύνταγµα, Μύκονο και online. Κάθε γωνιά και ένα έργο τέχνης, κάθε σηµείο και ένα installation εµπνευσµένο από τα υφάσµατα, την κουλτούρα αλλά και την πολυχρηστικότητα που µπορούν να προσφέρουν οι δηµιουργίες µας στην καθηµερινότητα.

Κάθε σχέδιο αριθµεί 50 κοπές και αντιµετωπίζεται σαν έργο τέχνης.

Στοχεύουµε στο µέλλον κοιτώντας µε σεβασµό στο παρελθόν. Σε µια διαρκή αναζήτηση λύσεων συµβατών µε τις συνθήκες της αγοράς στο χώρο της µόδα, και θέλοντας να συµβάλλουµε συνειδητά και µε ηθικό τρόπο στο να σταµατήσει η βιοµηχανία της µόδας να βρίσκεται στην πρώτη γραµµή για την µόλυνση του περιβάλλοντος πάµε ένα βήµα παρακάτω και οραµατιζόµαστε τα σχέδια µάς ως µοναδικές δηµιουργίες που λίγοι εκλεκτοί θα φορέσουν. Κάθε σχέδιο αριθµεί 50 κοπές και αντιµετωπίζεται σαν έργο τέχνης.

Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία παραγωγής παραµένει χαµηλή και τίποτα δεν κατασκευάζεται σε πλεόνασµα.

Κάθε γωνιά και ένα έργο τέχνης, κάθε σηµείο και ένα installation εµπνευσµένο από τα υφάσµατα, την κουλτούρα αλλά και την πολυχρηστικότητα που µπορούν να προσφέρουν οι δηµιουργίες µας στην καθηµερινότητα.

Growing clothes the right way

Το ελληνικό βαµβάκι, η βιώσιµη µόδα, τα οργανικά και φυσικά νήµατα, η χαµηλή παραγωγή, ο µηχανικός αργαλειός, οι Έλληνες καλλιτέχνες, οι χειροποίητες εσπαντρίγιες αλλά και το όραµα για ένα ξεκάθαρο brand DNA είναι αυτό που διαφοροποιεί και κατατάσσει το ‘ergon Mykonos στην πρώτη γραµµή των ελληνικών lifestyle designer brands. Η δηµιουργός και ιδρύτρια του ‘ergon Mykonos Μαριέττα Καρπαθίου θέλησε να δηµιουργήσει ένα ethical fashion brand που µένει για πάντα στο µυαλό και την καρδιά των γυναικών αλλά δεν αφήνει κανένα αποτύπωµα στο περιβάλλον.

Studio boutique: Θησέως 20, Σύνταγµα

Flagship store: Φλώρου Ζουγανέλη 21, Μύκονος

https://ergonmykonos.com/

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

Περισσότερα από

Made in Greece

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.