«Η ζωή είναι μικρή, χαμογέλα όσο έχεις ακόμα δόντια». Διαβάζω τη λεζάντα πάνω από την μικρομέγαλη/μεγαλόμικρη ηρωίδα με την naïveté φιγούρα -μοιάζει λες βγαλμένη από το σκίτσο κάποιας προφέσορας πιτσιρίκας προσχολικής ηλικίας. Γελάω. Ευτυχώς έχω ακόμα δόντια. Θα γελάω. Μια αλήθεια ειπωμένη σαν σύντομο ανέκδοτο, μια ορθή σκέψη διατυπωμένη ανορθόδοξα. Το χιούμορ των Think Pig είναι «γουρουνίσιο»: Ευφυές και καυστικό. Τα γουρούνια, άλλωστε, βρίσκονται στο top 3 των πιο έξυπνων πλασμάτων του ζωικού βασιλείου; Δεν έχεις δει τον Pigcasso, τον διάσημο χοίρο που ζωγραφίζει με πινέλα στο στόμα του πάνω σε καμβά, ενώ τα εξπρεσιονιστικά έργα του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου;

Τα αστεία αντικείμενα καθημερινής χρήσης με την υπογραφή του διδύμου Μαριλένα-Αθηνά, τα γνώριζα. Αφορμή για να μάθω περισσότερα για αυτές τις δύο κυρίες με τον πυρακτωμένο εγκέφαλο που εργάζονται σε ένα φωτεινό στούντιο στην Ηλιούπολη, «προσπαθώντας να βρουν τη χαρά τη ζωής, ενώ όλοι θα πεθάνουμε» όπως οι ίδιες λένε, ήταν το βιβλίο τους από τις εκδόσεις Key Books.

-Ποια είναι η ιστορία σας κυρίες μου;

«Η Μαριλένα, το ροζ κορίτσι είναι φωτογράφος και πριν 3 χρόνια απολύεται από την πρωινή δουλειά της και ξεκινάει το project www.spitishoot.com όπου φωτογραφίζει ανθρώπους στο χώρο τους. Γνωρίζει την Αθηνά, το κόκκινο κορίτσι μέσω φέισμπουκ και τη φωτογραφίζει στο εργαστήριό της. Η Μαριλένα ερωτεύεται το εργαστήριο της Αθηνάς και ξεκινούν μαζί να φτιάχνουν καδράκια με συνθήματα που σιγά-σιγά επέκτειναν σε κούπες, πιάτα, τετράδια, σουβέρ, τσάντες, μπλουζάκια, φωτιστικά και τα ονόμασαν think pig».

-Πόσο εύκολο είναι να είσαι αστείος;

«Το να είσαι αστείος είναι κάτι που δε μπορείς να το προσπαθείς, απλώς συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι ερωτευμένος. Αν το προσπαθήσεις είναι σίγουρη αποτυχία».

-Είναι το χιούμορ η μόνη λύση;

«Το χιούμορ είναι το όπλο μας για ν' αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Αν εξασκηθείς να βλέπεις την αστεία πλευρά της πραγματικότητας διαπιστώνεις ότι είναι πολύ ανακουφιστικό. Επίσης το να μοιράζεσαι το χιούμορ, να κάνεις τον άλλο να γελάει είναι η πιο όμορφη μορφή επικοινωνίας και το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στη μοναξιά».

-Πώς δουλεύετε σαν δίδυμο; Τι κάνει η μία και τι η άλλη;

«Συνήθως τα κάνουμε όλα και οι δύο, λίγα πράγματα διαχωρίζονται, τα φωτιστικά μόνο κάνει περισσότερο η μία και τα κόμιξ περισσότερο η άλλη».

-Πείτε μου για το βιβλίο σας με την Key Books.

«Στο βιβλίο μας υπάρχουν μαζεμένα τα κόμιξ που ξεκινήσαμε να κάνουμε πριν ένα χρόνο περίπου, από ιστορίες που συνέβαιναν εδώ στο εργαστήριο και τελικά γνωρίσαμε μέσω του φέισμπουκ τους Key books, που λατρεύουμε τα βιβλία τους και μας πρότειναν να τα εκδώσουν. Είμαστε πολύ χαρούμενες γι' αυτό, πριν ένα χρόνο το λέγαμε για αστείο ότι θα εκδοθούν και τελικά έγινε πραγματικότητα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα με νέα πρόσωπα, τα οποία θα προστεθούν στη συνέχεια στην παρέα των δύο κοριτσιών».

-Δώστε μου τον δικό σας ορισμό για το χιούμορ.

«Η διακωμώδηση όσων μας βασανίζουν και κυρίως η αυτοαναίρεση».

-Γιατί δεν γελάμε όλοι με τα ίδια αστεία;

«Γιατί δε βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι εκείνα αλλά όπως είμαστε εμείς. Οπότε το χιούμορ μας καθορίζεται από την παιδεία μας, τις εμπειρίες μας και κυρίως απ το πόσο ανοιχτοί και ικανοί είμαστε ν' αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας».

Facebook Think Pig

thinkpig.gr

TAGS