Ο Dr. Corona ή αλλιώς «ο Coronoyatros» είναι ένας απίθανος επιστήμονας ελληνικής προέλευσης (λοιμωξιολογος, πιθανόνατα) με αραιά γκρι μαλλιά, λευκή ποδιά, χειρουργική μάσκα στρογγυλά γυαλιά, ξαναμμένο, κατακόκκινο πρόσωπο και σαγιονάρες. Πηγαίνει για ψώνια μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, μένει (πολύ) στο σπίτι χαζεύοντας υπολογιστή του, πλένει σχολαστικά τα χέρια του και ξέρει πώς να φοράει σωστά τη μάσκα του. Επίσης, θέλει να ακολουθήσουμε κι εμείς τα βήματα του και να τον μιμηθούμε ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορονοϊού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Το διασκεδαστικό καρτούν που ακούει στο όνομα του Dr. Corona είναι η εμπνευσμένη ιδέα ενός ελληνικού, βραβευμένου γραφείου animation με την ονομασία Odd Bleat , το οποίο αποφάσισε να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊόυ, παραδίδοντας μαθήματα σωστής συμπεριφοράς και προσωπικής υγιεινής με μία πιο αστεία, φρέσκια οπτική. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Ο Dr. Corona είναι ένας fictional χαρακτήρας που δημιουργήσαμε κατά την έξαρση μετάδοσης του COVID-19. Όταν η κατάσταση στην γειτονική μας στην Ιταλία, άρχισε να κλιμακώνεται, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα κι εμείς θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες συνέπειες και στην Ελλάδα. Τότε ξεκινήσαμε να συζητάμε πως θα μπορούσαμε κι εμείς να συμμετέχουμε ενεργά με τον τρόπο μας, στον αγώνα κατά του κορονοϊού,» λέει η ομάδα του Οdd Bleat και συνεχίζει: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε πολλά μικρά χιουμοριστικά βίντεο με οδηγίες σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Και κάπως έτσι γεννήθηκε αυτός ο χαριτωμένος και παιχνιδάρης επιστήματος που τα ξέρει (σχεδόν) όλα και δίνουν οδηγίες για τα πάντα: «Δημιουργήσαμε τον Dr. Corona, ένα χαρακτήρα που εξηγεί τη σοβαρότητα της κατάστασης με τρόπο χιουμοριστικό, δίνοντας απλές οδηγίες. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό ακόμα ο Dr. Corona θα συνεχίσει να μοιράζεται τις συμβουλές του, αλλά όσο προχωράμε, οι οδηγίες θα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες,» εξηγεί η ομάδα του Οdd Bleat.

Σε μία εποχή που οι δουλειές όλων μας έχουν μεταφερθεί στην απομόνωση του σπιτιού μας και ο καθένας από εμάς έχει στήσει το προσωπικό, αυτοσχέδιο γραφείο του σε κουζίνες, τραπεζαρίες και κρεβατοκάμερες οι Odd Bleat μιλούν και για την επιτακτική ανάγκη να μείνουμε όλοι μέσα, συμβάλλοντας στο έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Παραμένοντας, όμως, όλοι όσο πιο δημιουργικοί μπορούμε. «Καθώς το στούντιο έχει μεταφερθεί πλέον στα σπίτια μας, συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα projects μας και τον Dr. Corona, σε μια προσπάθεια να παραμείνουμε δημιουργικοί και αισιόδοξοι μπροστά σε όλη αυτή την τρελή κατάσταση που μοιάζει λες και έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η σκέψη μας είναι στους γιατρούς και στις νοσοκόμες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή. Σας στέλνουμε την αγάπη μας και μη ξεχνάτε ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Το βίντεο με όλες οδηγίες του Dr. Corona

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS