Είναι άσπρο. Είναι φωτεινό. Είναι ο παράδεισος των τακουνιών. Στον αριθμό 22 της οδού Αναγνωστοπούλου, ο Στάθης Σαμαντάς, ο σχεδιαστής που έχει ένα πολύ δυνατό υπερατού -μπορεί να κάνει τις γυναίκες να νιώθουν άνετες και σέξι- έφτιαξε με αγάπη και γούστο το μαγαζί του. Δημιούργησε έτσι μία όμορφη ευκαιρία για μια βόλτα στα μαγαζιά του Κολωνακίου, επαναφέροντας μια αγαπημένη συνήθεια. Άλλωστε τα παπούτσια είναι τα γυναικεία φετίχ, όλων των εποχών: λατρεύονται με ιδιότυπα τελετουργικά για τις υπερφυσικές τους ιδιότητες. 

-Πότε σου ήρθε η ιδέα να ανοίξεις μαγαζί;

«Το σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ανοίξω έναν χώρο ο οποίος θα λειτουργεί σαν κατάστημα λιανικής αλλά παράλληλα και σαν δικό μου ατελιέ. Να σχεδιάζω, να κάνω τα ραντεβού μου και να δουλεύω και το e-shop το οποίο ετοιμάζω σε λίγο καιρό. Είναι ο προσωπικός μου χώρος, δεν το βλέπω καθαρά και μόνο σαν ένα απλό μαγαζί».

«Το σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ανοίξω έναν χώρο ο οποίος θα λειτουργεί σαν κατάστημα λιανικής αλλά παράλληλα και σαν δικό μου ατελιέ».
«Γεωμετρικά σχήματα συνδυασμένα με μεταλλικά χρώματα που αγαπώ πολύ αλλά και καλοκαιρινά υφάσματα από φυσικό λινό με βαμβάκι με πουά γκλίτερ».
«Πιστεύω πως το Κολωνάκι είναι η μοναδική περιοχή στο κέντρο της Αθήνας η οποία φιλοξενεί σχεδιαστές αντίστοιχου βεληνεκούς με το δικό μου και γενικά συγκεντρώνεται το κατάλληλο κοινό για αγορές».

-Πόσα χρόνια δούλευες ως σχεδιαστής χωρίς τον δικό σου χώρο;

«Δούλευα με χονδρική δηλαδή έδινα και δίνω ακόμα παπούτσια σε άλλα καταστήματα. Αυτό δεν είχε την απαίτηση για άμεση επαφή με τον πελάτη διότι η διανομή στην χονδρική γίνεται μέσα από showroom οπότε η δουλειά μου περιοριζόταν στη βιοτεχνία».

-Γιατί διάλεξες το Κολωνάκι;

«Πιστεύω πως είναι η μοναδική περιοχή στο κέντρο της Αθήνας η οποία φιλοξενεί σχεδιαστές αντίστοιχου βεληνεκούς με το δικό μου και γενικά συγκεντρώνεται το κατάλληλο κοινό για αγορές».

-Πρέπει να ξαναβρεί το Κολωνάκι την αίγλη του σαν το απόλυτο κέντρο της μόδας στην Αθήνα;

«Νομίζω πως ναι. Όπως μου λένε και οι παλαιότεροι στον χώρο αλλά και στην περιοχή, το Κολωνάκι ήταν πάντα η περιοχή με τα πιο μοδάτα ντυσίματα. Εκεί που μπορούσες να δεις ό,τι πιο ενημερωμένο υπάρχει στην μόδα. Από τον κόσμο που κυκλοφορεί σήμερα βλέπω πως εν μέρει υπάρχει ακόμα αυτό αλλά δεδομένων των συνθηκών έχει συρρικνωθεί σαν πραγματικότητα».

«Η διαφάνεια την οποία αγαπώ πολύ σαν υλικό φέτος εμπλουτίζεται και την δείχνω με χρυσά κομμάτια μέσα στην διαφάνεια τα οποία κάνουν ένα υπέροχο κοντράστ πάω στο γυμνό πόδι».
«Όπως μου λένε και οι παλαιότεροι στον χώρο αλλά και στην περιοχή, το Κολωνάκι ήταν πάντα η περιοχή με τα πιο μοδάτα ντυσίματα. Εκεί που μπορούσες να δεις ό,τι πιο ενημερωμένο υπάρχει στην μόδα».

-Ποια είναι η κεντρική ιδέα της καλοκαιρινής σου συλλογής;

«Γεωμετρικά σχήματα συνδυασμένα με μεταλλικά χρώματα που αγαπώ πολύ αλλά και καλοκαιρινά υφάσματα από φυσικό λινό με βαμβάκι με πουά γκλίτερ. Επίσης η διαφάνεια την οποία αγαπώ πολύ σαν υλικό φέτος εμπλουτίζεται και την δείχνω με χρυσά κομμάτια μέσα στην διαφάνεια τα οποία κάνουν ένα υπέροχο κοντράστ πάω στο γυμνό πόδι. Υπάρχουν ορισμένα αγαπημένα σχέδια τα οποία έχουν ανανεωθεί επιλέγοντας νέα υλικά και συνδυασμούς χρωμάτων. Υπάρχουν αρκετά kitten heels και block heels τα οποία είναι σημερινά όπως επίσης και φλατ μυτερά παπούτσια. Όλα ιδωμένα μέσα από την δική μου σχεδιαστική ματιά».

-Ποιο παπούτσι σου ξεχωρίζεις και γιατί;

«Ξεχωρίζω την γόβα με την μπούκλα. Ήθελα να σχεδιάσω μια κλασσική γόβα με μια σχεδιαστική πινελιά, να έχει ένα ενδιαφέρον αλλά χωρίς τους φιόγκους που τους βλέπουμε πάνω σε όλα τα κλασσικά σχέδια γόβας. Μου ήρθε η ιδέα να σχεδιάσω την μπούκλα η οποία λόγω της κατασκευής της μπορεί να σταθεί σε όποιο σημείο θέλει η γυναίκα. Επίσης ήθελα να είναι και παραγωγικά εύκολο σχέδιο δηλαδή να μην απαιτεί αρκετό χρόνο κατασκευής όπως άλλα πιο σύνθετα σχέδια της συλλογής για να είναι σχετικά οικονομική. Πιστεύω πως ένας σχεδιαστής πρέπει να βρίσκει τέτοιες λύσεις. Δηλαδή για μένα ένα σχέδιο με κάτι ιδιαίτερο και φρέσκο, χωρίς να είναι αναγκαστικά πολύ ακριβό, αποτελεί επιτυχία στον σχεδιασμό».

Facebook Stathis Samantas

 

TAGS