Στη συνέντευξη που ακολουθεί οι ιδρύτριες της νέας εταιρείας premium βιολογικών καλλυντικών Labbok μας μιλούν για τη φιλοσοφία και το όραμά τους.

-Τι σας οδήγησε να ξεκινήσετε αυτό το εγχείρημα;

Η προσωπική μας ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, η εμπιστοσύνη μας στη δύναμη της φύσης σε συνδυασμό με την αγάπη μας για τη φυσική ομορφιά και η ολοένα και μεγαλύτερη επιθυμία του κόσμου για φυσικές λύσεις μάς οδήγησαν να ξεκινήσουμε ένα project που έλειπει από την ελληνική αγορά. Αποτυπώσαμε τις δικές μας καθημερινές συνήθειες περιποίησης στη φιλοσοφία της εταιρίας και στα προϊόντα μας.

-Ποια η διαφορά μεταξύ φυσικού και βιολογικού προϊόντος; Γιατί να επιλέξω βιολογικά προϊόντα;

Ένα φυσικό προϊόν συνήθως εμπεριέχει χημικές ενώσεις και συντηρητικά με σκοπό τη βελτιστοποίηση ιδιοτήτων όπως το άρωμα, η υφή και η διάρκεια ζωής. Αντίθετα, τα βιολογικά προϊόντα είναι πάντα και φυσικά, έχουν αυστηρότερες προδιαγραφές, υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους, δεν υφίστανται επιβλαβείς επεξαργασίες ή προσθήκη χημικών συντηρητικών. Όλες οι πρώτες ύλες μας είναι πιστοποιημένες βιολογικές από έγκυρους διεθνείς φορείς.

Ένα φυσικό προϊόν συνήθως εμπεριέχει χημικές ενώσεις και συντηρητικά με σκοπό τη βελτιστοποίηση ιδιοτήτων όπως το άρωμα, η υφή και η διάρκεια ζωής. Αντίθετα, τα βιολογικά προϊόντα είναι πάντα και φυσικά, έχουν αυστηρότερες προδιαγραφές, υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους, δεν υφίστανται επιβλαβείς επεξαργασίες ή προσθήκη χημικών συντηρητικών

-Πείτε μας λίγα λόγια για τα προϊόντα σας. Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικά;

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν τα προϊόντα μας είναι ένα υγιές, λαμπερό και περιποιημένο δέρμα με διάρκεια στο χρόνο. Δραστικά συστατικά, όπως το ιπποφαές, το εκουιζέτο και το ρόδι, ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα. Στη LABBOK, με την εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία της ομάδας μας, δημιουργούμε 100% ενεργές, vegan, αποτελεσματικές, φυσικές συνθέσεις με τα υψηλότερα ποσοστά βιολογικών, αγνών συστατικών στην αγορά. Χαρακτηριστικό τους, οι υπέροχες υφές, η φυσική μυρωδιά και η απουσία χημικών συντηρητικών.

-Ποια είναι τα αγαπημένα σας προϊόντα;

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΚΑΡΗ: Ως δημιουργός τους, το δικό μου must-have είναι το 2 σε 1 Gel απολέπισης με κόκκους μύρτιλλου. Είναι εντυπωσιακό το ότι αλλάζει μορφή όταν έρθει σε επαφή με το νερό.

ΤΖΙΝΑ ΜΠΟΚΑΡΗ: Εγώ θα διαλέγω πάντα το Serum, έναν ορό πλούσιο σε μοναδικά έλαια, που κάνει θαύματα στο ξηρό και ταλαιπωρημένο μου δέρμα.

-Ποιο πρότυπο ομορφιάς προβάλλει η LABBOK;

Όμορφιά δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, αλλά η εναρμόνιση του «μέσα» με το «έξω» μας. Ένα τέτοιο πρότυπο χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο που είναι φροντισμένος, ευαισθητοποιημένος, πλήρως ενημερωμένος, που ψάχνει την υψηλή ποιότητα και είναι κάποια βήματα μπροστά από την εποχή του.

Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί eco πρακτικές και ανακυκλώνουμε από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν.

-Οι low to zero waste πρακτικές που εφαρ- μόζετε είναι σπάνιες για τα ελληνικά δεδο- μένα. Πώς το πετυχαίνετε;

Δεν πετάμε τίποτα που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί! Όι συσκευασίες φτιάχνονται από κομμάτια προς απόρριψη στην ξυλουργική, τα οποία συλλέγονται και δημιουργούν τις μοναδικού design ξύλινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες μας. Επιπλέον, οι κόκκοι απολέπισης προέρχονται από καρπούς που «περισσεύουν» και επαναχρησιμοποιούνται. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί eco πρακτικές και ανακυκλώνουμε από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν.

-Τι στοίχημα έχετε κερδίσει μέχρι στιγμής και ποιο είναι το όραμά σας για τη LABBOK;

Έχουμε διακριθεί διπλά στο διεθνή διαγωνισμό Pure Βeauty Awards 2019 στις κατηγορίες  «Καλύτερα φυσικά συστατικά» και «Καλύτερη συσκευασία», ενώ είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχουμε cruelty free πιστοποίηση από τη Leaping Bunny. Σκοπός μας είναι να τοποθετήσουμε το ελληνικό βιολογικό καλλυντικό στο ράφι, στην περίοπτη θέση που του αρμόζει, και όραμά μας να γίνουμε πρεσβευτές ενός ολιστικού τρόπου υγείας και ομορφιάς διατηρώντας στο μέγιστο την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων μας.

Έχουμε διακριθεί διπλά στο διεθνή διαγωνισμό Pure Βeauty Awards 2019 στις κατηγορίες  «Καλύτερα φυσικά συστατικά» και «Καλύτερη συσκευασία», ενώ είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχουμε cruelty free πιστοποίηση από τη Leaping Bunny.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS