Η πολιτιστική κα καλλιτεχνική ομάδα Anticlastics παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Jewelry Week, μια ετήσια διοργάνωση για το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα στην Ελλάδα. Το Athens Jewelry Week παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για δημιουργούς κοσμημάτων απ’ όλον τον κόσμο.

Το ετήσιο ραντεβού λαμβάνει χώρα από τις 23 έως τις 30 Μαΐου, με την κεντρική έκθεση «Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι» να φιλοξενείται για δεύτερη φορά στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν άλλες 9 εκθέσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και performance στο κέντρο της Αθήνας, και συνολικά θα παρουσιαστεί το έργο 120 δημιουργών σύγχρονου καλλιτεχνικού κοσμήματος απ’ όλον τον κόσμο.

Artemis Valsamaki necklace The Music That you Play
Orsolya Losonczy 10x15cm
Μαρία Μηλίτση This is Not a Pipe Case

Για μία εβδομάδα η πόλη μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό πεδίο ανταλλαγής ιδεών και σύγχρονης δημιουργίας, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος από διεθνείς καλλιτέχνες, επιμελητές, γκαλερίστες, συλλέκτες και εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών.

Το Athens Jewelry Week αποσκοπεί να γίνει μια σταθερή πλατφόρμα επικοινωνίας και έμπνευσης για τους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τις πολλαπλές διαστάσεις της σύγχρονης κοσμηματοποιίας και να αναδείξει το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα ως μια πτυχή της σύγχρονης τέχνης, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

chentingchun necklace Ιmmersion
ellixippa brooch cascara

Guest Artist και επίτιμη καλεσμένη του AJW 2018 είναι η Μαρία Μηλίτση, μια καλλιτέχνιδα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, με ενεργή παρουσία σε εικαστικές εκθέσεις από το 1999 σε Ευρώπη και Αμερική. Τα έργα της αποπνέουν την αισθητική των Αναγεννησιακών «δωματίων των θαυμάτων», αφού καταπιάνεται κυρίως με αντικείμενα που βρίσκει σε παλαιοπωλεία, τα οποία μετατρέπει σε φορέσιμα έργα τέχνης ή αξιοπερίεργα αντικείμενα τονίζοντας, με την παρέμβασή της, την εικαστική τους διάσταση.

Athens Jewelry Week Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι

 

Για  περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Jewelry Week 2018 επισκεφτείτε: 

http://athensjewelryweek.com/

www.facebook.com/AthensJewelryWeek/

*οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά

*η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

 

Χορηγός Επικοινωνίας WomanTOC.gr

TAGS