Παρόλο που η Ρούλα Αγγελοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της ως κοινωνική λειτουργός, το «σαράκι» της μόδας δεν την άφηνε σε ησυχία. Η μεγάλη αγάπη της για ντο σχέδιο μόδας την οδήγησε στην πόρτα του τμήματος Σχεδίασης Μόδας και Ειδικού Ενδυματολογίας και η αγωνία της μεγάλωνε καθώς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αποφοιτήσει και από τις δυο σχολές,  καθώς παράλληλα εργαζόταν. 

Παρόλο που η Ρούλα Αγγελοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της ως κοινωνική λειτουργός, το «σαράκι» της μόδας δεν την άφηνε σε ησυχία.

Σήμερα ασχολείται ενεργά ως σχεδιάστρια αλλά και ως στιλίστρια σε βιντεοκλίπ, ενώ αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι οι αντρικές γραβάτες που σχεδιάζει και τις χαρακτηρίζει όχι μόνο ένας συνδυασμός δυναμισμού και κομψότητας ή η βάση τους σε γεωμετρικά μοτίβα και έντονες γραμμές, αλλά η πρωτοτυπία του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται. 

«Είναι γνωστό ότι οι ενδυματολογικές επιλογές του άντρα στην Ελλάδα είναι αρκετά περιορισμένες και επικρατεί η άποψη ότι ο ίδιος δεν ασχολείται  ιδιαίτερα με την εξωτερική του εμφάνιση σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό είναι κάτι με το οποίο δε συμφωνώ και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο της καινοτομίας. Είναι περισσότερο ένα στοίχημα με τον εαυτό μου θα έλεγα» λέει η Ρούλα για την ιδέα της ενασχόλησής της με ένα προϊόν σχεδόν αποκλειστικά αντρικό.

Οι γραβάτες δεν είναι ένα αξεσουάρ που άρεσε πάντα στη Ρούλα Αγγελοπούλου, η οποία υποστηρίζει πως «η γραβάτα είναι ένα αξεσουάρ που ναι μεν αποπνέει δυναμισμό και κομψότητα αλλά αν δε συνδυαστεί σωστά καταστρέφει τη συνολική εικόνα εντελώς. Οπότε μερικές φορές εμπιστεύομαι περισσότερο ένα σύνολο χωρίς γραβάτα αν αυτή δεν ανταποκρίνεται στην αισθητική μου».

Η ιδέα που την ενθουσίασε ήταν αυτή του να δώσει ζωή και κίνηση σε σκληρά και  άκαμπτα υλικά  μετατρέποντας τα σε πρωτότυπα αξεσουάρ. Ξεκίνησε πειραματικά αλλά όταν είδε πως είχε απήχηση είχε ήδη βρει το κίνητρο για να συνεχίσει. 

«Τα υλικά που χρησιμοποιώ προς το παρόν είναι ξύλο και plexiglass και στην πορεία σκέφτομαι να εντάξω και άλλα, όπως διάφορα μέταλλα και καουτσούκ . Στην ουσία πρόκειται για "δύσκολα" υλικά τα οποία όμως με τον κατάλληλο σχεδιασμό και επεξεργασία μετατρέπονται σε πανέμορφες δημιουργίες. Θεωρώ πως είναι μια καινοτομία στο χώρο της μόδας και γι’ αυτό ακριβώς τα επιλέγω» μας λέει δείχνοντάς μας στο τραπέζι εργασίας μια σειρά υλικών που το τελευταίο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι να τα δούμε φορεμένα σαν γραβάτες. 

Η Ρούλα Αγγελοπούλου πιστεύει ότι μια καινοτομία μπορεί να ανανεώσει το αντρικό ντύσιμο αλλά και να διευρύνει τη γκάμα επιλογών του άνδρα που προσέχει την εμφάνισή του, αλλά και της γυναίκας. «Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει εδραιώσει το ανδρόγυνο look οπότε μια γυναίκα μπορεί άνετα να υποστηρίξει την επιλογή μιας τέτοιας γραβάτας, προσαρμοσμένη βέβαια στα μέτρα της, χωρίς να χάνει την θηλυκότητά της» πιστεύει η σχεδιάστρια.

Στα σχέδιά της είναι η δημιουργία και άλλων πρωτότυπων αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα με βάση το ξύλο, το plexiglass αλλά και το μέταλλο. Έχει ήδη παρουσιάσει το Broken Mirror Clutch που έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες.

Το Broken Mirror Clutch έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες.

*Τις δημιουργίες της μπορείτε να τις βρείτε μέσω της σελίδας Him&So στο instagram. 

TAGS