ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Το ελληνικό βελονάκι ταξιδεύει εκτός συνόρων και γίνεται μοναδικό αξεσουάρ στα χέρια κάθε γυναίκας που εκτιμά την αξία μιας 100% χειροποίητης τσάντας.

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Την Ειρήνη έτυχε να τη γνωρίσω στα πρώτα της βήματα, τότε που ακόμη έπλεκε στο σπίτι της κομψά clutches κι αυτά γίνονταν ανάρπαστα από τις φίλες της. Οι «παραγγελίες» σύντομα άρχισαν να ξεφεύγουν από τον φιλικό κύκλο και να αλλάζουν κυριολεκτικά χέρια. Έτσι κάπως, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει, η Ειρήνη Παπαδοπούλου άρχισε να γράφει το δικό της success story, με το όνομα «One&Only».
Στην αρχική συλλογή με τα clutches προσθέτονται σιγά σιγά tote bags, shopping bags, τσάντες ώμου, ενώ το πλεκτό νήμα συνδυάζεται με κοσμήματα, αλυσίδες, πρόσφατα και δέρμα, για να καλύψει όλες τις στιλιστικές ανάγκες για κάθε τύπο γυναίκας. Μόλις 20 μήνες μετά το success story της είναι τόσο… success, που -σερφάροντας στο διαδίκτυο ή σκανάροντας τις βιτρίνες- συχνά πυκνά πέφτω πάνω σε κόπιες των One&Only.

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Ευτυχώς όμως δεν είναι αυτό η απόδειξη της επιτυχίας της. Οι δημιουργίες «One & Only», αφού ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, άρχισαν να κάνουν το γύρο του κόσμου, κατακτώντας περίοπτη θέση σε λαμπερές βιτρίνες από από τη N. Υόρκη και τη Γενεύη μέχρι το Άμστερνταμ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ και την Αίγυπτο.
Ποιο είναι το τίμημα για μια γυναίκα που αφοσιώνεται ψυχή τε και σώματι στη δουλειά της, που βάζει προσωπικά στοιχήματα και κερδίζει τόσο γρήγορα την εμπιστοσύνη άλλων γυναικών; Ποιο άλλο από την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Για τις ανάγκες της κουβέντας μας, το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι της μια Κυριακή απόγευμα, καθώς ήταν θεωρητικά η μόνη «ελεύθερη» μέρα της. Στην πράξη αποδείχτηκε πως η Ειρήνη δεν έχει ελεύθερες μέρες, καθώς δεν σταμάτησε να πλέκει ούτε για να απαντήσει στις ερωτήσεις:

-Γιατί βελονάκι; Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τις φίλες μου με αφορμή μια πανάκριβη τσάντα που είδαμε στο διαδίκτυο και σχολιάζαμε πόσο θα την θέλαμε. Εκεί, πάνω στην κουβέντα, δήλωσα: «Εγώ μπορώ να την πλέξω». Αυτό ήταν! Ένιωσα πως είχα δώσει τον λόγο μου – και έχω μάθει να κρατώ τον λόγο μου.

-Με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τελικά τι είναι πιο δύσκολο; Να κατακτήσεις την εγχώρια αγορά ή την ξένη;
«Ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι». Τελικά μήπως, όταν το είπε ο Χριστός, είχε στο μυαλό του την Ελλάδα τού σήμερα; Μια οικονομία ανήμπορη, μια αγορά που δεν αναπνέει, έναν ανταγωνισμό με νοοτροπία «copy-paste» και τριτοκοσμικές πρακτικές… Έτσι είναι φυσικό ο δρόμος για την επιτυχία να είναι λιγότερο δύσβατος στο εξωτερικό.

-Η μεγάλη επιτυχία αναπόφευκτα συνοδεύεται από απόπειρες αντιγραφής. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία σε σχέση με τους αντιγραφείς;
Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν να πλέκουν. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Οι δημιουργίες μου δεν αγαπήθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι χειροποίητες. Η ποιότητα και η αισθητική κρύβονται πίσω από όλες τις λεπτομέρειες, όπως το σωστό νήμα, η τεχνοτροπία, τα φινιρίσματα, ο τρόπος που μια πλεκτή χειροποίητη τσάντα «στέκεται» χωρίς καμία εσωτερική ενίσχυση. Αυτοί που προσπαθούν να αντιγράψουν τις τσάντες μου, τα σχέδιά μου, την τεχνική μου, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιγράψουν τον «τρόπο» μου, την ψυχή μου, γιατί αυτήν καταθέτω σε κάθε δημιουργία μου.

Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν να πλέκουν. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Οι δημιουργίες μου δεν αγαπήθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι χειροποίητες.
Η ποιότητα και η αισθητική κρύβονται πίσω από όλες τις λεπτομέρειες.

-Νομίζεις πως μακροπρόθεσμα οι κόπιες θα ζημιώσουν ή θα ωφελήσουν τη δουλειά σου;
Η δουλειά μου ωφελείται από την ευρηματικότητα και την έμπνευση, ενώ ζημιώνεται από τις γενικές συνθήκες της αγοράς. Οι κόπιες αφήνουν τη δουλειά μου αδιάφορη… Η ατραξιόν θα είναι πάντα τα λιοντάρια, όχι οι μαϊμούδες!

-Σε ό,τι αφορά το shopping, ποιο είναι το μεγάλο ελάττωμα της Ελληνίδας και ποιο το προτέρημά της;
Το μεγάλο ελάττωμα της Ελληνίδας είναι η αρχική καχυποψία της, ενώ το μεγάλο προτέρημά της είναι η τυφλή εμπιστοσύνη της αφού καταφέρεις να την κερδίσεις.

-Πες μου μια ιδιόρρυθμη/αστεία παραγγελία πελάτισσας.
Πραγματικά είμαι τυχερή. Δεν έχω κάποια αστεία παραγγελία να θυμηθώ. Πάντα αντιμετωπίζω όλες τις φίλες-πελάτισσες ισότιμα. Ακούω προσεκτικά τα «θέλω» τους, και δεν σου κρύβω ότι με ιντριγκάρει να δημιουργήσω μια custom made τσάντα για να ικανοποιήσω μια ιδιαίτερη επιθυμία. Άλλωστε, κάθε δημιουργία μου είναι One&Only, όπως ακριβώς και οι γυναίκες που με εμπιστεύονται.

Info
Τα προϊόντα Οne & Only διατίθενται στα εξής καταστήματα:
BRACCIALETTI CONCEPTS, Κυριαζή 28, Κηφισιά. SALACHA gifts &more, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι. ΜYSTIQUE,
Σολωμού 9 – Στρατήγη 5, Ψυχικό. BEAUTYWORKS, Λαοδίκης 29, Γλυφάδα. DOMUS, Μητροπόλεως 115, Θεσσαλονίκη. INDIGO STORE, Αράχωβα. SPETZA SHOP, Ντάπια, Σπέτσες. LN boutique, Λάκκα, Μύκονος. AA SHOP, Νάουσα, Πάρος. CABANERA NERA, Οία Σαντορίνη.
Final Touch Geneva, Γενεύη. Inamullumani, Ιορδανία. LIEBHERR 8 C. Store, Μόναχο. FLOGA, 1 Garden State PLaza Blvd,
Paramus, Ν. Υόρκη. Kabana Resort Wear CONSERVATORIUM HOTEL, Van Baerlestraat 27, Άμστερνταμ. Αίγυπτος και Κύπρος.
Επίσης, θα τα βρείτε online: www.facebook.com/one.only.handmade



Read Next

24 Σεπ 2024

Majestæt: Η Μαρία Σταύρου μας συστήνει το νέο power suit της σύγχρονης γυναίκας

Το brand Majestæt ακολουθεί τη γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της με μία εκδοχή της κομψότητας που πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle.

25 Αυγ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

Περισσότερα από

Made in Greece

24 Αυγ 2024

PRIGIPO: Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου έβαλε με τα κοσμήματά της το ρήμα "Πριγκιπώ" στα χείλη όλων μας

Το brand κοσμημάτων PRIGIPO έχει δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά στη λόκαλ σκηνή αργυροχρυσοχόων που ξεπέρασε τα σύνορα του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου.

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.