Το brand Nidodileda, συμβολισμός του αστερισμού των διδύμων (Διόσκουρων) και η σχεδιάστρια του brand, Τόνια Μητρούδη, εμπνέεται για την δημιουργία της καινούργιας καλοκαιρινής συλλογής από την μυθολογική ιστορία του ονόματος της και τους χαρακτηρισμούς αλλά και τα αξιώματα που αποδόθηκαν στους Διόσκουρους - “Anaces”, αυτά των Βασιλιάδων και Θεών, τόσο για την ιδιότητα τους ως προστάτες όσο και για την παρουσία τους ως αστέρια στον ουρανό. Τα αγάλματα των Διόσκουρων, εξυμνούσαν την νεότητα, την γύμνια, η μόνη κάλυψη της οποίας καθώς και των όμορφων και αθλητικών αναλογιών σωμάτων τους γινόταν μόνο με μια κάπα.

Η φετινή καλοκαιρινή συλλογή καθρεφτίζει επακριβώς τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσδοκώντας να μεταφέρει στην γυναίκα του σήμερα την αριστοκρατική εσάνς και σεβάσμια υπεροχή μιας βασίλισσας (“Anassas” κατά την μυθολογία). Παράλληλα, ενθαρρύνει τις πιο τολμηρές στην απόλυτη απελευθέρωση της θηλυκότητας τους.

Περιλαμβάνει μεταξωτά υφάσματα με prints απο μουσελίνα, ενώ συνεχίζει την πρωτοπορία στην ανάμειξη υλικών με δανδέλα στην εξελιγμένη καλοκαιρινή εκδοχή της. Η χαρά της διαφάνειας, με χρήση για πρώτη φορά layout σατέν υφάσματος embroidered με lace, λινού υφάσματος συνδυασμένο με embroidered ορζάντζα, ενώ εκμοντερνίζει την κλασσική εκδοχή των manteaux από δανδέλα με silver-gold σμήξεις, διακοσμημένο κρόσι, και φυσικά παγιέτα, η statement υπογραφή του brand! Μια αριστοκρατική χρωματική παλέττα, που εμπλουτίζεται για πρώτη φορά με αποχρώσεις του powder blue.

Ultra-elegant δημιουργίες που ακολουθούν την γραμμή του σώματος και αφήνουν κατα βάση την αίσθηση της δροσιάς, του δροσερού καλοκαιρινού μπάνιου και της ελευθερίας/ γύμνιας η οποία καλύπτεται παράλληλα απόλυτα με inside out dresses που φοριούνται και αυτόνομα, συνδυασμένα με embellished accessories από καστόρι που ντύθηκαν εξ’ολοκλήρου με μέταλλα.

Nidodileda κατά τον Δάντη σημαίνει «φωλιά της Λήδας» και είναι ο αστερισμός των διδύμων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων υιών του Δία και της ερωμένης του Λήδας, του Κάστορα και του Πολυδεύκη οι οποίοι ως ανταμοιβή της αδελφικής αγάπης που επέδειξαν επί γης έγιναν αστέρια στον ουρανό.

«Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος...» -Tonia Mitroudi

E-shop /  Facebook /  Instagram /  Pinterest /  YouTube

Credits:

Cappadocia campaign shoot

Photographer: Mara Desipris

Model: Anastasia Peraki

Mua: Renos Politis

 

TAGS