ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι δερμάτινες τσάντες που λατρεύουν οι γυναίκες που μάχονται τη μαζικότητα στα τρεντ

«Δεν έβρισκα μια τσάντα που να συνδυάζει ομορφιά, design και πρακτικότητα» λέει η Μελίνα και έτσι υπέγραψε τις δικές της, Vatinel bags.

Οι δερμάτινες τσάντες που λατρεύουν οι γυναίκες που μάχονται τη μαζικότητα στα τρεντ

Η Μελίνα είναι σούπερ ταλαντούχα. Μπορεί να την είχες δει πάνω σε μία σκηνή θεάτρου στο παρελθόν, μετά σε κάποιο ταξίδι σου ανά τον κόσμο και στη συνέχεια να είχες συνομιλήσει μαζί της σε κάποιο γραφείο περιοδικού ή σάιτ. Εμείς συναντηθήκαμε στο τελευταίο, όταν δίναμε κείμενα σαν εξωτερικοί συνεργάτες σε κάποιο μέσο, περίπου τρία χρόνια πριν.

Τα κείμενά της πάντα αναζητούσαν την αλήθεια, τη φινέτσα, το στυλ. Το ίδιο και οι τσάντες που «αναγκάστηκε» να σχεδιάσει όταν έψαχνε μία στιλάτη και πρακτική τσάντα για τις δικές της εξορμήσεις. Οι Vatinel bags έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) αποκλείεται να μην αποτυπωθούν στο μυαλό σου άπαξ και τις αντικρίσεις, β) αποκλείεται να τις αφήσεις από τα χέρια σου άπαξ και τις αποκτήσεις.

-Πες μου την ιστορία των Vatinel bags.

Οι τσάντες Vatinel γεννήθηκαν on the road, κατά τη διάρκεια πολλών ταξιδιών που έχω κάνει σε όλον τον κόσμο. Το γεγονός του ότι προσλάμβανα συνέχεια νέες εικόνες, νέα ερεθίσματα και νέες εμπειρίες από τα ταξίδια μου, μού δημιούργησε την ανάγκη να αποτυπωθούν όλα αυτά, να τα διηγηθώ με κάποιον τρόπο. Κάπως έτσι ξεκίνησα να σχεδιάζω τις πρώτες τσάντες. Υπήρχε βέβαια και κάτι άλλο: στις συνεχείς μου μετακινήσεις, ποτέ δεν έβρισκα μια τσάντα που να συνδυάζει ιδανικά ομορφιά, design και πρακτικότητα για κάποιον που μετακινείται πολύ και κουβαλά αρκετά πράγματα μαζί του. Ουσιαστικά ξεκίνησα να σχεδιάζω τις τσάντες που θα ήθελα να φοράω εγώ ή οι φίλες μου.

Οι δερμάτινες τσάντες που λατρεύουν οι γυναίκες που μάχονται τη μαζικότητα στα τρεντ
«Γεννήθηκα στην Αθήνα από μπαμπά Γάλλο και μαμά Ελληνίδα, μεγάλωσα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Γαλλία, σπούδασα θέατρο στο Παρίσι, εργάστηκα για αρκετά χρόνια ως ηθοποιός» λέει η Μελίνα.

-Πες μου και τη δική σου ιστορία. Γεννήθηκες, μεγάλωσες, σπούδασες, τι κάνεις τώρα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα από μπαμπά Γάλλο και μαμά Ελληνίδα, μεγάλωσα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Γαλλία, σπούδασα θέατρο στο Παρίσι, εργάστηκα για αρκετά χρόνια ως ηθοποιός, παράλληλα ξεκίνησα να δουλεύω στον χώρο του τουρισμού, στον οποίο παραμένω μέχρι σήμερα. Πριν από λίγα χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με τον σχεδιασμό των τσαντών. Η δουλειά μου έγινε αισθητή από μια εταιρεία του εξωτερικού, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου την υλοποίησή, την διαχείριση και την προώθησή της.

-Ποια είναι η φιλοσοφία των τσαντών σου;

Η φιλοσοφία των τσαντών Vatinel βασίζεται στο τρίπτυχο «κομψότητα, ποιότητα, πρακτικότητα». Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τσάντες με ιδιαίτερο design που μπορούν να φορεθούν σε καθημερινή βάση, που εκφράζουν τον τρόπο ζωής των σύγχρονων γυναικών, ο οποίος χαρακτηρίζεται από συνεχή κίνηση, από θηλυκότητα και από δυναμισμό. Θέλουμε οι τσάντες μας να έχουν προσωπικότητα, όπως και οι γυναίκες που τις φορούν. Και να αντέχουν στο χρόνο, να γερνούν όμορφα, όπως όλα τα ωραία πράγματα.

«Η φιλοσοφία των τσαντών Vatinel βασίζεται στο τρίπτυχο κομψότητα, ποιότητα, πρακτικότητα».

-Κατασκευάζονται 100% στην Ελλάδα; Πόσο δύσκολο και πόσο εύκολο είναι αυτό;

Ένα μέρος της παραγωγής υλοποιείται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο κατασκευάζεται σε διάφορα εξειδικευμένα εργαστήρια της Ευρώπης από έμπειρους τεχνίτες. Η διαδικασία της παραγωγής είναι τις περισσότερες φορές δύσκολη, όταν πρόκειται για υψηλής ποιότητας τσάντες κι εν γένει υλικά, διότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της όλης διαδικασίας βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, όταν βρεις τους σωστούς συνεργάτες, η εμπειρία τους και η δουλειά τους σου αποδεικνύει ότι η τελειότητα ενός αντικειμένου δεν είναι τελικά όσο άπιαστη φαντάζει.

«Θέλουμε οι τσάντες μας να έχουν προσωπικότητα, όπως και οι γυναίκες που τις φορούν. Και να αντέχουν στο χρόνο, να γερνούν όμορφα, όπως όλα τα ωραία πράγματα».
«Έχουν μια μάλλον μίνιμαλ αισθητική, που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, αλλά κι από την μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη».

-Από που προμηθεύεσαι τα δέρματα;

Μετά από πολύ μεγάλη έρευνα που κάναμε πάνω στις ποιότητες των δερμάτων και τις τεχνικές επεξεργασίας τους, καταλήξαμε στο ότι τα καλύτερα δέρματα βρίσκονται στην Ιταλία. Τα δέρματα λοιπόν που χρησιμοποιούμε προέρχονται από το μεγαλύτερο βυρσοδεψείο της Ιταλίας. Είναι μεν ακριβά, αλλά είναι αριστούργημα.

-Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ των τσαντών σου;

Θα έλεγα ότι έχουν μια μάλλον μίνιμαλ αισθητική, που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, αλλά κι από την μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Πέραν της χρηστικότητας της τσάντας, σκοπός μου είναι να δημιουργώ αντικείμενα που έχουν κάτι να διηγηθούν, που εγείρουν σκέψεις, συναισθήματα κι αρμονία.

«Η Amsterdam, που είναι τσάντα πλάτης και την αγαπούν οι μικρότερες ηλικίες».
«Σε μεγαλύτερες ηλικίες αρέσει η Alexandria, που φοριέται είτε στον καρπό, είτε χιαστί στην πλάτη».

-Ποια είναι η Νο1 τσάντα που πρέπει να έχει οπωσδήποτε μία γυναίκα;

Σίγουρα ένα μικρό μαύρο βραδινό τσαντάκι. Ωστόσο, το τσαντάκι αυτό να είναι τόσο μεγάλο ώστε να χωράει το πορτοφόλι, τα κλειδιά, τα γυαλιά, το κινητό, τα χαρτομάντηλα, και το κραγιόν της γυναίκας που το φοράει. Από κει και πέρα, όσον αφορά στις καθημερινές τσάντες εξαρτάται με τι βολεύεται κανείς. Για μένα, οι πιο πρακτικές τσάντες είναι εκείνες που μπορείς να τις φορέσεις χιαστί, ώστε να έχεις αφενός τα χέρια σου ελεύθερα, κι αφετέρου να έχεις τον έλεγχο της τσάντας σου. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν σε όλες τις τσάντες που σχεδιάζω, προσθέτω κι ένα λουρί, ώστε να μπορούν να φορεθούν χιαστί.

-Ποια είναι η best seller τσάντα των Vatinel bags;

Η Amsterdam, που είναι τσάντα πλάτης, στις μικρότερες ηλικίες. Σε μεγαλύτερες ηλικίες η Alexandria, που φοριέται είτε στον καρπό, είτε χιαστί στην πλάτη.

Website: https://vatinel.com/

Instagram: @vatinel_official

Facebook: @vatinel.bags

«Πέραν της χρηστικότητας της τσάντας, σκοπός μου είναι να δημιουργώ αντικείμενα που έχουν κάτι να διηγηθούν, που εγείρουν σκέψεις, συναισθήματα κι αρμονία».

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.