Τοπόσημα της Αθήνας αποτυπώνονται μινιμαλιστικά σε μια σειρά προϊόντων από τη δημιουργική εταιρεία koukoutsi-graphique store. Με αυτό τον τρόπο ο σχεδιαστής της, Νίκος Μαϊνάρης, σχολιάζει με χιουμοριστική διάθεση επίκαιρα οικονομικά και πολιτικά θέματα και προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό με μια σύγχρονη γραφή.

H έκθεση που ανοίγει στις 7/2 με τίτλο «Designing for Athens» στο TAF/The Art Foundation, τον εμβληματικό πλέον πολυχώρο στο Μοναστηράκι, είναι αφιερωμένη στο koukoutsi, στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια του έργου. Μέσα από καθημερινά αντικείμενα όπως τυπώματα, αφίσες, T-shirts, τσάντες, κοσμήματα και κεραμικές κούπες θα κληθούμε να αναγνωρίσουμε αρχιτεκτονικά εμβλήματα της πόλης όπου ζούμε και να μπούμε σε μια διαδικασία επίκαιρων προβληματισμών.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας νέας θεματικής ενότητας του TAF με τίτλο «Athens is for Lovers», η οποία ανοίγει ένα διαφορετικό διάλογο ανάμεσα σε νέους δημιουργούς και την Αθήνα. Οι δράσεις της, που θα παρουσιαστούν μέσα στη φετινή χρονιά, εστιάζουν στο έργο καλλιτεχνών και designers που εμπνέονται από τις πολύπλευρες όψεις της σύγχρονης πόλης και, ειδικότερα, από τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων, τις ιστορικές αλλαγές και το αρχιτεκτονικό τοπίο. Να μια ευκαιρία να δούμε την Αθήνα με φρέσκια ματιά και να ανακαλύψουμε ό,τι καινούριο συμβαίνει στο design, ένα πεδίο που πάλλεται από φαντασία.

Info

07/ - 24/2,  Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00, Νορμανού 5, Μοναστηράκι, www.theartfoundation.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την έκθεση.

 

TAGS