Ο Στάθης Σαμαντάς σχεδιάζει παπούτσια με τον τρόπο που ένας καλλιτέχνης δουλεύει το έργο του. Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος με τον σχεδιασμό και το συνολικό στήσιμο της συλλογής του πράγμα που της δίνει ένα αναγνωρίσιμο στυλ και προσωπικό χαρακτήρα. Τα παπούτσια κατασκευάζονται από τον υπεύθυνο παραγωγής της θρυλικής ελληνικής βιοτεχνίας χειροποίητου υποδήματος Μουριάδης με δέρματα και υλικά πολυτελείας από την Ιταλία και είναι γνωστά για τον υψηλό σχεδιασμό τους και την άνεση τους.

Το σχέδιο Natalia όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η σύνθεση τριγώνων από μαύρο, ροζ και off-white βελουτέ καστόρι.

Πρόσφατα βραβευμένος στα ELLE Fashion Young Talents Awards 2020 συγκεντρώνοντας τους περισσότερους ψήφους της κριτικής επιτροπής, πήρε το βραβείο Best Shoes-Sandal designer αλλά και το τιμητικό βραβείο της βραδιάς Best Designer, για το φετινό καλοκαίρι μας ξαφνιάζει με τις νέες του σχεδιαστικές προσεγγίσεις. Το γυμνό πέδιλο Nova από μεταλλικό ασημί δέρμα κουμπώνει με έναν νέο και πρωτότυπο τρόπο.

Οι συλλογές του Στάθη Σαμαντά, συμπληρώνονται από την προσέγγιση του στο αντικείμενο που ονομάζουμε παπούτσι. Έτσι, μέσα σε κάθε κουτί παπουτσιών ανά σεζόν υπάρχει και μια ιστορία γραμμένη από τον ίδιο το σχεδιαστή

Το όνομα δόθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο μιας και Nova σημαίνει νέο και καινοτόμο. Το ίδιο δέσιμο παρουσιάζεται και στο σχέδιο Natalia όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η σύνθεση τριγώνων από μαύρο, ροζ και off-white βελουτέ καστόρι. Το ροζ, δυνατό χρώμα της σεζόν συμπληρώνει την συλλογή συνδυασμένο με μεταλλικό δέρμα στην απόχρωση του λευκόχρυσου. Επίσης έμπνευση αντλείται και από κλασικά ανδρικά σχέδια παπουτσιών όπως το Double monk το οποίο επανασχεδιάζει σε πέδιλο με μαλακό nude δέρμα. Δεν λείπουν φυσικά τα σχέδια σε acqua βελουτέ καστόρι με την χαρακτηριστική λεπτομέρεια του σχεδιαστή, την μπούκλα. Εμπνευσμένη από τις μπούκλες των γυναικείων μαλλιών, για εκείνον αποτελεί τον νέο φιόγκο.

Δεν λείπουν φυσικά τα σχέδια σε acqua βελουτέ καστόρι με την χαρακτηριστική λεπτομέρεια του σχεδιαστή, την μπούκλα. Εμπνευσμένη από τις μπούκλες των γυναικείων μαλλιών, για εκείνον αποτελεί τον νέο φιόγκο.

Οι συλλογές του Στάθη Σαμαντά, συμπληρώνονται από την προσέγγιση του στο αντικείμενο που ονομάζουμε παπούτσι. Έτσι, μέσα σε κάθε κουτί παπουτσιών ανά σεζόν υπάρχει και μια ιστορία γραμμένη από τον ίδιο το σχεδιαστή ο οποίος προσπαθεί να ερμηνεύσει τη σχέση των γυναικών με τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα παπούτσια εξετάζοντας την ψυχολογική και ερωτική έννοια αυτών των αντικειμένων. Η σχέση αυτή για ορισμένες γυναίκες συνδέεται και με ερωτικά στοιχεία.

Ό,τι θα διαβάσετε είναι βασισμένο σε πραγματικές αφηγήσεις γυναικών αλλά και σε αναζητήσεις του σχεδιαστή. Θα λέγαμε καλύτερα πως πρόκειται για ανάμικτες σκέψεις, για έναν διάλογο ανάμεσα στον ίδιο και τις γυναίκες και στους διαλόγους υπάρχει μια ελευθερία απόψεων οι οποίες είναι πάντα υπό συζήτηση. Είναι οι ανάμικτες σκέψεις ενός ανθρώπου που δεν πιστεύει πως το να ζούμε την επιθυμία μας και η δυνατότητα να συζητάμε για αυτήν και για
τις φαντασιώσεις μας είναι κάτι το αρνητικό. Πρόκειται για την ζωντανή δυναμική που ενυπάρχει στον ανθρώπινο ψυχισμό, το χώρο απ’ όπου πηγάζει η επιθυμία, απ’ όπου ξεκινά η επιθυμία αναζητώντας αυτό που της λείπει.

Η συλλογή του Στάθη Σαμαντά είναι διαθέσιμη στο e-shop αλλά και στο κατάστημα του Αναγνωστοπούλου 22 στο Κολωνάκι. Τηλ: 210 3645233

facebook.com

instagram.com

Ο Στάθης Σαμαντάς ασχολείται αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος με τον σχεδιασμό και το συνολικό στήσιμο της συλλογής του πράγμα που της δίνει ένα αναγνωρίσιμο στυλ και προσωπικό χαρακτήρα.
Το ροζ, δυνατό χρώμα της σεζόν συμπληρώνει την συλλογή συνδυασμένο με μεταλλικό δέρμα στην απόχρωση του λευκόχρυσου.
Το γυμνό πέδιλο Nova από μεταλλικό ασημί δέρμα κουμπώνει με έναν νέο και πρωτότυπο τρόπο.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS