Έντυσε πριγκίπισες και «κοινές θνητές». Το όνομά του, από κοινού με του επιστήθιου συνεργάτη κι αδερφού του, Ντίνου Μαυρόπουλου, έγινε συνώνυμο της ελληνικής haute cuture τις μεταπολεμικές δεκαετίες. Το  δημιουργικό αυτό δίδυμο ενορχήστρωσε μερικές από τις πιο συζητημένες εμφανίσεις κυριών των Αθηναϊκών σαλονιών αλλά και του πάλκου. Κι ο οίκος «Μαυρόπουλος» που διηύθυνε για πάνω από 50 χρόνια έγινε ένας από τους γνωστότερους ελληνικούς οίκους μόδας τον 20ο αιώνα.

Ο λόγος για τον Κώστα Μαυρόπουλο, τον μετρ που, ορμώμενος από τον Πειραιά, διέγραψε την πορεία του στο χώρο της ελληνικής μόδας. Να γιατί η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς αποφάσισε να τον τιμήσει «για τη συνολική και πολυετή προσφορά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καθώς και για την κοινωνική του δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» κατόπιν πρότασης του μέλους του ΔΣ, Παναγιώτη Δριτσάκου.

Η μικρή τελετή έγινε, χθες, Κυριακή μεσημέρι, σε εστιατόριο του Πειραιά. Με συγκίνηση ο Κώστας Μαυρόπουλος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και ανάμεσα στα «Ευχαριστώ» του ήταν κι αυτό προς τον αδερφό του, Ντίνο Μαυρόπουλο που «έχτισαν» μαζί αυτή τη ξεχωριστή διαδρομή, ο οποίος εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν βρίσκεται στη ζωή.

Στο στιγμιότυπο ο Κώστας Μαυρόπουλος μόλις έχει παραλάβει την τιμητική διάκριση από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου, Στέφανου Μίλεση.
TAGS