Ό,τι κι αν σημαίνουν για τον καθένα οι λέξεις «διακοπές», «αιγαιοπελαγίτικα νησιά» ή «θάλασσα», λίγο-πολύ όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους, είτε τους πετυχαίνουμε στο τέλος, είτε όχι. Να κλείσουμε για δύο εβδομάδες τα κινητά μας τηλέφωνα, να αποκτήσουμε το πιο ηλιοκαμμένο κορμί της ζωής μας, να ανακαλύψουμε τα πιο απάτητα, κυκλαδίτικα στενά, να πιούμε τα πιο δροσερά κοκτέιλ, να μην πάρουμε μαζί μας περισσότερα ρούχα απ' όσα στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε. 

Με το τελευταίο να έχει καταλήξει κατά καιρούς κομβικό σημείο μεγάλων, ζευγαρίστικων τσακωμών (το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει σε 2 ώρες και εσύ ακόμα ψάχνεις ποιο outfit θα αφήσεις πίσω για να κλείσει η βαλίτσα) όσο μεγαλώνουμε τόσο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως αυτό που στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη για το τέλειο καλοκαιρινό ταξίδι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αμέτρητα, διαφορετικά φορέματα στο sac voyage μας. 

Τα λίγα και καλά, εκείνα που δεν θα σε κουράσουν, που είναι αέρινα και απαλά, εκείνα που θα αφήσουν τη δική τους στάμπα στις αναμνήσεις σου και στις φωτογραφίες με τις οποίες θα καταλήξεις να χαμογελάς τον ερχόμενο χειμώνα, είναι τελικά τα μόνα που χρειάζεσαι για να ντύσεις τις πιο ολοκληρώμενες στιγμές του θέρους. Και οι άνθρωποι πίσω από το ελληνικό brand ΚΝLs το γνωρίζουν αρκετά καλά, εδώ και καιρό, και ίσως γι' αυτό να έχουν υιοθετήσει ως φιλοσοφία της εταιρίας τους τις πιο τρυφερές και όμορφες στιγμές που θυμίζουν Ελλάδα και ποτίζουν την ψυχή μας με το πιο τρυφερό συναίσθημα γλυκιάς νοσταλγίας. 

Μία απόλυτα ελληνική ιστορία ενδυματολογικής επιτυχίας, με άλλα λόγια, που έχει πολλά να πει, και σημαντικούς λόγους για να μας εμπνεύσει κι άλλο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου. Της εποχής που τα αφήνουμε όλα σπίτι και σαλπάρουμε για τα νησιά.

1. Ποια είναι η φιλοσοφία των ρούχα του brand KNL;

Το μότο της εταιρείας μας περικλείει τη φιλοσοφία του brand. Δημιουργούμε κομμάτια που θα θέλαμε ντύνουν τις πιο όμορφες και απλές στιγμές όσων τα επιλέγουν. Θυμίζουν Ελλάδα, είναι διαχρονικά και σε ποιότητα και σε ύφος και δημιουργούν αυτό το συναίσθημα της νοσταλγίας εκείνης της ανάμνησης.

“Live for the journey, write your story, we dress your memories! Cherish the moments spent in this garment! Keep those feelings with a piece of Greece!”

2. Πείτε μας μερικά λόγια για την δημιουργία και την ιστορία της εταιρία σας.

Από τη δημιουργία της πρώτης μας κιόλας συλλογής θελήσαμε να αποδώσουμε οτι ακριβώς νιώθαμε εκείνη την περίοδο για την μόδα. Δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων-μοναδικών σχεδίων με καθαρές γραμμές, οι συλλογές κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε πρότυπα εξωτερικού, χρησιμοποιώντας υλικά από κάθε μέρος του κόσμου και χαρακτηρίζονται από τον Δυναμισμό, την Ευρηματικότητα και την Υψηλή Αισθητική τους. Ο σχεδιασμός digital printing αποτελεί πρόκληση για κάθε συλλογή the KNLs, καθώς ζωγραφίσουν-υπογράφουν τα δικά τους μοναδικά υφάσματα, δίνοντας το στίγμα τους.

«Αγαπάμε πολύ το γυναικείο φύλο, το πάντρεμα της δυναμικότητας και της τρυφερότητας».

3.Ποια είναι τα υλικά με τα οποία δουλεύετε για να δημιουργήσετε τα ρούχα με την υπογραφή KNL;

Η επιλογή των υφασμάτων και του θέματος κάθε Συλλογής είναι η πιο δημιουργική περίοδος για εμας. Επειδή η ποιότητα χαρακτηρίζει την εταιρία μας, επιλέγουμε μόνο φυσικά υφάσματα και τα συνδυάζουμε μεταξύ τους. Χρησιμοποιούμε κυρίως μετάξι, λινό, μοντάλ, βαμβάκι και διάφορες προσμίξεις τους για να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε φανταστεί. Είμαστε πολύ απαιτητικές στο κομμάτι της ποιότητας γιατί θεωρούμε ότι αυτό μας διαφοροποιεί από άλλες μάρκες και fast fashion αλυσίδες. Η άντληση των υφασμάτων γίνεται από διάφορα μέρη του κόσμου.

“Live for the journey, write your story, we dress your memories! Cherish the moments spent in this garment! Keep those feelings with a piece of Greece!”

4.Tι θα θέλατε ιδανικά να αισθάνεται μία γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες του brand;

Αυτό που έχουμε μέχρι τώρα εισπράξει από τις γυναίκες που επιλέγουν τα ρούχα μας, πέρα από την ικανοποίηση τους ως προς τη ποιότητα, είναι συναισθήματα αυτοπεποίθησης, καθώς νιώθουν άνετες και ταυτόχρονα ξεχωριστές φορώντας τα ρούχα. Επίσης λόγω των χειροποίητων και μοναδικών εμπριμέ υφασμάτων τα ρούχα μας χαρακτηρίζουν τις όμορφες και έντονες στιγμές που πέρασαν φορώντας τα και ανυπομονούν να ξαναφορέσουν τα ίδια και φυσικά τα νέα σχέδια μας.

«Δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων-μοναδικών σχεδίων με καθαρές γραμμές, οι συλλογές κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε πρότυπα εξωτερικού, χρησιμοποιώντας υλικά από κάθε μέρος του κόσμου και χαρακτηρίζονται από τον Δυναμισμό, την Ευρηματικότητα και την Υψηλή Αισθητική τους».

5.Από πού αντλείται συνήθως την έμπνευση για τα ρούχα που κατασκευάζετε;

Η έμπνευσή μας έρχεται από τις δικές μας μικρές και μεγάλες στιγμές και εμπειρίες, από προσλαμβάνουσες όπως ένα ταξίδι, αλλά και από τις γυναίκες γύρω μας. Γενικά αγαπάμε πολύ το γυναικείο φύλο, το πάντρεμα της δυναμικότητας και της τρυφερότητας.

«Για φέτος SS’18 η Συλλογή έχει το θέμα "REBIRTH" και έχει υπέροχα μοναδικά prints, cocktail φορέματα και all day look νησιού και πόλης, υφάσματα φυσικά και και μια ολοκληρωμένη σειρά Beachwear».

6. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα 3 συστατικά κάθε σύγχρονου, ποιοτικού ρούχου;

Συστατικά δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μας, αυτό που κάνουμε το θεωρούμε και είναι έκφραση καλλιτεχνική και ελευθερία. Είναι μια μορφή τέχνης που σίγουρα δεν ακολουθεί νόρμες.

7.Στην Ελλάδα της κρίσης πόσος χώρος θεωρείτε πως έχει απομείνει για να επενδύσει μία γυναίκα χρήματα σε ένα ακριβό ρούχο;

Η επιλογή είναι ανάμεσα στη ποιότητα και στη ποσότητα. Αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και θέμα νοοτροπίας. Το budget για τη μέση Ελληνίδα είναι λίγο πολύ το ίδιο, απλά κάποιες γυναίκες θα ψωνίσουν πολλά ρούχα σε χαμηλή τιμή και πιθανώς κάποια θα μείνουν αφόρετα με ταμπελάκια και καποιες θα ψωνίσουν λιγότερα αλλα αυτά ακριβώς που θα φορέσουν πολύ.

«Λόγω των χειροποίητων και μοναδικών εμπριμέ υφασμάτων τα ρούχα μας χαρακτηρίζουν τις όμορφες και έντονες στιγμές που πέρασαν φορώντας τα και ανυπομονούν να ξαναφορέσουν τα ίδια και φυσικά τα νέα σχέδια μας».

8.Πείτε μας 3 λέξεις που πιστεύετε πως χαρακτηρίζουν τα ρούχα The KNLs;

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ρούχα μας είναι η ευρηματικότητα των σχεδίων που δημιουργούμε με την δική μας έμπνευση και το δυναμικό πάντρεμα των τάσεων της μόδας με την διαχρονικότητα των πολυτελών υφασμάτων που χρησιμοποιούμε.

«Η επιλογή είναι ανάμεσα στη ποιότητα και στη ποσότητα. Αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και θέμα νοοτροπίας».

9. Aν έπρεπε να ξεχωρίσετε δύο κομμάτια από τη νέα, καλοκαιρινή κολεξιόν ποια θα ήταν αυτά και γιατί;

Για φέτος SS’18 η Συλλογή έχει το θέμα "REBIRTH" και έχει υπέροχα μοναδικά prints, cocktail φορέματα και all day look νησιού και πόλης, υφάσματα φυσικά και και μια ολοκληρωμένη σειρά Beachwear. Ξεχωρίζουμε το λινό φόρεμα με την ανοιχτή πλάτη Retrospect και το καφτάνι με το αφηρημένο μοναδικό σχέδιο μας Nostalgia

ΚΝLs

Facebook: https://www.facebook.com/theKNLs/

 

TAGS