O Iacopo Capone θα μπορούσε να είναι ήρωας κάποιου μυθιστορήματος της Δυτικής Ακτής, με ηλιοκαμένο δέρμα και πυρόξανθα μακριά μαλλιά, ένας surfer με αγάπη στη φύση και υποταγή στο μεγαλείο της. Είναι όλα αυτά αλλά και κάτι ακόμα, ο ιδρυτής τριών brands με ελληνική υπογραφή και παγκόσμια εμβέλεια.

Γυναικεία σανδάλια, αντρικά T-Shirt που φοριούνται και από γυναίκες και σανίδες του surf σαν διακοσμητικά χώρου. Το καλοκαίρι μέσα του. Αναρωτιόμαστε τι κάνει τους χειμώνες, πώς αντέχει, αφού όλα γύρω του φωνάζουν ήλιος και θάλασσα.  

Θάλασσα, Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Αμερική. Αυτή είναι η ιστορία μου. Το που πηγαίνω είναι άγνωστο ακόμη. Σίγουρα κάπου ιδιαίτερα.

-Ποια είναι η ιστορία σου; Από που έρχεσαι και που πηγαίνεις;

Θάλασσα, Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Αμερική. Αυτή είναι η ιστορία μου. Το που πηγαίνω είναι άγνωστο ακόμη. Σίγουρα κάπου ιδιαίτερα.

-Πες μου για κάθε προϊόν που υπογράφεις. Την ιδέα και το concept πίσω από αυτό;

To Dear Ride ξεκίνησε λόγω του πάθους μου για τη θάλασσα και το surf και των ενδιαφερόντων μου για το contemporary design & architecture. Εξάλλου και οι σπουδές μου σχετίζονται με αυτούς τους χώρους. Ήθελα να βρω ένα blend μεταξύ της κουλτούρας του surf και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Να δημιουργήσω έργα που δεν υποβαθμίζουν καμιά από τις δυο κουλτούρες αλλά αντίθετα τις επικοινωνούν και τις δύο σωστά.

SAPPHO ξεκίνησαν όταν ζούσα στην Αμερική διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά σανδάλια στην αγορά αλλά λίγα sandals focused brands. Αυτά τα sandals focused brands δεν έχουν απλά κλασσικά timeless σχέδια σε καλή ποιότητα και προσιτή τιμή που να μπορεί μια γυναίκα να τα φοράει για βόλτα ή στο γραφείο ή σε μια βραδινή έξοδο. Δεν υπάρχει το go to sandals brand για all day all occasions. Βασικά τώρα πια υπάρχει και λέγεται SAPPHO SANDALS.

Το ίδιο σκεπτικό ισχύει και για τα ΑPLO. Εμείς οι άντρες δε μπορούμε να βρούμε το go to T-shirt brand που να έχει μονόχρωμα απλά T-shirt που να μπορείς να τα βάλεις είτε για βόλτα, είτε κάτω από σακάκι, είτε για βραδινή έξοδο. Αυτά πρέπει να συνδυάζουν καλό fit και καλή ποιότητα ανεξαρτήτως fashion collection.

Και στα τρία προσπαθώ να πω μια ιστορία από τη δική μου οπτική γωνιά. Την ίδια στιγμή όμως προσπαθώ να δημιουργώ προϊόντα όσο πιο eco friendly γίνεται. Τα APLO φτιάχνονται από φυσικά υλικά. Ακόμη και η στάμπα είναι από eco friendly υλικό. Επίσης τα SAPPHO φτιάχνονται από ιταλικό deadstock δέρμα.

Μίνιμαλ είναι μια κουλτούρα ζωής που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία. Το σκεπτικό είναι να έχεις και να ζεις με τα απλά βασικά πράγματα, όχι extra αχρείαστα πράγματα

-Διακρίνω μία αγάπη στο μίνιμαλ. Μίλησέ μου για αυτό.

Μίνιμαλ είναι μια κουλτούρα ζωής που έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία. Το σκεπτικό είναι να έχεις και να ζεις με τα απλά βασικά πράγματα, όχι extra αχρείαστα πράγματα. Έτσι όλα τα αντικείμενα γύρω σου που σε περιβάλλουν πρέπει να είναι προσεγμένα και να λένε μια ιστορία. Πρώτον πρέπει να είναι χρήσιμα και να έχουν δημιουργηθεί με έναν σκοπό, δεύτερον να είναι χρηστικά, να είναι λειτουργικά συνεπώς με καλή σχεδίαση και όχι απλά ωραία και τέλος να είναι προσεγμένα ποιοτικά. Η καλή ποιότητα αυτομάτως ανεβάζει την αισθητική του προϊόντος. Αυτές τις αρχές προσπαθώ να επικοινωνήσω με ό,τι κάνω.

Έτσι όλα τα αντικείμενα γύρω σου που σε περιβάλλουν πρέπει να είναι προσεγμένα και να λένε μια ιστορία.

-Ζεις στην Ελλάδα, την Ιταλία ή κάπου αλλού;

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γύρισα από το Los Angeles και ζω εδώ.

-Νιώθω ότι ζεις για το καλοκαίρι, ισχύει; Ό,τι σχεδιάζεις είναι ένας ύμνος σε αυτή την εποχή.

Ισχύει. Η θάλασσα είναι η μεγαλύτερη έμπνευση μου, οπότε ό,τι κάνω πρέπει να έχει το συστατικό της.

-Γιατί τα σανδάλια δε θα βγουν ποτέ εκτός μόδας;

Επειδή φοριούνται τον μισό χρόνο. Αυτό που θα βγει σίγουρα εκτός μόδας λόγω της σημερινής κατάστασης είναι το κάθε brand να έχει 15 διαφορετικά μοντέλα χωρίς κανέναν πρακτικό λόγο. Αν ήταν κάτι να ξεπεράσει τα σανδάλια το barefoot style θα είχε ενδιαφέρον.

-Γιατί μια γυναίκα είναι πιο στιλάτη μέσα σε ένα αντρικό oversized T-Shirt;

Επειδή είναι raw & real.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γύρισα από το Los Angeles και ζω εδώ.
Αν ήταν κάτι να ξεπεράσει τα σανδάλια το barefoot style θα είχε ενδιαφέρον.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS