ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Nivo [νίβω] Soap: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

Ο Χρήστος Αστερίου και ο Στέλιος Χριστοδούλου δεν πάτησαν σε κάποια γιαγιαδίστικη συνταγή. Χάραξαν το δικό τους μονοπάτι στο ελληνικό σαπούνι και «καθάρισαν».

Nivo [νίβω] Soap: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

Νίβω ίσον εξαγνίζω, καθαρίσω πλένω. Τα ελληνικότατα Nivo Soap έρχονται με τις πιο αγνές προθέσεις. Έρχονται να διώξουν τη σκόνη της μέρας. Να μας απαλλάξουν από τους πονηρούς αλλά και αθώους ρύπους της καθημερινότητας. Η παραπάνω φράση είναι διπλής ανάγνωσης. Ας μου επιτρέψει μια μικρή αλληγορική τσαχπινιά ο σάπων ο Κρητικός.

«Τα έλαιά μας είναι φυτικά προϊόντα αειφόρου καλλιέργειας και δίκαιου εμπορίου» λέει ο Χρήστος Αστερίου, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εγχώριας επιχείρησης σαπουνιών, Nivo Soap, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. «Το σαπούνι μας είναι πιστοποιημένο από τον Ecocert. 99.95% των συστατικών του είναι φυσικής προέλευσης, 74.30% των συστατικών του προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια» συνεχίζει. Μια λάμψη αισιοδοξίας ξεπηδά από τα λόγια του, μια φλασιά ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν έχει καταπλακωθεί κάτω από το δυσβάστακτο φορολογικό παραλήρημα.

Nivo [νίβω] Soap: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

-Πως γεννήθηκε η ιδέα των Νivo Soap;

«Η ιδέα της Nivo Soap γεννήθηκε από εμένα και τον συνεργάτη μου, Στέλιο Χριστοδούλου, μέσα στη κρίση. Αφιερωθήκαμε και τολμήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε ένα κρητικό προϊόν, που κάποτε ήταν το δεύτερο πιο εξαγώγιμο μετά το ελαιόλαδο. Δεν υπήρχε στη περίπτωση μας κάποια «παλιά συνταγή γιαγιάς» σε κάποιο συρτάρι. Ευτυχώς. Χαράξαμε το δικό μας δρόμο σε λευκό χαρτί. Μελετάμε πολύ. Συνεχίζουμε... Στη Nivo Soap μας αρέσει να γαργαλάμε τη μύτη με τα φίνα αρώματα, να διεγείρουμε την όραση με χρώματα και πρωτότυπους συνδυασμούς, να αγγίζουμε το δέρμα φυσικά και με όλο το σεβασμό που του αξίζει».

Το δέρμα που κατοικούμε είναι μονίμως στο μυαλό των σαπουνιών Nivo. «Το σαπούνι μας εμπλουτίζεται με φυσικά αλλά και συνθετικά αρώματα που δημιουργούν αποκλειστικά για εμάς, συνεργαζόμενοι αρωματοποιοί από όλο το κόσμο» εξηγεί ο Χρήστος.

-Πες μου λίγα λόγια για σένα. Ποια είναι η ιστορία σου, πως προέκυψε η σχέση σου με τα σαπούνια;

«Γεννήθηκα στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 1978. Η οικογένεια μου ήρθε στη Κρήτη, στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου, στις αρχές του 1980. Μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Σπούδασα Χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισα τις σπουδές μου (Msc. Industrial Management) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η σχέση μου με τα σαπούνια υπήρχε πάντα, μπάρες στερεού σαπουνιού υπήρχαν και υπάρχουν στο σπίτι μόνιμα. Ισχυροποιήθηκε μέσα από τη διαμονή μου σε διάφορα ξενοδοχεία στον κόσμο λόγο της φύσης της προηγούμενης εργασίας μου στην οποία έπρεπε να ταξιδεύω και να μένω εκτός για αρκετές ημέρες. Εκεί διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα σημαντικό κενό στα στερεά σαπούνια που προσέφερε το ξενοδοχείο και άρχισα να το εξετάζω περισσότερο. H ιδέα ενός σαπουνιού υψηλής ποιότητας που δίνει έμφαση στην αυθεντικότητα και την διαδικασία παραγωγής και πρώτων υλών και την δημιουργικότητα των σχημάτων και των υλικών συσκευασίας, δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα».

-Η συσκευασία σας είναι σύγχρονη και μίνιμαλ. Αυτή είναι και η φιλοσοφία των Νivo Soap;

«Μας αρέσουν οι λιτές γραμμές και τις ακολουθούμε. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε υλικά που όχι απλά θα περιέχουν το προϊόν αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθούν το χαρακτήρα του. Θεωρούμε ότι η συσκευασία είναι το ίδιο σημαντική για εμάς όσο και το προϊόν που περικλείει. Με τη συσκευασία μας θέλουμε να δείξουμε τι πρέπει να περιμένει κάποιος για το περιεχόμενο».

-Ποιο είναι το best seller σαπούνι σας;

«Δεν υπάρχει best seller. Καθένα από τα τέσσερα σαπούνια έχει διαφορετικό θέμα. Αντιμετωπίζεται ως μια διαφορετική εμπειρία και αυτό μας αρέσει πολύ».

-Συμπλήρωσε τη φράση «η ζωή χωρίς σαπούνι.....»

«Zωή χωρίς σαπούνι, ημέρα χωρίς λιακάδα....»

Ο Χρήστος Αστερίου και ο Στέλιος Χριστοδούλου.

-Πως σας έχει υποδεχθεί η αγορά;

«Η υποδοχή μας από την αγορά είναι ικανοποιητική. Αναπτύσσουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας ώστε να καλύψουμε το απαιτητικό και ενημερωμένο ελληνικό κοινό. Παράλληλα οργανώνουμε το δίκτυο μας σε Ελλάδα και εξωτερικό».

-Ποια είναι τα υπέρ του στέρεου σαπουνιού σε σχέση με το υγρό;

«Το στερεό σαπούνι είναι το πραγματικό σαπούνι σε αντίθεση με το υγρό που είναι ουσιαστικά ένα υδατικό διάλυμα χημικών καθαριστικών. Παράλληλα είναι οικονομικά πιο αποδοτικό σε σχέση με το υγρό και είναι περιβαλλοντικά φιλικότερο».

-Ποιο από τα σαπούνια σας αφιερώνεται στην Ελλάδα του 2015 και γιατί;

«Στην Ελλάδα του 2015 απαντάμε με Pathos. Με πάθος συνεχίζουμε στο 2016 βάζοντας το πήχη συνέχεια και πιο ψηλά».

Website Nivo Soap
Facebook

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.