Τη Μαρία Γέρουλα τη συνάντησα στο φουαγιέ της 18ης Athens Xclusive Designers Week, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ. Δεν ήταν έκπληξη, αφού η δημιουργός του 100% ελληνικού brand ΜΥ Scarf έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο των αξεσουάρ μόδας το 2011. Παρ’ όλα αυτά, η προσωπική επαφή μού θύμισε για μία ακόμη φορά πως υπάρχει φως στο τούνελ του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν, ειδικά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της μόδας, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να επιβιώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Με μότο της το «We come from Greece & we go everywhere», με παραδοσιακές εγχώριες πρώτες ύλες –όπως το μετάξι Σουφλίου- και τυπογραφικά μοτίβα που επικοινωνούν την ιστορία αυτού του τόπου, η Μαρία Γέρουλα αιχμαλωτίζει λίγο από το άρωμα της Ελλάδας μέσα σε μαντίλια, φουλάρια, ποσέτ, T-shirts και παρεό.

Τα MY Scarf δεν είναι απλώς αξεσουάρ μόδας. Είναι ο τρόπος να κάνουμε τη σχέση μας με τη μόδα πιο ανάλαφρη, πιο διασκεδαστική, πιο επικοινωνιακή - ίσως και χαριτωμένα φλύαρη.

Δεκάδες ελληνικά ονόματα -που απαντώνται στα έπη του Ομήρου- συνδυάζονται με καθαρόαιμα ελληνικά μοτίβα, όπως ο μινωικός λαβύρινθος, δημιουργώντας όχι ένα ακόμη fashion statement με ημερομηνία λήξης, αλλά μια κινούμενη πληροφορία, με διαχρονική αισθητική αξία. Σημαντικό είναι επίσης πως κάποια από τα αξεσουάρ MY είναι ευέλικτα: μπορείς να σβήσεις ή να προσθέσεις στοιχεία, έτσι ώστε να έχεις το ολόδικό σου μαντίλι (T-shirt, ποσέτ, φουλάρι ή παρεό) ή να προσφέρεις ένα μοναδικό δώρο, με ένα προσωπικό μήνυμα για τον παραλήπτη του.
Τα MY Scarf δεν είναι απλώς αξεσουάρ μόδας.

Είναι ο τρόπος να κάνουμε τη σχέση μας με τη μόδα πιο ανάλαφρη, πιο διασκεδαστική, πιο επικοινωνιακή - ίσως και χαριτωμένα φλύαρη. Είναι το καλαίσθητο άλλοθι που χρειαζόμαστε για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα, να πούμε μια μικρή ιστορία, να κάνουμε μια δήλωση αγάπης και –γιατί όχι;- να δηλώσουμε περήφανοι… because «we come from Greece».

Info
Τα προϊόντα MY Scarf θα τα βρείτε, μεταξύ άλλων, στον Ιανό,
αλλά και στην ιστοσελίδα www.m-y.gr

 
 

TAGS