Ένα μοναδικό ρεκόρ στην Ελλάδα έχει πετύχει ο ελαιοπαραγωγός από την Λακωνία Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Τα ελαιόλαδα και οι ελιές του, προερχόμενα από τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου (www.bioarmonia.gr), έχουν βραβευτεί 135 φορές στους περισσότερους διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας και ποιότητας. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες βραβεύσεις του; «Κορυφαίο αρωματικό ελαιόλαδο παγκοσμίως 2019» για το πολυποικιλιακό gourmet ελαιόλαδο Gemstone Blend Flavored στην παγκόσμια κατάταξη Evoo World Ranking 2019 και Χρυσό Βραβείο Grand Prestige για 5 ελαιόλαδα του brand στον διεθνή διαγωνισμό OLIVINUS 2019.

Όπως είπε πρόσφατα ο Σακελλαρόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «συναγωνιζόμαστε χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής και ποιότητας όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τουρκία, οι Η.Π.Α, η Αργεντινή, η Χιλή».

«Συναγωνιζόμαστε χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής και ποιότητας όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τουρκία, οι Η.Π.Α, η Αργεντινή, η Χιλή» λέει ο ελαιοπαραγωγός Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Η επιλογή της τοποθεσίας των ελαιώνων, στη Σπάρτη Λακωνίας, «δεν είναι τυχαία» όπως προσθέτει, «όπως και οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούμε στους βιολογικούς μας ελαιώνες για την συνύπαρξη αυτού του μπουκέτου αρωμάτων, γεύσεων και αισθήσεων από παλιές, ξεχασμένες εποχές. Ο άριστος συνδυασμός του μικροκλίματος, της χλωρίδας και της πανίδας στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα προσδίδει στα βιολογικά μας ελαιοπροϊόντα μοναδικότητα με πρωτογενή χαρακτηριστικά ανώτερης και σπάνιας ποιότητας, που τα κατατάσσουν στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως».

«Νιώθω μεγάλη χαρά όταν η Ελλάδα ως χώρα και το brand "ελληνικό ελαιόλαδο και ελληνικές επιτραπέζιες ελιές" κατακτούν μεγάλα διεθνή βραβεία αλλά και τη θέση που τους αξίζουν, σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς, από οποιονδήποτε Έλληνα παραγωγό και αν προέρχονται», σχολιάζει ο Σακελλαρόπουλος που, όπως πιστεύει, «η ελαιοκομία δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά ένας υπερμαραθώνιος, με πολλές και δύσβατες διαδρομές, με δύσκολες στιγμές που απαιτεί αντοχές και ταπεινότητα χωρίς υπερβολές». Σε όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματά του, δίνει τη συμβουλή «να επιμορφωθούν σε βάθος πριν ξεκινήσουν, να αποκτήσουν γνώση, να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να διδαχθούν από τα λάθη τους βάζοντας την δική τους έμπνευση και ταυτότητα σε ό,τι κάνουν».

«Ο άριστος συνδυασμός του μικροκλίματος, της χλωρίδας και της πανίδας στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα προσδίδει στα βιολογικά μας ελαιοπροϊόντα μοναδικότητα με πρωτογενή χαρακτηριστικά ανώτερης και σπάνιας ποιότητας».

Για το brand Σακελλαρόπουλου

Οι ελαιώνες παράγουν ελιές ποικιλιών Κορωνέικης και Καλαμών βιολογικά, πιστοποιημένες από τον οργανισμό ελέγχου πιστοποίησης ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ από το 1992. Η οικογένεια των ελαιολάδων αποτελείται από βιολογικά ελαιόλαδα άθερμα, premium, limited edition, καθώς και βιολογικές φυσικές επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών που έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά (όπως ελιές Τέλιες με αρωματικά φυτά, ελιές Αγουροελιές, ελιές Πορτοκαλένιες, ελιές Μηλένιες, ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι, gourmet ελιές με ούζο κ.λπ.). Βαλσαμέλαιο, φυσικά καλλυντικά, βαλσαμοαλοιφές κεριού, χειροποίητα σαπούνια από βιολογικό ελαιόλαδο, που διαθέτουν νόμιμες πιστοποιήσεις κυκλοφορίας, συμπληρώνουν την οικογένεια των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Δείτε φωτογραφίες των προϊόντων:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS