Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου διοργάνωσαν μια πολύ όμορφη και εμπνευστική επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Ελλάδα έγινε είδηση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου: Όταν η μόδα συνάντησε την τέχνη. 

Ήταν η πρώτη φορά που το αρχαιολογικό μνημείο φιλοξένησε μια ιδιωτική εκδήλωση. Κάτι παρόμοιο έχει να γίνει από το 1951 όταν ο Christian Dior είχε φωτογραφίσει μόδα στην Ακρόπολη. Η Μαίρη Κατράντζου, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» παρουσίασε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο μια συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2020, εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οι ιδέες που γεννήθηκαν την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς, από τον Σωκράτη, τον Έυκλείδη, τον Πυθαγόρα έδωσαν έμπνευση για μοναδικές δημιουργίες που ξεπερνούν τα όρια της μόδας και γίνονται τέχνη,   

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα μοναδικό σκηνικό, κάτω από τον αρχαίο ναό. Η Ελλάδα έγινε αυτομάτως viral στο ίνσταγκραμ και στα άλλα σόσιλα μίντια.           

Τη μουσική του σόου υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, ειδικά για τη βραδιά. Ο οίκος Bulgari στόλισε τις δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer InsPtute του Πανεπιστημίου του Harvard.    

Αυτή είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης.

     

   

Φωτό: Studio Panoulis 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS