«Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»: Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια πρωτοβουλία που κινητοποίησε 253 μοδίστρες σε 37 νομούς της χώρας να κατασκευάσουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα 31,400 μάσκες προστασίας. Το έναυσμα έδωσε μια ανάρτηση του εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη ο οποίος συνεργαζόμενος με τον βιοτέχνη ενδυμάτων, Κωνσταντίνο Τεκτονίδη κατάφεραν να συσπειρώσουν μοδίστρες από όλη την χώρα παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για την ραφή τους: βαμβακερό ύφασμα, λάστιχα και ένα βίντεο με οδηγίες για την κατασκευή τους.

Όταν ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού, οι δύο τους αποφάσισαν να δράσουν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης ενώ βλέποντας τις ελλείψεις σε μάσκες σκέφτηκαν να ενεργοποιηθούν για την δημιουργία τους. Ο κ. Ελευθεριάδης και ο κ. Τεκτονίδης, είχαν άλλωστε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στο πρότζεκτ «Φιασκωμένα», όταν αποφάσισαν να τυλίξουν τσουρέκια με vintage υφάσματα σαν μωρά, προκειμένου να πουληθούν και τα έσοδα να διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός και στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Ο κ. Τεκτονίδης είχε αναλάβει να κάνει την κοπή του πατρόν της μάσκας στην βιοτεχνία του, στη Θεσσαλονίκη ενώ οι δυο τους ανέλαβαν από κοινού να καλύψουν τα κόστη των υφασμάτων και να οργανώσουν το όλο εγχείρημα. Τα πατρόν-υφάσματα στάλθηκαν με κούριερ σε 253 μοδίστρες από 37 Νομούς σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να φτιαχτούν 31,400 μάσκες. Σημειωτέων ότι οι επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες που έχουν δημιουργήσει οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» διαθέτουν και θήκη για φίλτρο και πριν παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης πλένονται και σιδερώνονται. Οι κύριοι Ελευθεριάδης και Τεκτονίδης προτίθενται να συνεχίσουν τη δράση τους, με την βοήθεια των μοδιστρών φυσικά, εφόσον κατάφεραν να βρουν ύφασμα για την κατασκευή άλλων 10,000 μασκών.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS