ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο πιο νόστιμο προσούτο

Το προσούτο από τον Προυσό Ευρυτανίας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα ιταλικά.

Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο πιο νόστιμο προσούτο

O καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Χρήστος Στρεμμένος είχε ένα όραμα. Και το 1992 το έκανε πραγματικότητα. Το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, δίχως να γίνεται πρόσμιξη συντηρητικών. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εμπλουτισμένα με φυσικά αρώματα και συνταγές που τα κάνουν περιζήτητα εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο πιο νόστιμο προσούτο
Ο καθηγητής Φυσικής Χρήστος Στρεμμένος

Παρόλο που η αλλαντοποιεία είναι μικρή σε μέγεθος, διατηρεί τα υψηλότερα στάνταρντ και τις ανώτερες ποιοτικές διαδικασίες έχοντας ως μοναδικό στόχο όλα τα προϊόντα που παράγονται στην φάρμα να είναι από βιολογικά κρέατατης περιοχής και να ωριμάζουν στις εγκαταστάσεις της με διαδικασίες φυσικής ωρίμανσης.

Στο δάσος του Στρογγυλοβουνίου, δίπλα στο αλλαντοποιείο, βρίσκεται η όμορφη γουρουνοφάρμα της μονάδας. Εκεί, εκτός από τις γνωστές ράτσες χοίρων γίνεται και η εκτροφή διασταυρωμένου αγριόχοιρου για τη παραγωγή εκλεκτών αλλαντικών από την άγρια φύση.

Το κλίμα στον Προυσό θεωρείται εξαιρετικό για την παραγωγή αλλαντικών.

Το αρχαιοελληνικό «Ακροκώλιον», δηλαδή το αλατισμένο χοιρινό μπούτι συγκαταλλέγεται στα πιο «παλιά» αλλαντοπαρασκευάσματα της Ελλάδας

Στη μονάδα παράγονται εξαιρετικά αλλαντικά όπως προσούτο, σαλάμι αέρος και μπέικον καπνιστό. Παράγει επίσης χωριάτικα λουκάνικα με πράσο καπνιστά ή μη, χοιρομέρι κρασάτο, χοιρινό φιλέτο και λόνζα.

Και μπορεί να έχει κυριαρχήσει η ιταλική ονομασία του προσούτο, ωστόσο το αρχαιοελληνικό «Ακροκώλιον», δηλαδή το αλατισμένο χοιρινό μπούτι συγκαταλλέγεται στα πιο «παλιά» αλλαντοπαρασκευάσματα της Ελλάδας. Το κλίμα στον Προυσό άλλωστε, θεωρείται εξαιρετικό για την παραγωγή αλλαντικών. Συνδυασμένο δε με τα διαλεχτής ποιότητας ντόπια κρέατα που χρησιμοποιεί το αλλαντοποιείο Στρεμμένου, καθώς και τον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο παρασκευής, δίνουν ένα πραγματικά θαυμαστό ελληνικό παραδοσιακό αλλαντικό, προϊόν φυσικής ωρίμανσης.

Στην ανάπτυξη της αλλαντοποιίας έπεξε συμαντικό ρόλο και το νέο αίμα. Ο Δ/νων Σύμβουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθιέρωσε κανούργιες ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ ξεκίνησε και συνεργασίες µε σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν. Η γεωμετρική πρόοδος του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας, που έχει αυξήσει τα κέρδη της κατά 40%, αποδεικνύει ότι ακόμη κι ένα προϊόν πολυτελείας, σε δύσκολους καιρούς, μπορεί να μπει στα σπίτια των καταναλωτών.

Παρόλο που η αλλαντοποιεία είναι μικρή σε μέγεθος, διατηρεί τα υψηλότερα στάνταρντ και τις ανώτερες ποιοτικές διαδικασίες

Τα προϊόντα του Στρεμμένου τα βρίσκετε: Προυσσός, Ευρυτανία / Λ. Πεντέλης 39Α και Έκτορος, Βριλήσσια / Παλαιό Μικρό Χωριό (Ν. Ευρυτανίας) καθώς και σε delicatessen, παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.