ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μια γυναίκα δείχνει τόσο σύγχρονη και σικ όσο και η τσάντα που κρατάει»

Η Σταυρούλα Λάμπρου σχεδιάζει τις χειροποίητες Lovely τσάντες και ορίζει τα τρία διαφορετικά στυλ που χρειάζεται κάθε γυναικεία ντουλάπα.

«Μια γυναίκα δείχνει τόσο σύγχρονη και σικ όσο και η τσάντα που κρατάει»

«Γεννήθηκα στην Έδεσσα και μεγάλωσα στη Σκύδρα Ν. Πέλλας όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά μέχρι και σήμερα. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι δραστήριοι άνθρωποι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να με επηρεάσουν ιδιαίτερα στις μετέπειτα επαγγελματικές μου ανησυχίες. Σε νεαρή ηλικία αποφασίζω να μετακομίσω στο Brighton της Αγγλίας προκειμένου να σπουδάσω Travel Management. Μετά από 4 χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα και ξεκινάω την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως εργαζόμενη στην Aegean Airlines στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τα επόμενα δυο χρόνια με βρίσκουν πλέον μητέρα αλλά πάντα με το μεράκι της δημιουργίας μέσα μου» λέει η Σταυρούλα Λάμπρου ενώ ανοιγοκλείνει το εμβληματικό, μαλακό και τόσο σύγχρονο clutch των Lovely χειροποίητων τσαντών, τα οποία και σχεδιάζει η ίδια.

«Μια γυναίκα δείχνει τόσο σύγχρονη και σικ όσο και η τσάντα που κρατάει»
«Τα επόμενα δυο χρόνια με βρίσκουν πλέον μητέρα αλλά πάντα με το μεράκι της δημιουργίας μέσα μου» λέει η Σταυρούλα Λάμπρου.

Το συγκεκριμένο clutch είναι και το item με τις καλύτερες πωλήσεις τόσο από τη χειμωνιάτικη συλλογή όσο και από την καλοκαιρινή. Ίσως γιατί ένα τέτοιο είδος τσάντας το κρατάμε πάντα στα χέρια μας, οπότε έχουμε την αίσθηση ότι μας συνοδεύει, διευρύνοντας την έννοια του όρου αξεσουάρ.

«Οι τσάντες είναι ίσως το πιο δυνατό κομμάτι του γυναικείου στυλ»

Πρακτικότητα και στυλ.
«Η τσάντα που θα επιλέξει να κρατήσει μια γυναίκα, εκτός από πρακτικούς σκοπούς, να κουβαλάμε δηλαδή τα απαραίτητα αντικείμενα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, φανερώνει πάρα πολλά για την προσωπικότητα της και τον χαρακτήρα της».

-Πως έφτασες στις δερμάτινες τσάντες;

«Η αλήθεια είναι πως δύο χρόνια ήμουν αποκλειστικά μητέρα. Λάτρεψα αυτή την περίοδο της ζωής μου που είχα την δυνατότητα να είμαι συνέχεια με το μωρό μου. Παρόλα αυτά η δημιουργική ανησυχία μέσα μου υπήρχε πάντα. Ήθελα να συνδυάσω την μητρότητα με την εργασία. Ο τουριστικός τομέας ήταν απαγορευτικός για αυτή τη φάση της ζωής μου. Λάτρευα τις κατασκευές και ότι έχει να κάνει με τη χειροποίητη δημιουργία. Έτσι σιγά σιγά βρήκα τον τρόπο να συνδυάσω την αγάπη μου για απασχόληση με την ευελιξία του να είμαι και full time mother...»

-Πόσο σημαντική είναι μια τσάντα για την γυναίκα;

«Οι τσάντες είναι ίσως το πιο δυνατό κομμάτι του γυναικείου στυλ. Η τσάντα που θα επιλέξει να κρατήσει μια γυναίκα, εκτός από πρακτικούς σκοπούς, να κουβαλάμε δηλαδή τα απαραίτητα αντικείμενα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, φανερώνει πάρα πολλά για την προσωπικότητα της και τον χαρακτήρα της. Μια γυναίκα δείχνει πόσο σύγχρονη, στιλάτη και σικάτη είναι όταν επιλέγει σωστά μια τσάντα. Έτσι και εμείς δημιουργούμε τσάντες που αγγίζουν τον παλμό της κάθε εποχής, και κάνουν την κάθε γυναίκα ξεχωριστά να νιώθει μοναδική και Lovely».

«Μία τσάντα δεν είναι ποτέ αρκετή για καμία γυναίκα».

-Πόσες τσάντες μπορεί να έχει μια γυναίκα;

«Γυναίκες και τσάντες ή καλύτερα γυναίκες και άπειρες τσάντες. Ίσως έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία αγάπης μίσους γιατί ποτέ δεν έχουμε αρκετές, δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να τις ταιριάξουμε με τα outfits μας, αλλά παρόλο αυτά είναι το αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει ένα look μας ή βέβαια και να το καταστρέψει. Μία τσάντα δεν είναι ποτέ αρκετή για καμία γυναίκα».

«Μια γυναίκα δείχνει πόσο σύγχρονη, στιλάτη και σικάτη είναι όταν επιλέγει σωστά μια τσάντα».


-Ποιες είναι οι τρεις απαραίτητες όμως;

«Σίγουρα στην ντουλάπα μας θα πρέπει να υπάρχει μια κλασσική βραδινή τσάντα που θα μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε πολλά διαφορετικά ντυσίματα. Έπειτα μια καθημερινή, αρκετά ευρύχωρη για τις καθημερινές χαλαρές μας εμφανίσεις. Η δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι από σακίδιο πλάτης ή τσάντα ώμου ανάλογα με το τι εξυπηρετεί την κάθε μια ξεχωριστά. Τέλος σαν τρίτη επιλογή θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα στην ντουλάπα μας ένα μικρό τσαντάκι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο και μπορεί να μας σώσει σε πολλές περιπτώσεις. Είναι χρήσιμο για τις απογευματινές βόλτες ή για μια έξοδο που θέλουμε να κρατήσουμε κάτι ενδιάμεσο μου να μην μοιάζει ούτε με καθημερινή τσάντα αλλά ούτε και με βραδινή».

-Ποιο μοντέλο είναι το best seller σας;

«Κάθε χρόνο σχεδόν την πρωτιά την παίρνει η τσάντα που είναι πολύ κοντά σε αυτό που προστάζει η μόδα. Φέτος το best seller μας είναι μια εκπληκτική δερμάτινη clutch bag. Η Lovely Paris bag είναι σχεδιασμένη για να βγάζει την πιο ανέμελη πλευρά της γυναίκας. Είναι η τσάντα που σε συνδυασμό με το κατάλληλο outfit απογειώνει το στυλ της κάθε γυναίκας. Υπάρχει σε δύο εκδοχές, στη δερμάτινη και υφασμάτινη boho».

«Έτσι και εμείς δημιουργούμε τσάντες που αγγίζουν τον παλμό της κάθε εποχής, και κάνουν την κάθε γυναίκα ξεχωριστά να νιώθει μοναδική και Lovely».
«Είναι χρήσιμο για τις απογευματινές βόλτες ή για μια έξοδο που θέλουμε να κρατήσουμε κάτι ενδιάμεσο μου να μην μοιάζει ούτε με καθημερινή τσάντα αλλά ούτε και με βραδινή».

-Ποιο είναι το στυλ τσάντας που ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι και ποιο στον ελληνικό χειμώνα;

«Η τσάντα που ταιριάζει περισσότερο για το ελληνικό καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να είναι καμιά άλλη τσάντα πέρα από τον Dourva. O Dourvas είναι το καθαυτού σακίδιο του καλοκαιριού στο οποίο ο κόσμος έχει ανταποκριθεί ιδιαίτερα και το οποίο έχει καθορίσει και την εικόνα του brand. Για τον ελληνικό χειμώνα η Claudia Backpack είναι η ιδανική επιλογή. Μια μοντέρνα μετεξέλιξη του Dourva με λωρίδες από γνήσιο δέρμα που αγκαλιάζουν το υφασμάτινο σώμα της τσάντας με αποτέλεσμα να την κάνουν ιδανική να μας συνοδεύσει στην δουλειά αλλά και στην βραδινή μας έξοδο».

«Πριν μπούμε καθαρά στην μαζική παραγωγή της τσάντας που μας επιτρέπει να παράγουμε παραπάνω από 10 κομμάτια την ημέρα, ο καιρός που χρειάζεται να φτιαχτεί ολοκληρωμένα ένα καινούργιο σχέδιο τσάντας, είναι περίπου δύο ημέρες».

-Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής σε στάδια;

«Για να προκύψει η τελική διαδικασία παραγωγής της κάθε τσάντας έχουν γίνει πολλές δοκιμές έτσι ώστε η τσάντα να βγει άρτια στην αγορά. Στο πρώτο στάδιο έχουμε τον σχεδιασμό της τσάντας και της δημιουργίας πατρόν. Σε αυτό το στάδιο δημιουργείται η τσάντα με διάφορα υφάσματα έτσι ώστε να γίνουν δοκιμές σε περίπτωση ελαττώματος. Αφού ολοκληρωθεί το σχέδιο με τις τελικές διαστάσεις, κόβονται τα υλικά που έχουν επιλεχθεί για το κάθε σχέδιο τσάντας. Στη συνέχεια, στο τελικό στάδιο παραγωγής η τσάντα συναρμολογείτε και ράβεται. Αφού περάσει τον ποιοτικό έλεγχο, φτάνει στα χέρια του πελάτη. Οι διαδικασίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, απαιτούν ένα χρονικό διάστημα ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο προκειμένου να προκύψει ένα αψεγάδιαστο Lovely προιόν».

-Πόσο καιρό κάνει να φτιαχτεί μια τσάντα σας;

«Πριν μπούμε καθαρά στην μαζική παραγωγή της τσάντας που μας επιτρέπει να παράγουμε παραπάνω από 10 κομμάτια την ημέρα, ο καιρός που χρειάζεται να φτιαχτεί ολοκληρωμένα ένα καινούργιο σχέδιο τσάντας, είναι περίπου δύο ημέρες».

lovelyhandmade.gr

facebook.com

instagram.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.