0
SHARES

«Η συλλογή φθινόπωρο/ χειμώνας ‘19-20 χαρακτηρίζεται από την εκλεπτυσμένη αισθητική και την γοητεία της ανατροπής. Η ρευστότητα ανάμεσα σε διαχρονικά και couture-chic κομμάτια αποτυπώνει με άριστο τρόπο την καρμική σχέση του οίκου Parthenis με την κομψότητα και την απέριττη πολυτέλεια. Η συλλογή ξεδιπλώνεται σαν μέσα από ένα κουκούλι με ζεστές φθινοπωρινές αποχρώσεις και σταδιακά μεταβάλλεται σε πιο σκοτεινή και δραματική αποκτώντας μια dark glam αισθητική» λέει η Ορσαλία Παρθένη. 

«Για το σόου στο Παρίσι επιλέξαμε δημιουργίες με ιδιαίτερους όγκους, μεταλλικές υφές και τολμηρά ντραπαρίσματα. Οι επιλογές αυτές αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για τις δημιουργίες της Έλλης Λυραράκη στα χειροποίητα παπούτσια, δημιουργώντας μια μυστηριώδη digital-age αισθητική με ένα retro-modern ύφος».

-Ποια η διαφορά μιας παλαιότερης σειράς σας με την couture a porter που δείξατε στο Παρίσι φέτος;

«Όλες οι συλλογές Parthenis ισορροπούν ανάμεσα στις ανάγκες της σημερινής γυναίκας και τη διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει τις γραμμές μας διατηρώντας παράλληλα τις μινιμαλιστικές αναφορές του brand που υφίσταται από το 1979. Για το σόου στο Παρίσι επιλέξαμε δημιουργίες με ιδιαίτερους όγκους, μεταλλικές υφές και τολμηρά ντραπαρίσματα. Οι επιλογές αυτές αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για τις δημιουργίες της Έλλης Λυραράκη στα χειροποίητα παπούτσια, δημιουργώντας μια μυστηριώδη digital-age αισθητική με ένα retro-modern ύφος».

Η Έλλη Λυραράκη ντυμένη με Ορσαλία Παρθένη, στο σόου στο Παρίσι, όπου έδειξαν η πρώτη τα παπούτσια της και η δεύτερη τη συλλογή της couture.

-Πως ήταν η εμπειρία στο Παρίσι;

«Το Παρίσι αποτελεί πάντα μια μοναδική εμπειρία. Το σόου πραγματοποιήθηκε στο αριστοκρατικό Hotel le Marois με φόντο την πολυτέλεια και την ιστορική μπαρόκ ατμόσφαιρα του χώρου. H συλλογή της Έλλης Λυραράκη επανέφερε στο προσκήνιο τη γοητεία της αρχαϊκής, ελληνικής τέχνης και την μετέφρασε μέσα από χειροποίητες δημιουργίες υψηλής αισθητικής».

-Υπάρχει κάτι που σας έκανε να νιώσετε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ταξίδι;

«Αυτή τη φορά στο Παρίσι η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική καθώς ήταν η couture εβδομάδα μόδας και το vibe της πόλης ήταν πολύ ιδιαίτερο. Πραγματοποιήθηκαν fashion happenings που ξεχώριζαν για την υψηλή αισθητική τους και το μοναδικό στυλ του κοινού τους και το απόλαυσα ιδιαίτερα. Εύχομαι στην Έλλη κάθε επιτυχία στο δημιουργικό της ταξίδι και ευχαριστώ την Άντα Ηλιοπούλου για την ευχάριστη εμπειρία».

Οι δημιουργίες της Έλλης Λυραράκη

-Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για εσάς;

«Η ιδανική γυναίκα για μένα είναι αυτή που επικοινωνεί με αυθεντικό τρόπο την προσωπικότητας της, εκφράζεται και δεν διστάζει να ρισκάρει. Βρίσκω αρκετά σημαντικό να μπορεί κάθε γυναίκα να δημιουργεί με τα ρούχα της το στυλ που την κάνει να αισθάνεται ελεύθερη και πάνω απ’ όλα ο εαυτός της. Γι αυτό κι επιδιώκω κάθε συλλογή μας να περιέχει κομμάτια που λειτουργούν ως ένας ιδανικός καμβάς για την διαμόρφωση προσωπικού ύφους και στυλ».

-Υπάρχει Parthenis και στην Κρήτη. Πείτε μας για αυτό.

«Η Κρήτη ήταν αγαπημένος τόπος του πατέρα μου και φυσικά είναι και δικός μου. Το κατάστημα Parthenis λειτουργεί στα Χανιά από το 1985 και αποτελεί trendsetter της πόλης. Πρόκειται για έναν εμπνευσμένο conceptual χώρο που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς».

-Ποιες είναι οι τωρινές νέες σας δραστηριότητες;

«Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η συνεργασία του οίκου Parthenis με τον fashion illustrator, David Downton, ο οποίος αποτελεί και αγαπημένο illustrator της couture week και φυσικά βρισκόταν και εκείνος στο Παρίσι».

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

«Μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του Parthenis by thesea στη μοναδική Astir Beach, ενός ιδιαίτερου χώρου όπου θα μπορεί κάποιος να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Parthenis, ο επόμενος στόχος μου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ανδρικής συλλογής μας».

Η Ορσαλία Παρθένη με την Έλλη Λυραράκη και την Άντα Ηλιοπούλου.
Οι δύο σχεδιάστριες σε συνεργασία στην εβδομάδα couture του Παρισιού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS