0
SHARES

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος τον συναντάμε και ως «τουρβά» ή «τροβά». Ο ντουρβάς είναι αυτή η πάνινη σακούλα που χρησιμοποιούσαν κατά το παρελθόν οι χωρικοί για να βάζουν την τροφή τους όταν πήγαιναν κοντά στα ζώα. Χρησιμοποιείται μάλιστα και μεταφορικά: Η έκφραση βάζω το κεφάλι μου στον τορβά προέρχεται απ' τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι προεπαναστατικοί Κλέφτες να τους συλλάβουν οι Αρματολοί και να τους βάλουν τα κεφάλια στον τορβά για να τα παρουσιάσουν στις Αρχές και να πάρουν το μπαξίσι τους. 

Σήμερα αποτελεί μέρος της λαογραφίας καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι στη συλλογή της σχεδιάστριας Σταυρούλας Λάμπρου για το Lovely Ηandmade.

Ο ντουρβάς. Το σήμα κατατεθέν του Lovely Handmade.

Η Σταυρούλα είναι μια δραστήρια γυναίκα που εμπνέεται από την παράδοση, την επανασχεδιάζει, βάζει τη δική της πινελιά και μας τη συστήνει ξανά μέσα από τις συλλογές της. Το Lovely Ηandmade δημιουργήθηκε το 2010 με μεράκι και αγάπη για τη μόδα και την ομορφιά και στοχεύει στη μοναδικότητα.

H Σταυρούλα Λάμπρου

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Lovely Ηandmade ρωτάω τη Σταυρούλα. Είσαι μόνη σου σε αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα; 

Η ιδέα -θα σου φανεί αστείο μου λέει- γεννήθηκε μαζί μου (γελάει) καθώς από πολύ μικρή ενδιαφερόμουν για τις handmade και diy κατασκευές, φτιάχνοντας δώρα για τις φίλες μου και αξεσουάρ που φορούσα η ίδια. Πιστεύω στο προσωπικό ταλέντο κάθε ανθρώπου και βοηθώ τους συνεργάτες μου να το αναπτύξουν και ταυτόχρονα υποστηρίζω την ομαδική δουλειά η οποία είναι αυτή που φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κρίση ήταν η κινητήρια δύναμη για έμπνευση και πραγματοποίηση του ονείρου μου. Με τη βοήθεια του συζύγου μου καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μικρή αλλά ισχυρή και ταλαντούχα ομάδα η οποία κάνει πράξη τα όσα σχεδιάζω.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand και ποιος ο ρόλος της παράδοσης;

Τα Lovely Handmade είναι ενα brand το οποίο εστιάζει στην γυναίκα του σήμερα και των αναγκών της. Δημιουργούμε τσάντες που κάνουν κάθε γυναίκα να νιώθει ξεχωριστή και τσάντες που η κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει για να ανανεώσει την εμφάνιση της αλλά κυρίως τη διάθεση της.
Η παράδοση μας άνοιξε το δρόμο, καθώς τα περισσότερα από τα σχέδια των προϊόντων μας, είναι εμπνευσμένα από την ελληνική λαογραφία.

Lovely Handmade
Lovely Handmade
Lovely Handmade

 

Ποια από όλες τις τσάντες είναι το σήμα κατατεθέν του brand και ποια αγαπημένη έχεις στη ντουλάπα σου εσύ;

Αν και όλα μας τα σχέδια έχουν τη δυναμική να ορίσουν και να καθορίσουν την εικόνα του brand, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί ιδιαίτερα στο σχέδιο Dourvas. Πρόκειται για ένα σακίδιο-πουγκί, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες εργάτες της υπαίθρου. Η ποικιλία χρωμάτων και υλικών με τα οποία κατασκευάζεται, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό και πολλές πελάτισσες μας διαθέτουν περισσότερους από έναν στην ντουλάπα τους! 
Όσο για εμένα φιλοξενώ στην ντουλάπα μου μια τσάντα τουλάχιστον 100 ετών από την οποία εμπνεύσθηκα τον Dourva και αποτελεί πλέον οικογενειακό κειμήλιο.

Made in Greece...Πόσο σημαντική είναι η στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών;

Στην εποχή μας πρέπει πλέον όλοι να συνειδητοποιήσουμε την αξία της συνέργειας και της υποστήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να δηλώνουμε μια 100% αμιγώς ελληνική εταιρεία, καθώς συνεργαζόμαστε με την εγχώρια αγορά και δεν επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο της εισαγωγής πρώτων υλών. Η στήριξη απο το κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Lovely Handmade
Lovely Handmade
Lovely Handmade

 
Τι λέει μια τσάντα για τη γυναίκα που την κρατάει;

Την ιστορία της… Κάθε τσάντα μεταμορφώνεται στα χέρι ή στην πλάτη της γυναίκας που την επιλέγει. Μπορείτε να δείτε νέα κορίτσια με μια τσάντα Lovely Handmade και μπορείτε να δείτε και γυναίκες πιο ώριμης ηλικίας να κρατούν την ίδια τσάντα. Αυτή είναι η επιτυχία μας και γι΄ αυτό οι γυναίκες ανταποκρίνονται στο brand. Γιατί ενώ οι τσάντες μας έχουν ταυτότητα παράλληλα δεν έχουν ηλικία.


Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που είδες στο δρόμο μια γυναίκα με lovelyhandmade;

Συγκίνηση … Νομίζω ήταν από τις πιο δυνατές μου στιγμές στα χρόνια που ασχολούμαι με τις Lovely. Κάθε δημιουργός καμαρώνει για τα έργα του έστω και εάν τα βλέπει μόνος του μέσα σε ένα δωμάτιο. Φανταστείτε λοιπόν πως νιώθει ο ίδιος δημιουργός όταν βλέπει τα έργα του στους δρόμους, την τηλεόραση και στα περιοδικά.
 

Lovely Handmade
Lovely Handmade
Lovely Handmade

 

Lovely Handmade

Facebook page

TAGS