Πόσα διαφορετικά στοιχεία υποδήματος μπορούν να χωρέσουν σε ένα απλό και υπερήφανο σανδάλι; Εάν η φαντασία του δημιουργού «οργιάζει», πολλά. Στην περίπτωση της Ειρήνης Σιώτη και των σανδαλιών της Esiot, η δημιουργικότητα χτύπησε τιλτ όταν συνάντησε το στυλ. Τρία αγαπημένα χαρακτηριστικά παπουτσιού συνυπάρχουν εν ειρήνη: τα λουριά των κλασικών σανδαλιών, η πλεκτή σόλα της εσπαντρίγιας και ο χρωματιστός πάτος των χαρούμενων φλιπ-φλοπ. είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σανδαλιών Esiot;

«Ο συνδυασμός τριών παπουτσιών σε ένα. Τα gladiators, τα creepers και οι εσπαντρίγιες. Αυτό είναι που κάνει τα σανδάλια Esiot να ξεχωρίζουν»
Η Ειρήνη Σιώτη «γέννησε» τα Esiot το καλοκαίρι του 2014.

«Ο συνδυασμός τριών παπουτσιών σε ένα. Τα gladiators, τα creepers και οι εσπαντρίγιες. Αυτό είναι που κάνει τα σανδάλια Esiot να ξεχωρίζουν» λέει η Ειρήνη. «Επιπλέον είναι 100% χειροποίητα, κατασκευασμένα από premium υλικά και την ιταλική σόλα vibram, η οποία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται πρώτη στη λίστα παγκοσμίως, όσον αφορά στην αντιολισθητικότητά της».

Τα Esiot «γεννήθηκαν» το καλοκαίρι του 2014. Φτιάχνονται στην Ελλάδα σε μικρά εργαστήρια, από τεχνίτες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη σε αυτά. «Τον Απρίλη του 2015 παρουσιάσαμε στο Fashion Workshop by Vicky Kaya τη δεύτερη συλλογή μας, ενώ το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου παρουσιάσαμε στο Παρίσι ,στην διεθνή έκθεση “Who's Next”, τη συλλογή που τρέχει αυτή τη στιγμή για το καλοκαίρι του 2016. Η έδρα τους βρίσκεται στην Τήνο ενώ τα σημεία πώλησης είναι διάσπαρτα στο χάρτη» συνεχίζει η Ειρήνη, ορίζοντας την ταυτότητα των σανδαλιών της.

Φτιάχνονται στην Ελλάδα σε μικρά εργαστήρια, από τεχνίτες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη σε αυτά.
«Θα ζήσουμε τα πιο μεγάλα καλοκαιρινά βράδια και θα δούμε την ωραιότερη ανατολή στον #Armenistis. Η έμπνευση φέτος είναι η Ικαρία».

Η Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Στα 18 της ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Ένα εξάμηνο έφυγε για Erasmus στη Γαλλία και επιστρέφοντας ήξερε ότι προτιμούσε να κάνει κάτι πιο δημιουργικό. Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο, γράφτηκε στη σχολή Βελουδάκη. Αποφοιτώντας από εκεί το 2013, εργάστηκε για δύο χρόνια στο ατελιέ του Δημήτρη Πέτρου. Παράλληλα δημιουργήθηκαν και τα Esiot.

-Πως αισθάνεσαι που τα σανδάλια σου έχουν κατακτήσει το χώρο της μόδας;

«Χαίρομαι που κάτι το οποίο ξεκίνησε με καλή διάθεση και πολλή όρεξη, αγαπήθηκε τόσο πολύ και βρίσκει αντίκρισμα σε αυτούς που αγαπούν το καλοκαίρι».

-Το είναι το κεντρικό θέμα της καλοκαιρινής συλλογής;

«Φέτος η Ικαρία. Κάθε χρόνο δανειζόμαστε κωδικούς από τοπωνύμια ενός ελληνικού προορισμού. Αυτό το καλοκαίρι, θα περιπλανηθούμε στον τόπο που χορεύουν όλοι, όλη μέρα. Θα ζήσουμε τα πιο μεγάλα καλοκαιρινά βράδια και θα δούμε την ωραιότερη ανατολή στον #Armenistis. Πριν κοιμηθούμε, θα βουτήξουμε στο αμμουδάκι, στο #Gialiskari. Το μεσημέρι βρεθούμε στις #Seychelles. Το απόγευμα στη #Mesakti παλεύοντας με τα κύματα».

«Μπορούν να φορεθούν με το οτιδήποτε, ανάλογα πως θα συνδυαστούν από τον καθένα, αποφεύγοντας πάντα τις υπερβολές».
«Με τα ίδια σανδάλια που θα πάμε παραλία, μπορούμε να χαρούμε μια απογευματινή βόλτα, αλλά και να χορέψουμε όλο το βράδυ».
Τα Esiot αγαπήθηκαν από τον κόσμο της μόδας.

-Γιατί τα σανδάλια θεωρούνται «εύκολο» αξεσουάρ;

«Ένα ζευγάρι αρκεί στις καλοκαιρινές μας αποσκευές. Με τα ίδια σανδάλια που θα πάμε παραλία, μπορούμε να χαρούμε μια απογευματινή βόλτα, αλλά και να χορέψουμε όλο το βράδυ».

-Με τι δεν φοριούνται τα σανδάλια;

«Μπορούν να φορεθούν με το οτιδήποτε, ανάλογα πως θα συνδυαστούν από τον καθένα, αποφεύγοντας πάντα τις υπερβολές».

-Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχετε ακούσει για τα σανδάλια σας;

«Ό,τι πιο άνετο και ξεκούραστο έχω φορέσει».

-Ποιο ζευγάρι σανδαλιών Esiot θα χαρίζατε σε κάποια επώνυμη Ελληνίδα συμβολικά και γιατί;

«Στη Βίκυ Καγιά θα χάριζα ένα ζευγάρι από την καινούρια μας συλλογή Esiot for Kids, για τη μικρή της Bianca. Like mother like daughter». 

Facebook Esiot

Esiot

Η καινούρια συλλογή Esiot for Kids.

 

TAGS