Τα Leather Trinkets («δερμάτινα μπιχλιμπίδια») είναι κάτι περισσότερο από αυτό που δηλώνει το όνομά τους. Είναι μια ιδέα δημιουργικής ανακύκλωσης που εμπνεύστηκε μια πρώην βιβλιοδέτις προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα κομμάτια από δέρμα που περίσσευαν κατά τη διάρκεια μιας καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.
 
Η Μαρί Βαγγαλάτη (που ζει κι εργάζεται στην Κέρκυρα) είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα που κατέχει την τεχνική της εγκαυστικής διακόσμησης του δέρματος καθώς κι αυτήν της χρυσοτυπικής διακόσμησης, τις οποίες διδάχτηκε από παλιούς δασκάλους που διασώζουν την τέχνη σε Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα. Αφού δούλεψε πολλά χρόνια σε παραδοσιακά, καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία, αποφάσισε να εγκαταλείψει την τέχνη της βιβλιοδεσίας, αλλά όχι και τις σπάνιες τεχνικές της. 
Τα σχέδια, που είναι εμπνευσμένα από την βυζαντινή και μεταβυζαντινή παράδοση, τυπώνονται με ένα ειδικό φύλλο που ονομάζεται Foil.

Με τη βοήθεια της φωτιάς και με τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι παραδοσιακοί βιβλιοδέτες, μεταφέρει την τεχνική της χρυσοτυπίας στα δερμάτινα αξεσουάρ της, τυπώνοντας σχέδια εμπνευσμένα από τις δερματόδετες βιβλιοδεσίες της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι μια upcycling συλλογή, όπου το πολυτελές vintage της χρυσοτυπίας συναντάται με τον «σκληρό», σχεδόν ροκ χαρακτήρα του δέρματος και τις λιτές σχεδιαστικές γραμμές.

Info
Για τα σημεία διάθεσης των Leather Trinkets, επικοινωνήστε είτε με την ομώνυμη σελίδα στο Facebook είτε με το Showroom 10, Αχαιού 15-17, Kολωνάκι, τηλ.:211 11829931.

Βραχιόλι από δέρματα που περισσεύουν κατά τη διάρκεια μιας καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.
Σκουλαρίκια με μοτίβα αποτυπωμένα με την τεχνική της χρυσοτυπίας.
Δερμάτινο βραχιόλι Leather Trinkets, διακοσμημένο με παραδοσιακές τεχνικές της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. 
Κολιέ από δέρμα. Μπορεί οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η Μαρί Βαγγαλάτη να είναι παραδοσιακές, αλλά το ύφος είναι απόλυτα σύγχρονο.
Σκουλαρίκια δερμάτινα, με χρυσοτυπία.
Σκουλαρίκια Leather Trinkets, που συνδυάζουν την πολυτέλεια της χρυσοτυπίας με το σύγχρονο bohemian trend.
Όλα τα αξεσουάρ φτιάχνονται αποκλειστικά από δέρμα.
 
 
TAGS