ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Leather Trinkets: σύγχρονα αξεσουάρ βγαλμένα μέσα από παραδοσιακά βιβλιοδετεία   

Αξιοποιώντας τη σπάνια τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, η Μαρί Βαγγαλάτη δημιουργεί σύγχρονα κοσμήματα από δέρμα, με vintage μοτίβα.

Leather Trinkets: σύγχρονα αξεσουάρ βγαλμένα μέσα από παραδοσιακά βιβλιοδετεία   
Τα Leather Trinkets («δερμάτινα μπιχλιμπίδια») είναι κάτι περισσότερο από αυτό που δηλώνει το όνομά τους. Είναι μια ιδέα δημιουργικής ανακύκλωσης που εμπνεύστηκε μια πρώην βιβλιοδέτις προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα κομμάτια από δέρμα που περίσσευαν κατά τη διάρκεια μιας καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.
Η Μαρί Βαγγαλάτη (που ζει κι εργάζεται στην Κέρκυρα) είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα που κατέχει την τεχνική της εγκαυστικής διακόσμησης του δέρματος καθώς κι αυτήν της χρυσοτυπικής διακόσμησης, τις οποίες διδάχτηκε από παλιούς δασκάλους που διασώζουν την τέχνη σε Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα. Αφού δούλεψε πολλά χρόνια σε παραδοσιακά, καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία, αποφάσισε να εγκαταλείψει την τέχνη της βιβλιοδεσίας, αλλά όχι και τις σπάνιες τεχνικές της.
Leather Trinkets: σύγχρονα αξεσουάρ βγαλμένα μέσα από παραδοσιακά βιβλιοδετεία   
Τα σχέδια, που είναι εμπνευσμένα από την βυζαντινή και μεταβυζαντινή παράδοση, τυπώνονται με ένα ειδικό φύλλο που ονομάζεται Foil.

Με τη βοήθεια της φωτιάς και με τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι παραδοσιακοί βιβλιοδέτες, μεταφέρει την τεχνική της χρυσοτυπίας στα δερμάτινα αξεσουάρ της, τυπώνοντας σχέδια εμπνευσμένα από τις δερματόδετες βιβλιοδεσίες της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι μια upcycling συλλογή, όπου το πολυτελές vintage της χρυσοτυπίας συναντάται με τον «σκληρό», σχεδόν ροκ χαρακτήρα του δέρματος και τις λιτές σχεδιαστικές γραμμές.

Info
Για τα σημεία διάθεσης των Leather Trinkets, επικοινωνήστε είτε με την ομώνυμη σελίδα στο Facebook είτε με το Showroom 10, Αχαιού 15-17, Kολωνάκι, τηλ.:211 11829931.

Βραχιόλι από δέρματα που περισσεύουν κατά τη διάρκεια μιας καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.
Σκουλαρίκια με μοτίβα αποτυπωμένα με την τεχνική της χρυσοτυπίας.
Δερμάτινο βραχιόλι Leather Trinkets, διακοσμημένο με παραδοσιακές τεχνικές της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας.
Κολιέ από δέρμα. Μπορεί οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η Μαρί Βαγγαλάτη να είναι παραδοσιακές, αλλά το ύφος είναι απόλυτα σύγχρονο.
Σκουλαρίκια δερμάτινα, με χρυσοτυπία.
Σκουλαρίκια Leather Trinkets, που συνδυάζουν την πολυτέλεια της χρυσοτυπίας με το σύγχρονο bohemian trend.
Όλα τα αξεσουάρ φτιάχνονται αποκλειστικά από δέρμα.

Read Next

08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

Περισσότερα από

Made in Greece

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.