Το 2014, δύο νέες δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη Χαλκιά και η Μάγδα Μαυρίδου, με προϋπηρεσία στο μάρκετινγκ και την αρχιτεκτονική αντίστοιχα, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν τσάντες καθαρά ελληνικές με επιρροές από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μέχρι τώρα, μάλιστα, το brand «It's All Greek On Me» το οποίο σύστησαν, έχει επεκταθεί και στον τομέα των ρούχων.

Η Ειρήνη, λοιπόν, που είναι πλέον μοναδική ιδιοκτήτρια του brand, μίλησε πρόσφατα στο Woman TOC για την αρχική ιδέα της εταιρείας, τα μυστικά της επιτυχίας της εν μέσω κρίσης, τα σχέδια για το μέλλον, αλλά και μας πρότεινε τσάντες και ρούχα για το φετινό καλοκαίρι. 

 

Πώς προέκυψε η ιδέα για το brand «Ιt's All Greek On Me» και τι διαφορετικό – συγκριτικά με τις άλλες τσάντες που υπάρχουν στην αγορά - είχατε στο μυαλό σας να προσφέρετε;

Το 2014 συνέβη κάτι απρόσμενο! Ένα παλιό οικογενειακό μπαούλο, κουβαλώντας την προίκα τριων γενεών, στάθηκε η αφορμή της σύλληψης μιας ιδέας παραγωγής τσαντών και ρούχων που θα ενστερνίζονταν την πλούσια ελληνική παράδοση. Κι έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του «Ιt's all Greek on me»!

Η διαδικασία της παραγωγής πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα: Από τη συγκέντρωση των πρώτων υλών έως την τελευταία λεπτομέρεια που προστίθεται επάνω σε κάθε τσάντα. Τι δυσκολίες, αλλά και τι ευκαιρίες, εμπεριέχονται σε αυτήν και ειδικά στη σημερινή, δύσκολη οικονομικά, εποχή;

Τις ευκαιρίες δεν τις ... πολυσυναντούμε στη δουλειά μας! Αντιθέτως, οι δυσκολίες είναι πολλές. Η ανεύρεση πρώτων υλών έχει δυσκολέψει πάρα πολύ λόγω της κρίσης, οι μονάδες παραγωγής έχουν μειωθεί επικίνδυνα, με παράλληλη εκτόξευση του κόστους. Όλα αυτά δυσκολεύουν τα πράγματα.

 

Τι υλικά έχετε επιλέξει για να φτιάξετε τις τσάντες σας;

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η μάλλινη τσόχα και έπεται το καραβόπανο.

Επίσης, με τι σχέδια τις διακοσμείτε; Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;

Πηγή έμπνευσης αποτελεί όλη η ελληνική κληρονομιά, που εκτείνεται από τους αρχαίους χρόνους έως την πρόσφατη λαϊκή παραδοσιακή εποχή. Για παράδειγμα, η έμπνευση των τελευταίων clutches βασίζεται στα σκυριανά νυφικά πουκάμισα, που είναι πραγματικά έργα τέχνης, αλλά και ... επτασφράγιστα μυστικά κάθε τοπικής οικογένειας.

 

Παρατηρήσαμε ότι σε ορισμένα σχέδιά σας αναγράφονται και στίχοι του Ελύτη. Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι σας, τους οποίους επιλέξατε και για να διακοσμήσετε τις τσάντες σας;

Ο νομπελίστας Ελύτης ύμνησε τον τόπο όσο κανείς άλλος. Η ποίησή του αποπνέει την ιδιαίτερη αξία της χώρας και των ανθρώπων της. «Αξιον εστί», λοιπόν. Υπάρχει αξία εδώ.

Σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο μπορεί η τσάντα, ως αξεσουάρ, να δώσει μια διαφορετική «ταυτότητα» στην εμφάνιση μιας γυναίκας;

Η τσάντα είναι το ιδιαίτερο εκείνο αξεσουάρ που διαφοροποιεί την εμφάνιση της γυναίκας εκφράζοντας την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο της.

 

Σε μια εποχή κρίσης για την Ελλάδα, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός προϊόντος με 100% ελληνική υπογραφή; Με ποιους τρόπους, ως νέες δημιουργοί, αντιμετωπίζετε την υπάρχουσα κατάσταση;

Προσπαθώντας να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές της προσωπικότητας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που, φυσικά, είναι συνδεδεμένοι με την κληρονομιά τους. Μέσα από αυτήν, αισθάνονται οικειότητα και γαλήνη κι έτσι, αγκαλιάζουν το προϊόν με μεγάλη αγάπη.

Για το φετινό καλοκαίρι, τι τσάντες θα μας προτείνατε από την καινούρια σας συλλογή;

Τα clutches, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερα, με έντονη προσωπικότητα!

 

Τι άλλα σχέδια / όνειρα έχετε για το μέλλον; Π.χ., εκτός από τσάντες, σχεδιάζετε να επεκταθείτε και σε άλλα προϊόντα;

Ήδη, φέτος, δημιουργήσαμε και μια resort συλλογή ευκολοφόρετων ρούχων (τη συλλογή «Dorian line»), η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Δωρική γραμμή και αποτελεί τον προπομπό μας στον χώρο του ενδύματος. Η επέκταση ξεκίνησε δυναμικά και ελπίζουμε στην επιτυχημένη συνέχισή της.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς τα προϊόντα «Ιt's All Greek On Me»;

Από τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την επικράτεια (και, φυσικά, σε πολλά νησιά), το e-shop της εταιρείας μας που μπορείτε να βρείτε μέσω του site μας (www.itsallgreekonme.com), τη σελίδα μας το facebook (itsallgreekonme) ή τηλεφωνικά στον αριθμό 6976-651725. Επίσης, στον εμπoρικό αντιπρόσωπό μας, την κα. Εύη Αντωνιάδη, μέσω του σάιτ Fever Showroom ή της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook.

 

TAGS