ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Όλγα Καραβερβέρη θα σε πείσει να ντυθείς νύφη, ακόμα κι αν δεν τρελαίνεσαι

Η Όλγα Καραβερβέρη θα σε πείσει να ντυθείς νύφη, ακόμα κι αν δεν τρελαίνεσαι

Τα εντυπωσιακά νυφικά της έχουν κάνει κάποιες είτε να σκεφτούν για τα καλά το ενδεχόμενο γάμου, είτε ν΄ αποφασίσουν να το επισπεύσουν. Οι μοναδικές εμπνεύσεις της, τα εξαιρετικά της σχέδιά, η αγάπη της Όλγας Καραβερβέρη για την δημιουργία νυφικών, την αναδεικνύουν ως την Νο1 σχεδιάστρια στον χώρο του νυφικού ενδύματος στην Ελλάδα. O οίκος νυφικών Καραβερβέρη επί χρόνια έχει ντύσει με πολύ αγάπη και μεράκι τις Ελληνίδες με τα υπέροχα νυφικά του και η γοητευτική Όλγα Καραβερβέρη, μία κυρία με κάπα κεφαλαίο, ήθος και αξίες, μας άνοιξε την πόρτα του ατελιέ της. Μίλησε για την καριέρα της, τη ζωή της, το πάθος της για το νυφικό, αλλά και για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. Επίσης στήθηκε ένα πρωτότυπο concept φωτογράφισης, μία θεατράλε πρόβα νυφικού, με όλες τις πτυχές της (χαρά, μελαγχολία, αγωνία) για να ντύσει την συνέντευξη. Σε αυτό βοήθησε η διακεκριμένη ηθοποιός Ιφιγένεια Θεοχαρίδη όπου πολύ σύντομα θα την απολαύσουμε ως πρωταγωνίστρια σε μία υπέροχη παράσταση.

Η Όλγα Καραβερβέρη θα σε πείσει να ντυθείς νύφη, ακόμα κι αν δεν τρελαίνεσαι
Η Όλγα και η νύφη έτοιμες για την πρόβα νυφικού»

-Το concept της φωτογράφισης μας για να ντύσει την συνέντευξη μας, είναι μία πρόβα νυφικού. Τι είναι αυτό που αντιμετωπίζετε σε μία πρόβα νυφικού;

«Αντιμετωπίζουμε το άγχος και την αγωνία της κάθε νύφης…Το άγχος στο να είναι όμορφη, το να διαλέξει το νυφικό που έχει ονειρευτεί, να κάνει ωραία επιλογή, να αισθάνεται άνετα…Όλο αυτό το concept στο ότι θα είμαι η νύφη εκείνη την βραδιά και όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω μου…»

-Ποια είναι τα ευτράπελα που αντιμετωπίζετε;

«Ευτράπελα σε μία νύφη είναι ότι μπορεί να φουσκώσει από το άγχος της, ή να αδυνατίσει, μπορεί να μην της αρέσει κάτι κ.α πολλά. Όλα αυτά αντιμετωπίζονται, της μιλάμε, την βοηθάμε να διαλέξει αυτό το οποίο της πηγαίνει καλύτερα και την αναδεικνύει».

«Ευτράπελα σε μία νύφη είναι ότι μπορεί να φουσκώσει από το άγχος της, ή να αδυνατίσει, μπορεί να μην της αρέσει κάτι κ.α πολλά».

-Η κρίση πόσο έχει επηρεάσει το χώρο του νυφικού;

«Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα. Τώρα τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να παντρευτούν λόγο της κρίσης. Όταν το αποφασίσουν να το κάνουν, δεν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τις επιθυμίες και αυτά που είχαν ονειρευτεί για τον γάμο τους και τις οικογένειες τους, διότι ο γάμος είναι μία οικογενειακή υπόθεση, όμως εμείς από την πλευρά μας έχουμε καλύτερες τιμές, καλύτερα πακέτα για τα ζευγάρια, για να κάνουν τον γάμο τους έτσι όπως τον έχουν ονειρευτεί».

-Εσείς καλύπτετε και τα βαπτιστικά, αλλα και τα ανδρικά…

«Ναι για πολλούς και αυτονόητους λόγους, γίνονται γάμοι και βαπτίσεις μαζί. Αυτά είναι σημεία των καιρών. Εμείς έχουμε αφουγκραστεί τις ανάγκες των ζευγαριών, της αγοράς και καλύπτουμε ότι έχει να κάνει με βάπτιση και γάμο».

«Για πολλούς και αυτονόητους λόγους, γίνονται γάμοι και βαπτίσεις μαζί. Αυτά είναι σημεία των καιρών. Εμείς έχουμε αφουγκραστεί τις ανάγκες των ζευγαριών, της αγοράς και καλύπτουμε ότι έχει να κάνει με βάπτιση και γάμο».

-Μάλιστα. Σε αυτό τον χώρο που είμαστε στεγάζετε ο ιστορικός Οίκος Karaververis. Ο οίκος αυτός διαπρέπει και πρωταγωνιστεί τον χώρο του νυφικού και όχι μόνο από το 1972. Εσείς αναλάβατε ένα βαρύ φορτίο, όταν πήρατε τα ηνία. Πως νιώθετε που συνεχίζετε το έργο του Οίκου Karaververis;

«Συγκίνηση και περηφάνια, καθότι είμαστε η 2η γενιά, μας μεγαλώσανε με αρχές και αξίες, γιατί τίποτα δεν στήνετε εάν υπάρχουν σωστές υποδομές των ανθρώπων. Οι δικές μας εταιρείες έχουν να κάνουν με την προσωπική επαφή με τον κόσμο, δεν είμαστε ανώνυμες εταιρείες, εμείς είμαστε που εξυπηρετούμε τον κόσμο, εμείς είμαστε το πρόσωπο της εταιρείας μας. Όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που μας έδωσαν οι γονείς μας, τα μεταφέραμε στην δουλειά μας και όλα αυτά τα χρόνια προχωράμε με αργά, σταθερά και ανοδικά βήματα».

«Παθιάζομαι με τις υποψήφιες νύφες που με εμπιστεύονται για τη δημιουργία του νυφικού τους, βιώνοντας την κάθε αγωνία τους ή το φόβο τους».

-Ποιες είναι οι συμβουλές αυτές που σας έδωσαν οι γονείς σας και τις κάνατε πράξη, όπως μου είπατε πριν;

«"Να είμαστε τίμιοι, καλοί άνθρωποι και καθημερινά να προσπαθούμε να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο"Αυτή ήταν η σημαντικότερη συμβουλή και με αυτή προχωράω μέχρι σήμερα. Όλα ξεκινάνε από τους ευατούς μας και το πόσο καλύτεροι και δυνατότεροι είμαστε, μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες μας παρουσιάζονται, είτε στην δουλειά μας, είτε στην προσωπική μας ζωή».

-Πηγές έμπνευσης για την Όλγα Καραβεμβέρη;

«Κάθε υποψήφια νύφη για εμένα είναι μία νέα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας… Παθιάζομαι με τις υποψήφιες νύφες που με εμπιστεύονται για τη δημιουργία του νυφικού τους, βιώνοντας την κάθε αγωνία τους ή το φόβο τους, διότι ξέρω και αντιλαμβάνομαι ότι για εκείνες είναι η πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους».

-Ο χώρος του νυφικού ενδύματος στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό θεωρείτε ότι είναι αντάξιος;

«Φυσικά και είναι αντάξιος, μπορώ να πω και καλύτερος, γιατί έχω παρακολουθήσει όλα μεγάλα defile του εξωτερικού, έχουμε άξιους σχεδιαστές που έχουν απογειώσει το νυφικό, είμαστε ικανοί άνθρωποι, αλλά το βασικό μας μειονέκτημα στην Ελλάδα είναι το ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και όχι το συναδελφικό, εάν αυτό καλλιεργηθεί καλύτερα θα κάνουμε πολλά και σημαντικά βήματα και εκτός συνόρων».

«Παίρνω μέρος ως σχεδιάστρια στο 20TH Αxdw, όπου έχω ετοιμάσει μία υπέροχη νέα κολεξιόν με βραδινά φορέματα κοκτέιλ και τα νυφικά μου και το άλλο μου επαγγελματικό βήμα είναι ότι ξεκινάω μία εκπομπή που θα αναφέρεται στους γάμους» λέει η Όλγα

-Είστε ένας άνθρωπος που μιλάτε μέσα απ΄την δουλειά σας, ενώ έχετε συνεργαστεί με γνωστούς και διακεκριμένους ανθρώπους και από ότι έχω δει δεν το προβάλετε καθόλου αυτό. Ενώ άλλοι συνάδελφοι σας το προβάλουν σε υπερβολικό βαθμό θα έλεγα. Για ποιο λόγο εσείς δεν το προβάλλεται και τα κρατάτε μόνο για εσάς;

«Καταρχήν μου αρέσει να μιλάω μόνο μέσα απ΄την δουλειά μου. Οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται είτε είναι αναγνωρίσιμοι, είτε είναι μη αναγνωρίσιμοι, μου εμπιστεύονται την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους (είτε βάπτιση, είτε γάμο) οπότε είναι ανούσιο να προβάλω την προσωπική στιγμή ενός αναγνωρίσιμου ή επιφανεί ανθρώπου. Γιατί εμένα όπως είπα πριν, μου εμπιστεύεται για να του κάνω το όνειρο του πραγματικότητα και δεν είναι ωραίο εγώ να το διαφημίσω αυτό, έχω υποχρέωση να το διαφυλάξω αυτό. Εγώ κοιτάω να κάνω σωστά την δουλειά μου προς όλους και προς όλα. Έτσι είμαι και σαν άνθρωπος, σεμνός και ταπεινός, πιστεύω ότι δεν αφορά και τον κόσμο τα προσωπικά μας κτλ, τον αφορά μόνο εάν είμαστε σωστοί στην δουλειά μας και εάν του συμπεριφερόμαστε σωστά».

«Κάθε υποψήφια νύφη για εμένα είναι μία νέα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας»

-Τι είναι αυτό που αγαπάτε και αυτό που απεχθάνεστε τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό;

«Αγαπώ την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα, το χιούμορ, την ευγένεια, ενώ μισώ το ψέμα, την αγένεια, τις άσχημες συμπεριφορές και τα πισώπλατα χτυπήματα που κατά καιρούς όλοι μας δεχόμαστε».

-Εάν η ζωή σας απεικονιζόταν σε ένα concept γάμου, ποιο θα ήταν αυτό;

«Όταν ήμουν μικρή ήθελα να είναι ένας παραμυθένιος γάμος, μεγαλώνοντας ήθελα γάμο υπερπαραγωγή, τώρα σε αυτή την φάση της ζωής μου (εάν ξαναπαντρευόμουνα, τον ίδιο άνδρα βέβαια) θα ήθελα να είναι κάτι πολύ λιτό, απλό και αληθινό, όπως είναι η ζωή μου μέχρι σήμερα, μισώ το δήθεν, δεν έζησα ποτέ το δήθεν, όλοι μου οι φίλοι, γενικότερα όλες οι καταστάσεις στην ζωή μου είναι πολύ αληθινές και ουσιαστικές».

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

«Είναι πάρα πολλά και ωραία. Ανοίγουμε καινούργιο κατάστημα με βραδινές τουαλέτες, βαπτιστικά και ανδρικό κοστούμι. Επίσης παίρνω μέρος ως σχεδιάστρια στο 20TH Αxdw, όπου έχω ετοιμάσει μία υπέροχη νέα κολεξιόν με βραδινά φορέματα κοκτέιλ και τα νυφικά μου και το άλλο μου επαγγελματικό βήμα είναι ότι ξεκινάω μία εκπομπή που θα αναφέρεται στους γάμους, τις βαπτίσεις και γενικότερα την όλη οργάνωση τους. Θα προβάλετε στο κανάλι Extra κάθε Κυριακή 18:00 με 19:00, λίγο πριν το δελτίο ειδήσεων με σκηνοθέτη τον Κώστα Καπετανίδη, με αρχισυντάκτρια την Μαρία Κυριαζή, ενώ την παραγωγή την έχει η Ντόρα Πνευματικάτου, ήταν κάτι που το ήθελα από καιρό, ωρίμασε τώρα και την ξεκινάω με πολύ χαρά, όπως και όλα τα υπόλοιπα που σου ανέφερα».

-Θα ήθελα να κλείσουμε με συμβουλές για τις υποψήφιες νύφες του Womantoc.gr

«Nα είναι ο εαυτός τους. Να στήσουν το όλο concept του γάμου με βάση τους εαυτούς τους, την δική τους αλήθεια, τα δικά τους θέλω, όνειρα και να μην είναι κάτι άλλο επειδή το είδαν αλλού και ήταν ωραίο κτλ. Να είναι απλά κάτι δικό τους με βάση τις δικές τους προσωπικότητες».

Η πρόβα νυφικού έλαβε τέλος
Ο Σπύρος Καλαματιανός και ο Όλγα Καραβερβέρη

Αrt Director, Επιμέλεια συνέντευξης: Σπύρος Καλαματιανός

Φωτογράφιες: Δήμητρα Κανάκη

Μοντέλo: η Ηθοποιός Ιφιγένεια Θεοχαρίδη

Επιμέλεια Μαλλιών και Μακιγιάζ: Freddy Make up Stage

Μαλλιά: Μαρία Κοκκινοβασίλη

Mακιγιάζ: Ολυμπία Γενεθλίου

Η φωτογράφιση έγινε στο ατελιέ της κ.Όλγας Καραβερβέρη στο Κολωνάκι στην οδό Ηρακλείτου 17


Facebook Olga Karaververi

Read Next

15 Μαϊ 2022

Το ντιζάιν σουβλατζίδικο στη Βαλένθια που θυμίζει ελληνικό νησί

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βαλένθια με απόλυτα δωρικό ντιζάιν αποθεώνει το γαστριμαργικό μας θησαυρό, το ελληνικό σουβλάκι

05 Μαϊ 2022

Μουσείο Ελαιολάδου ENŌTIS

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κέρκυρας.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Μαϊ 2022

Eurovision 2022: με φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη

Στο Τορίνο θα διεξαχθή η φετινή Eurovision. Η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα θα εμφανιστεί με δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

03 Μαϊ 2022

Κως: Μαθητές σχεδιάζουν οικολογικό ξενοδοχείο 5 αστέρων

Μαθητές Λυκείου σχεδιάζουν το ξενοδοχείο αντλώντας έμπνευση από το «Χόμπιτ» του Τόλκιν.

06 Απρ 2022

Almondtini: Μοιάζουν με καραμελάκια, αλλά είναι κοσμήματα από πηλό

Η Άννα Κοτρώτσου, μας μιλά για τα πρωτότυπα κοσμήματα που φτιάχνει από πηλό, χρώμα και χαρά.

05 Απρ 2022

O Νίκος Φλώρος στην Αυστραλία

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος παρουσιάζει τη συλλογή γλυπτών καλλιτεχνημάτων με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο», για πρώτη φορά εκτός συνόρων, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

04 Απρ 2022
30 Μαρ 2022

Μια νέα τοιχογραφία έρχεται σα «Κύμα» από το Ίδρυμα Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την τοιχογραφία «Wave» της Σοφίας Στεβή στην πλατεία Μαβίλη.

28 Μαρ 2022

Ancient Greek Sandals: τώρα και συλλογή για το σπίτι

Ο ένας χρόνος που περάσαμε στο σπίτι ενέπνευσε τα Ancient Greek Sandals να δημιουργήσουν τη πρώτη τους homeware συλλογή.

20 Μαρ 2022

Η Unesco αναγνωρίζει τη Θεσσαλονίκη ως «Πόλη Γαστρονομίας»

Σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων, η Θεσσαλονίκη αποτελεί λίκνο της ελληνικής γαστρονομίας. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μας εξηγεί το γιατί.

17 Μαρ 2022

Θέλεις να εργαστείς στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Τώρα έχεις την ευκαιρία

Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε. Στείλτε την αίτησή σας μέχρι τις 5 Απριλίου.