ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Νίκη της Σαμοθράκης πάνω στα φούτερ που βλέπεις στους δρόμους του Λονδίνου

Το ελληνικό brand «Greek is an Attitude» και το εκλεπτυσμένο μήνυμα του.

Η Νίκη της Σαμοθράκης πάνω στα φούτερ που βλέπεις στους δρόμους του Λονδίνου

Στους βροχερούς δρόμους του Λονδίνου, η Νίκη της Σαμοθράκης εκπέμπει ελληνικό «φως» πάνω στο φούτερ μιας νεαρής. Μια περαστική βλέπει το σχέδιο και σχολιάζει πως έχει δει από κοντά αυτό το άγαλμα στο Μουσείο του Λούβρου, ότι είναι αρχαιοελληνικό και ότι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Την ίδια ώρα, στο Μόναχο, ο Ερμής φιγουράρει πάνω στο μπλουζάκι ενός σκέιτερ. Έχει επισκεφτεί την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και ανάμεσα σε δύο άλματα με το σκέιτ εξηγεί στη φίλη του ποιος ήταν ο Ερμής, τι συμβολίζει ο αρχαίος Έλληνας θεός και γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη μπλούζα.

Και στα δύο ρούχα, υπάρχει ευδιάκριτο ένα μήνυμα: «Greek is an attitude» (σε ελεύθερη μετάφραση «το να είσαι Έλληνας είναι στάση ζωής»). Παρότι τα παραπάνω δύο σενάρια είναι υποθετικά, γεγονός είναι ότι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη επιλέγουν να φορέσουν ένα μπλουζάκι που παραπέμπει στην Ελλάδα και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Η Νίκη της Σαμοθράκης πάνω στα φούτερ που βλέπεις στους δρόμους του Λονδίνου
Υπάρχει ευδιάκριτο ένα μήνυμα: «Greek is an attitude» (σε ελεύθερη μετάφραση «το να είσαι Έλληνας είναι στάση ζωής»).
Τα αρχαία αγάλματα διηγούνται με τον πιο λιτό τρόπο πώς γεννήθηκε ο Έλληνας

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας τέτοιας σειράς ρούχων; Όλα άρχισαν το 2018 στη Σύρο, όταν δύο αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη, η 19χρονη τότε Κοραλία Στεργίου, που σπούδαζε αρχιτεκτονική στην Αγγλία και ο 16χρονος αδερφός της Πέτρος, συνέλαβαν την ιδέα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Τα αρχαία αγάλματα διηγούνται με τον πιο λιτό τρόπο πώς γεννήθηκε ο Έλληνας

«Σπουδάζοντας στο εξωτερικό και παρατηρώντας πως ο Έλληνας ξεχωρίζει σε όποιον τόπο και αν βρίσκεται, οδηγηθήκαμε στην ιδέα ότι το να είσαι Έλληνας είναι στάση ζωής. Κύριος στόχος από την αρχή είναι να ενθαρρύνουμε τον Έλληνα να νιώθει περήφανος για την πατρίδα του, αλλά και να προωθήσουμε με όμορφο τρόπο την Ελλάδα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κοραλία Στεργίου, ενώ εξηγώντας γιατί επέλεξαν για τα μοτίβα τους την τέχνη της γλυπτικής, λέει πως τα αρχαία ελληνικά αγάλματα διηγούνται πώς γεννήθηκε ο Έλληνας με τον πιο λιτό τρόπο.

«Η αρχαία ελληνική τέχνη μας γεμίζει με γαλήνη και έτσι θέλουμε τα ρούχα μας να θυμίζουν σε όποιον τα φοράει ή και απλά τα βλέπει την ομορφιά της Ελλάδας»,
«Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας, διαπιστώνουμε ότι αγαπούν την Ελλάδα και προσπαθούν να το δείχνουν όπως μπορούν»

«Η αρχαία ελληνική τέχνη μας γεμίζει με γαλήνη και έτσι θέλουμε τα ρούχα μας να θυμίζουν σε όποιον τα φοράει ή και απλά τα βλέπει την ομορφιά της Ελλάδας», προσθέτει, εξηγώντας πώς ξεκίνησε η διαδρομή της επιχείρησης, που σήμερα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά πουλάει τα προϊόντα της παντού, μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Τα δύο αδέρφια είχαν από την αρχή παρατηρήσει πως το Διαδίκτυο διευκολύνει σημαντικά την επιχειρηματικότητα, ωστόσο, όπως επισημαίνουν, υπάρχουν δυσκολίες. «Για εμάς, η μεγαλύτερη ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Για διάφορους λόγους δεν είναι εύκολο κάποιος να πραγματοποιήσει διαδικτυακή αγορά σε ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα, το οποίο δεν γνωρίζει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αγορές ένδυσης, που είναι κάτι ιδιαίτερα προσωπικό», λέει ο Πέτρος Στεργίου.

«Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή έχουμε ανάγκη κάτι που μας ενώνει και μας βοηθάει να μη χάνουμε την πίστη μας».

Η μακροπρόθεσμη επιτυχία «μεταμφιέζεται» συχνά σε προσωρινή ήττα

Σκέφτηκαν ποτέ να τα παρατήσουν, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας; «Βεβαίως υπήρχαν στιγμές που το σκεφτήκαμε, συμβαίνει όταν παίρνεις κάποιο ρίσκο. Όμως τα θετικά σχόλια πελατών, φίλων και συγγενών, μας διαβεβαίωσαν πως αυτό που δημιουργούμε αρέσει στον κόσμο και έτσι συνεχίσαμε. Ένας νέος άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση θα πρέπει να επιδιώκει το ξεχωριστό και να έχει μεγάλη υπομονή. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσει ότι πολλές φορές η μακροπρόθεσμη επιτυχία μεταμφιέζεται σε προσωρινή ήττα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παρατά κάποιος λόγω μιας αποτυχίας», προτρέπει η Κοραλία.

Σήμερα, τα φούτερ και τα T-shirts της «Greek is an attitude» φορούν άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, ομογενείς από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και ξένοι, κυρίως τουρίστες που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα και την έχουν αγαπήσει. «Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας, διαπιστώνουμε ότι αγαπούν την Ελλάδα και προσπαθούν να το δείχνουν όπως μπορούν», σημειώνει ο Πέτρος.

«Θεωρούμε πως το υλικό μας και το “ being Greek” συμβάλλει σε αυτό, καθώς η ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού είναι κάτι που δεν σηκώνει αμφιβολία».

Ελληνικός πολιτισμός και πανδημία

Μπορούν όσα συμβολίζει η Ελλάδα να βοηθήσουν σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε λόγω πανδημίας; «Πιστεύουμε πως σίγουρα μπορούν και νομίζουμε ότι είναι ένας από τους λόγους που το κοινό μας αυξάνεται. Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή έχουμε ανάγκη κάτι που μας ενώνει και μας βοηθάει να μη χάνουμε την πίστη μας. Πρέπει να συσπειρωθούμε για να βγούμε από αυτή την κρίση. Θεωρούμε πως το υλικό μας και το “ being Greek” συμβάλλει σε αυτό, καθώς η ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού είναι κάτι που δεν σηκώνει αμφιβολία. Αντιθέτως μπορεί να ξεκινήσει μια όμορφη συζήτηση και να ενώσει δύο ανθρώπους», λέει η Κοραλία Στεργίου, η οποία πλέον έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Αγγλία, εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι να συνδυάσει την αγάπη της για την αρχιτεκτονική και τη μόδα.

«Θα ήθελα στο μέλλον να έχω τον δικό μου creative χώρο, όπου θα μπορώ να αναλαμβάνω αρχιτεκτονικά πρότζεκτ, αλλά παράλληλα να τρέχω και την επιχείρηση», λέει, ενώ ο Πέτρος, ο οποίος σπουδάζει πληροφορική, έχει ως στόχο να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα στον τομέα της τεχνολογίας. «Η Greek Attitude μού δίνει πολύ καλή βάση, ώστε να γνωρίσω την επιχειρηματικότητα στην πράξη», επισημαίνει.

Γίνετε εξερευνητές

Κατά τα δύο αδέρφια, κάθε νέος άνθρωπος θα πρέπει να εξερευνήσει διάφορους τομείς, ώστε να βρει τι πραγματικά του αρέσει. «Δεν θέλουμε να ωθήσουμε όλους προς την επιχειρηματικότητα, καθώς είναι ένας τρόπος ζωής με ρίσκο, αβεβαιότητα και συνεχή ροή ιδεών, που ενδεχομένως να μην ταιριάζει σε ορισμένους. Θέλουμε ωστόσο να ωθήσουμε τους νέους να εξερευνούν διάφορες ασχολίες και να κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Από τη δημιουργία μιας επιχείρησης μαθαίνεις πώς να μετατρέπεις ιδέες σε πραγματικότητα, να οργανώνεις τον χρόνο, να αντιμετωπίζεις δυσκολίες και να παίρνεις ρίσκα. Το πιο συναρπαστικό, βέβαια, είναι ότι μαθαίνεις κάνοντας», καταλήγουν..

greekisanattitude.com

facebook.com/greekattitude

instagram.com/greekattitude

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Γούτα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Σεπ 2024

Majestæt: Η Μαρία Σταύρου μας συστήνει το νέο power suit της σύγχρονης γυναίκας

Το brand Majestæt ακολουθεί τη γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της με μία εκδοχή της κομψότητας που πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle.

25 Αυγ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

Περισσότερα από

Made in Greece

24 Αυγ 2024

PRIGIPO: Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου έβαλε με τα κοσμήματά της το ρήμα "Πριγκιπώ" στα χείλη όλων μας

Το brand κοσμημάτων PRIGIPO έχει δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά στη λόκαλ σκηνή αργυροχρυσοχόων που ξεπέρασε τα σύνορα του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου.

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.