Δύο λόγια, αντί εισαγωγής, για τον Επιφάνιο Σκιαθίτη, τον Έλληνα σχεδιαστή που ακουμπάει τη γυναικεία μόδα με τόση λεπτότητα και φινέτσα, όπως η νιφάδα χιονιού το απάτητο μονοπάτι. Ο Επιφάνιος δεν ερωτεύεται τις τάσεις, είναι παθιασμένος εραστής της μόδας. Μια φορά αρκεί για τον ερωτευθεί -με τη σειρά της- μια γυναίκα. Μια φορά να «μπει» σε κάποια δημιουργία του. Η υψηλή τέχνη της ραφής, η μαγεία του αγγίγματος των ευγενών υφασμάτων, η κρυμμένη αρετή της σοφής πένσας, όλα συνυπάρχουν εν ειρήνη και όλα λειτουργούν ιδανικά. Η γυναικεία φιγούρα δοξάζεται.

«Το W f/w 16-17 είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι με τις λέξεις και την μόδα με πυρήνα έμπνευσης το γράμμα W. Η επιλογή του W δεν ήταν τυχαία αφού είναι ένα γράμμα που πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα μας» μου λέει όταν του ζητάω να μου πει δυο λόγια για τη νέα του συλλογή. «Από το ίντερνετ (www.) μέχρι την ντουλάπα μας (wardrobe) το W είμαστε εμείς (W is We).Οι λέξεις κλειδιά της συλλογής που αφηγούνται την ιστορία του W είναι War. Work, Worth και Wealth. Είναι μια χειμερινή γκαρνταρόμπα που αποτελείται από ρούχα πρακτικά και άνετα, κομμάτια κλειδιά που αξίζουν μια θέση στην γυναικεία γκαρνταρόμπα, φορέματα κοκτέιλ και βραδινά που φλερτάρουν με την έννοια του πλούτου και δυναμικά σύνολα με militaire αναφορές».

Μια  κλασική στρατιωτική ζώνη, ξαναδουλεύεται σε πλισσαρισμένο ταφτά και αποκτά νέα μορφή, ενώ ένα πανωφόρι doubleface  μας δίνει περισσότερες επιλογές να το συνδυάσουμε.
Το χαρακτηριστικό της συλλογής αυτής είναι η ελευθερία. Είναι μια συλλογή πλήρης που δεν οριοθετείται. Παίζει με το pret a porter και δανείζεται στοιχεία της υψηλής ραπτικής προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Μεταλλικά και κλασσικά υφάσματα αγκαζέ και το βινύλιο ένας παλιός γνώριμος

«Το μέταλλο συμβιώνει με μάλλινα κλασσικά υφάσματα και το lurex κάνει την εμφάνιση του μέσα στην ύφανση ενός μπουκλέ blazer» και συνεχίζει: «Το χαρακτηριστικό της συλλογής αυτής είναι η ελευθερία. Είναι μια συλλογή πλήρης που δεν οριοθετείται. Παίζει με το pret a porter και δανείζεται στοιχεία της υψηλής ραπτικής προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Είναι μια συλλογή που ενώ ''ακούει'' τις τάσεις δεν εγκλωβίζεται μέσα σ αυτές, μεταφράζοντας τες μ' ένα νέο τρόπο, μέσα από την σχεδιαστική μου ταυτότητα. Σαν δημιουργός με ιντριγκάρουν πάντα οι νέες προσεγγίσεις στην δουλειά μου. Η ευρύτητα των λέξεων μου έδωσε την ελευθερία να συνδυάσω πράγματα με μη αναμενόμενο τρόπο δημιουργώντας κάτι καινούριο. Αυτή η ελευθερία υπήρξε και στην επιλογή των υφασμάτων χρησιμοποιώντας υλικά που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει. To W f/w 16-17 είναι ένα συνδυασμός γνώσεων και εμπειρίας με στόχο τη δημιουργία μιας μοντέρνας και έξυπνης συλλογής».

-Ποια στιλιστικά εδάφη πάτησες με τη νέα αυτή συλλογή; 

«Στιλιστικά είναι μια αρκετά ευέλικτη συλλογή και αυτό ήταν και ένα από τα ζητούμενα. Ο τρόπος που θα φορεθεί την καθιστά από κλασική και ασφαλή εώς εξαιρετικά μοντέρνα. Προκειμένου να το πετύχω χρησιμοποίησα στοιχεία, είτε από παλιότερες δεκαετίες, όπως το μαύρο Widow φόρεμα με επιρροή από την belle epoque, είτε από λεπτομέρειες που μου απέδωσαν την τελική εικόνα που ήθελα. Μια κλασική στρατιωτική ζώνη, ξαναδουλεύεται σε πλισσαρισμένο ταφτά και αποκτά νέα μορφή, ενώ ένα πανωφόρι doubleface  μας δίνει περισσότερες επιλογές να το συνδυάσουμε».

Ο τρόπος που θα φορεθεί την καθιστά από κλασική και ασφαλή εώς εξαιρετικά μοντέρνα.
Οι γυναίκες κάθε ηλικίας που αγαπούν την μόδα και τις ενδιαφέρει να έχουν ένα ιδιαίτερο και καλοραμμένο ρούχο στην γκαρνταρόμπα τους είναι οι ιδανικοί αποδέκτες της συλλογής.

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται; 

«Το W φλερτάρει αρκετά με το pret a porter γεγονός που το κάνει εύκολο και προσιτό χωρίς όμως να είναι μαζικό. Οι γυναίκες κάθε ηλικίας που αγαπούν την μόδα και τις ενδιαφέρει να έχουν ένα ιδιαίτερο και καλοραμμένο ρούχο στην γκαρνταρόμπα τους είναι οι ιδανικοί αποδέκτες του. Είναι μια συλλογή χωρίς όρια και ηλικία αλλά με ταυτότητα».

-Ποιο είναι το δικό σου πιο αγαπημένο κομμάτι από τη συλλογή και γιατί;

«Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Το καθένα τους είναι κομμάτι της ιστορίας που αφηγούμαι σχεδιαστικά».

-Πες μου τι αισθάνεσαι για το βινύλιο; Είδα ότι το τίμησες. 

«Είμαστε παλιοί γνωστοί μιας και το είχα χρησιμοποιήσει πρώτη φορά στο τελικό μου ρούχο σαν μαθητής. Όταν τριγυρνούσε στο  μυαλό μου η λέξη waterproof ξανασυστηθήκαμε σε νέα βάση. Είναι ένα υλικό αδιάβροχο από την κατασκευή του και έχει μια δυναμική που φλερτάρει με τα όρια του φετίχ».

Δυο λόγια, αντί επιλόγου, για τον Επιφάνιο Σκιαθίτη. Να αγαπάς τον σχεδιαστή που συνταιριάζει το βινύλ με το μπουκλέ blazer. 

Atelier Epifanios Facebook

Xρησιμοποίησα στοιχεία, είτε από παλιότερες δεκαετίες, όπως το μαύρο Widow φόρεμα με επιρροή από την belle epoque,είτε από λεπτομέρειες  που μου απέδωσαν την τελική εικόνα που ήθελα.
TAGS