Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ζωή Κούρνια, της Ingredio, η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο στο Άμστερνταμ, διεκδικώντας 1 εκατ. δολ.

Συνολικά, στον ελληνικό τελικό, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, έφτασαν και διαγωνίστηκαν 4 επιχειρήσεις, οι οποίες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στον τρόπο που συνδυάζουν τη φιλοδοξία τους για κέρδος με το κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους.

Η Ingredio είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που με μία φωτογραφία των συστατικών στις συσκευασίες τροφίμων και ειδών περιποίησης ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα αυτά. Η βάση της πληροφόρησης αυτής είναι εμπεριστατωμένες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ανάδειξη της Ingredio ως η κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture 2019 αποτελεί για εμάς μεγάλη επιβράβευση. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία, στόχος μας είναι η νίκη», δήλωσε η κα Ζωή Κούρνια, ιδρύτρια της Ingredio.

Πηγή: startupper.gr

Δείτε πώς λειτουργεί η εφαρμογή Ingredio.

 

TAGS