0
SHARES

Δεν ξέρουμε γιατί μας αρέσει περισσότερο η Λαμπρινή. Για τα grande, απαστράπτοντα κοσμήματα ή για το κερκυραϊκό της ταμπεραμέντο; Μάλλον πρόκειται για ψευδοδίλημμα, αφού αυτά τα δύο έχουν σχέση αλληλεξάρτησης.

Τα κολιέ της Λαμπρινής Χαντζιάρα τα πρωτοείδα στο www.bottica.com, ένα από τα πιο elegant e-shops. Δεν είναι από αυτά που, σερφάροντας στο διαδίκτυο, τα προσπερνάς. Υπερμεγέθη, με ημιπολύτιμους λίθους και αυθεντικά κρύσταλλα Swarovski καθώς και λαμπερές αλυσίδες μπλεγμένες αριστοτεχνικά με πολυτελή νήματα, τα κολιέ «Lamprini» είναι από εκείνα τα κοσμήματα-«μέδουσες»: αν τα κοιτάξεις για λίγα δευτερόλεπτα, καθηλώνεσαι.
Το χειρότερο όμως (ή μάλλον το καλύτερο) είναι όταν σταματήσεις να τα χαζεύεις σε φωτογραφίες και τα δεις από κοντά. Όταν τα αγγίξεις, όταν τα πάρεις στα χέρια σου να τα ζυγίσεις, όταν τα γυρίσεις από την ανάποδη, για να διαπιστώσεις, με έκπληξη, ότι μοιάζουν με τα περσικά χαλιά: η πίσω όψη είναι αυτή που επιβεβαιώνει την φινέτσα και την τελειότητα της χειροποίητης κατασκευής. Και τέλος, όταν δοκιμάσεις να τα φορέσεις και δεις πώς αγκαλιάζουν το ντεκολτέ και τον λαιμό, σαν δεύτερο ρούχο, τότε μόνο συνειδητοποιείς τη διαφορά ανάμεσα στο βιομηχανικό και στο ποιοτικό χειροποίητο κόσμημα.

Κολιέ που αναδεικνύουν το ντεκολτέ, με επάλληλες σειρές από αλυσίδες, ημιπολύτιμες πέτρες και κρύσταλλα Swarovski.

Απόφοιτη της Σχολής Βελουδάκη, η Λαμπρινή εργάστηκε, για πολλά χρόνια, ως creative designer σε μεγάλες εταιρείες ένδυσης και υπόδησης. Το χειροποίητο κόσμημα ήταν για εκείνην απλώς ένα χόμπι, μια δημιουργική απασχόληση που τη συνόδευε από τα παιδικά της χρόνια. Στις αρχές του 2010, σε μια δύσκολη περίοδο για νέα ξεκινήματα, η Λαμπρινή κάνει το μεγάλο βήμα: αποφασίζει να κάνει το χόμπι της επάγγελμα και η πρώτη της συλλογή είναι γεγονός. Οι αναμνήσεις της γιαγιάς που έπλεκε κροσέ με το βελονάκι, η επαγγελματική θητεία της στο χώρο της μόδας και η αγάπη της για τη γυναίκα αποτυπώθηκαν με τον πιο λαμπερό και επιδέξιο τρόπο πάνω σε υπερμεγέθη κολιέ που συνδυάζουν ιδανικά το vintage με το new age glam.

Πέντε μόλις χρόνια μετά, η Λαμπρινή είναι πανέτοιμη για το νέο μεγάλο βήμα: τη δημιουργία ενός concept store στην αγαπημένη της πατρίδα, την Κέρκυρα. Εκεί, στην οδό Γκίλφορδ (έναν υπέροχο δρόμο πίσω από την πλατεία Δημαρχείου), θα στεγάσει όχι μόνο τις δικές της δημιουργίες αλλά και άλλων ομοτέχνων της, όπως της Μαρίας Λάνταβου, της δημιουργού των Maesa Morado (δες εδώ). Όπως δηλώνει η ίδια, «δεν ζηλεύω τις “συναδέλφους” μου. Δεν τις βλέπω ανταγωνιστικά. Το αντίθετο, όταν βλέπω μια εξαιρετική δουλειά, ενθουσιάζομαι». Επίσης, εκεί θα βρούμε και τις γνωστές πια στο εξωτερικό Salty Bags, τις τσάντες που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται -από θαλασσινά πανιά- στην Κέρκυρα.

  • Τώρα στις γιορτές (27-30 Δεκεμβρίου), τα κοσμήματα Lambrini συμμετέχουν σε ένα ελληνικό Pop Up Store, στο Salle Bridge του «Gstaad Palace» και στο ξενοδοχείο «The Alpina Gstaad». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Lascaris Foundation και του The BIG Pop Up, στα πλαίσια της προβολής της ελληνικής μόδας σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό.


Info
Τα κοσμήματα Lamprini θα τα βρείτε σε μπουτίκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (από την Ουάσινγκτον μέχρι την Ταϊβάν και το Μιλάνο) αλλά και διαδικτυακά:
www.aesthet.comwww.wolfandbadger.com
στο e-shop της ηλεκτρονικής της σελίδας
αλλά και στο Facebook 

Κολιέ από την χειμερινή συλλογή, με αυθεντικά κρύσταλλα Swarovski.
TAGS