0
SHARES

Στο οικογενειακό περιβάλλον της Φλώρενς Τοκατλιάν η μουσική και η τέχνη ήταν συγκάτοικοι. «Ανακάλυψα από νωρίς την αγάπη μου για τη τέχνη και το σχέδιο. Οι πρώτες σπουδές μου επικεντρώθηκαν περισσότερο στο θεωρητικό κομμάτι, επιλέγοντας την Ιστορία της Τέχνης και στην συνέχεια το Arts Management. Με κάποια χρόνια εμπειρίας σε αυτούς τους τομείς σε συνδυασμό με την δεκαετή θητεία μου σε περιοδικά γυναικείας ύλης, η δημιουργία -αυτή τη φορά πιο στοχευμένα-, ήταν πια απαραίτητη ανάγκη. Ακολούθησαν σπουδές στο Σχέδιο Μόδας που με τροφοδότησαν με τις απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση του project Arminné» λέει η Φλώρενς.

Έτσι, παράλληλα με την δραστηριότητά της στον τομέα της Επικοινωνίας στον Όμιλο Asian Spa -που συνεχίζει και έως σήμερα-, επικεντρώθηκε στην ανεύρεση πρώτων υλών και συνεργατών, αποκλειστικά από την Ελλάδα, οι οποίοι θα ένωναν τους κρίκους της αλυσίδας του νέου brand της.

«Τα ρούχα Arminné έχουν απόλυτα λιτές γραμμές που καθοδηγούνται από την μαγεία του γυναικείου σώματος με στόχο να το αναδείξουν με μια διακριτικότητα, χωρίς φλύαρες παρεμβάσεις»
«Arminné στην Αρμένικη γλώσσα σημαίνει “άτομο που ξεχειλίζει με αισιοδοξία και αγαπά την ανεξαρτησία” λέει η Φλώρενς

«Νομίζω πως υπήρχε νοητά για χρόνια πολλά πριν γίνει πράξη» εξηγεί η Φλώρενς όταν της ζητάω να μου πει την ιστορία των Arminné, μετά τη δική της ιστορία. «Απλά χρειάστηκε μια δυνατή αφορμή, η οποία ήρθε στις αρχές του 2015. Έτσι μια ομάδα αποκλειστικά Ελλήνων δημιουργών -παραγωγοί υφασμάτων, προμηθευτές πρώτων υλών, γραφίστες, στυλίστες, φωτογράφοι, web developers- και με έμπνευση την γυναίκα Arminné, ενώθηκαν σε ένα fashion love chain όπως το χαρακτηρίζω. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την δημιουργία των επόμενων συλλογών που διατίθενται κυρίως μέσω του e-shop, αλλά και μέσω pop-up stores που δημιουργούνται σε διάφορα κεντρικά σημεία στην Αττική».

-Τι σημαίνει Arminné;

«Arminné στην Αρμένικη γλώσσα σημαίνει “άτομο που ξεχειλίζει με αισιοδοξία και αγαπά την ανεξαρτησία”. Γεννημένη στην Ελλάδα, με Αρμένικες ρίζες, με ενθουσίαζαν και με ενέπνεαν, από νεαρή ηλικία, τα κοινά στοιχεία των δύο αυτών λαών, τους οποίους ανέκαθεν χαρακτήριζαν οι δύο αυτές έννοιες. Έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με την σύγχρονη γυναίκα».

Το μίνιμαλ, “φωτίζει” τη γυναίκα που φορά. Αφήνει περιθώριο στην ιδιοσυγκρασία να φανεί. Το μίνιμαλ σε ντύσει, δε “σε φοράει”.

«Τα ρούχα Arminné έχουν απόλυτα λιτές γραμμές που καθοδηγούνται από την μαγεία του γυναικείου σώματος με στόχο να το αναδείξουν με μια διακριτικότητα, χωρίς φλύαρες παρεμβάσεις. Κάθε ένα από τα σχέδια επιλέγεται για να “φωτίσει” την γυναίκα που το φορά, αφήνοντας σε δεύτερη θέση το ίδιο το ρούχο – την φυσική της χάρη, ομορφιά, προσωπικότητα. Γι’ αυτό και η χρωματική παλέτα κινείται αυστηρά σε γήινες αποχρώσεις που εναρμονίζονται ιδανικά με το συνολικό αποτέλεσμα» λέει η Φλω (φιλική προσφώνηση) περιγράφοντας το απέριττο ύφος των ρούχων της.

Έτσι συμβαίνει με το μίνιμαλ, “φωτίζει” τη γυναίκα που φορά. Αφήνει περιθώριο στην ιδιοσυγκρασία να φανεί. Το μίνιμαλ σε ντύσει, δε “σε φοράει”.

«Απευθύνονται σε εκείνες που αγαπούν την ελευθερία κίνησης και σκέψης, τις άνετες γραμμές, την εκλεπτυσμένη, απλή εικόνα, τα χρώματα της γης».
«Η εμφάνισή μας είναι η πιο άμεση έκφραση του εαυτού μας, χωρίς λόγια»

-Ποια είναι η φιλοσοφία των ρούχων σου;

«Να ενισχύουν την αύρα της γυναίκας που επιλέγει να τα φορά, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υφασμάτων που σέβονται το δέρμα σε “ήσυχες” αποχρώσεις της φύσης. Απευθύνονται σε εκείνες που αγαπούν την ελευθερία κίνησης και σκέψης, τις άνετες γραμμές, την εκλεπτυσμένη, απλή εικόνα, τα χρώματα της γης».

-Συμπλήρωσε τη φράση «η εμφάνισή μας...»

«Η εμφάνισή μας είναι η πιο άμεση έκφραση του εαυτού μας, χωρίς λόγια» λέει σε μια περιεκτική φράση ορισμού της εμφάνισης. Της ταυτότητας, της επικύρωσης, της σφραγίδας μας.

Facebook 

Armimne

TAGS