Ορισμένες γυναίκες δεν θα χάρηκαν και πολύ στο άκουσμα αυτής της είδησης όμως άλλες θα αισθάνθηκαν δικαιωμένες. Και αυτό διότι αφενός υπάρχουν γυναίκες οι οποίες θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ακόμα και μέσα στο σπίτι τους με τακούνια, υπάρχουν όμως και εκείνες οι οποίες δεν έχουν την καλύτερη σχέση με τα ψηλοτάκουνα. Η αλήθεια είναι πως τα ψηλά τακούνια έχουν χάσει πολύ έδαφος και περιορίζονται μόνο στα βραδινά σχέδια. Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλλει πολύ η επέλαση των sneakers μια τάση η οποία έχει κρατήσει πολλές σεζόν και έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στην βιομηχανία της μόδας. Επίσης έχει συμβάλλει το γεγονός πως εκτός από τα sneakers οι άλλες επιλογές στα παπούτσια είναι και αυτές με χαμηλό τακούνι ειδικά τώρα που οι τάσεις στα παπούτσια έχουν επηρεαστεί πολύ από τα 90’s.

Η ιταλική Vogue έκανε αφιέρωμα στα φλατ για το επόμενο καλοκαίρι και ειδικά για τις μπαλαρίνες. Η αλήθεια είναι πως δεν τις αγαπώ όμως είμαι λάτρης των φλατ μυτερών παπουτσιών τα οποία βρίσκω πιο σύγχρονα και ανανεωμένα από τις μπαλαρίνες. Σκέφτομαι πως η μόδα έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια από την εικόνα της γυναίκας-αρπαχτικό με τις γόβες στιλέτο, κλασικά παπούτσια λατρεία για τους άνδρες οι οποίοι συνδέουν τα τακούνια με το σεξ. Οι γυναίκες κερδίζουν έδαφος με το σπαθί τους και με τα χαμηλά τους τακούνια αποδεικνύουν πως το θέμα στο στυλ δεν είναι το προφανές σέξι αλλά το σεξαπίλ δηλαδή ο ερωτισμός. Προφανώς και μια γυναίκα μπορεί να έχει ερωτισμό με φλατ παπούτσια ή με παπούτσια με χαμηλά τακούνια. Να σας θυμίσω την άποψη μου πως τα ψηλοτάκουνα είναι τα πιο εύκολα παπούτσια διότι μπορούν να μεταμορφώσουν όλες τις γυναίκες σε superwomen όμως όταν οι πόντοι πέφτουν εκεί χρειάζεται πραγματικό στυλ για να υποστηρίξει μια γυναίκα την εικόνα της.

Οι νέες δημιουργίες flat του Στάθη Σαμαντά. «Προφανώς και μια γυναίκα μπορεί να έχει ερωτισμό με φλατ παπούτσια ή με παπούτσια με χαμηλά τακούνια» λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής.
Οι νέες δημιουργίες flat του Στάθη Σαμαντά. «Είναι ποτέ δυνατόν η εικόνα μιας γυναίκας να ορίζεται μέσα από τις φαντασίες του άνδρα;» αναρωτιέται ο ίδιος ο σχεδιαστής.

Θα ήθελα όμως να επιστρέψω στους άνδρες οι οποίοι έχουν θέμα με τα ψηλοτάκουνα οπότε το γεγονός πως τα φλατ επιστρέφουν σίγουρα δεν θα τους χαροποίησε. Πολλοί άνδρες μου έχουν πει πως η γυναίκα πρέπει να φοράει τακούνια για να είναι θηλυκό και πως με όλα τα υπόλοιπα παπούτσια τους χαλάει η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους. Και ρωτάω εγώ. Η οποία είναι ποια; Μα μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άσχετοι οι περισσότεροι άνδρες από την μόδα, όταν μιλάνε για γυναικεία παπούτσια έχουν στο μυαλό τους μόνο τα ψηλά τακούνια που κάνουν ένα πόδι ατελείωτο. Είναι ποτέ δυνατόν η εικόνα μιας γυναίκας να ορίζεται μέσα από τις φαντασίες του άνδρα; Και δεν μιλάμε για ερωτικά θέματα τα οποία αφορούν το ζευγάρι αλλά για την καθημερινή ζωή. Συγνώμη αγόρια αλλά τα κορίτσια έχουν ενδυναμώσει το στυλ τους και δεν χρειάζονται κανένα δωδεκάποντο για να αποδείξουν στα αρσενικά πως είναι σεξουαλικά διαθέσιμες. Τα καταφέρνουν μια χαρά και με τα επτάποντα mules τους όταν θέλουν να κερδίσουν έναν άνδρα. Ξέρουν αυτές...

Ο Στάθης Σαμαντάς υπερασπίζεται την ήρεμη δύναμη των flat παπουτσιών.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS