Η συλλογή του Στάθη Σαμαντά για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019 είναι μια ματιά προς το μέλλον. Ένα μέλλον γεμάτο εξελίξεις οι οποίες σίγουρα αφορούν και επηρεάζουν την εικόνα της μόδας. Τα σχέδια του, γνωστά για έναν απέριττο, αναπάντεχο και σχεδιασμό προσαρμόζονται στις πιο σύγχρονες στιλιστικές απαιτήσεις που ίσως να θέλει μια γυναίκα αλλά και σε πιο ήσυχες προτάσεις χωρίς ποτέ να χάνεται η σχεδιαστική του ταυτότητα.

Τα σχέδια του Στάθη Σαμαντά, γνωστά για έναν απέριττο, αναπάντεχο και σχεδιασμό προσαρμόζονται στις πιο σύγχρονες στιλιστικές απαιτήσεις που ίσως να θέλει μια γυναίκα αλλά και σε πιο ήσυχες προτάσεις χωρίς ποτέ να χάνεται η σχεδιαστική του ταυτότητα.
Τα στοιχεία από διάφανο PVC δίνουν την εντύπωση μιας αόρατης στήριξης του σχεδίου πάνω στο γυναικείο πόδι.

Από πολύ αυστηρές συνθέσεις γεωμετρικών σχημάτων και έντονων χρωματικών αντιθέσεων έως τις πιο κλασσικές γραμμές με πρωτότυπες λεπτομέρειες. Η επιλογή των υλικών συνάδει με αυτή την λογική και έτσι η ματ λευκή νάπα με λεία υφή συνδυάζεται με βελουτέ μαύρο καστόρι αλλά και με μεταλλική νάπα σε χρώμα μπλε ηλεκτρίκ δίνοντας μια φουτουριστική αισθητική ενώ τα στοιχεία από διάφανο PVC δίνουν την εντύπωση μιας αόρατης στήριξης του σχεδίου πάνω στο γυναικείο πόδι.

Αυστηρές συνθέσεις γεωμετρικών σχημάτων και έντονων χρωματικών αντιθέσεων.
Η μπούκλα, από τις πιο χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του σχεδιαστή και όπως υποστηρίζει είναι ο «νέος φιόγκος».

Από την άλλη, το δροσερό βελουτέ γαλαζοπράσινο καστόρι συνδυάζεται με πολυτελές δέρμα φιδιού σε πράσινο-σμαραγδί χρώμα το οποίο φωτίζεται ακόμα περισσότερο από την μεταλλική νάπα σε ασημί χρώμα. Η μπούκλα, από τις πιο χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του σχεδιαστή και όπως υποστηρίζει είναι ο «νέος φιόγκος» διακοσμεί σέξι πέδιλα με πολλά λουράκια αλλά και σχέδια με τα αγαπημένα του kitten heels τα οποία δουλεύει από τις πρώτες συλλογές του. Δε λείπουν τα γεωμετρικά χαμηλά block heel αλλά και τα μυτερά φλατ που αποτελούν μια από τις πιο κομψές και ανανεωμένες εικόνες.

Μέσα σε κάθε κουτί παπουτσιών ανά σεζόν υπάρχει και μια ιστορία γραμμένη από τον ίδιο το σχεδιαστή.

Αναπόσπαστο κομμάτι των συλλογών του αποτελεί και η προσωπική του ματιά του σχεδιαστή στην σχέση των γυναικών με τα παπούτσια τους μιας και πιστεύει πως το παπούτσι δεν είναι απλά ένα εμπορικό προϊόν. Μέσα σε κάθε κουτί παπουτσιών ανά σεζόν υπάρχει και μια ιστορία γραμμένη από τον ίδιο το σχεδιαστή ο οποίος βλέπει τον εαυτό του σαν έναν καλλιτέχνη που μέσω του σχεδιασμού, προσπαθεί να ερμηνεύσει τη σχέση αυτή η οποία για ορισμένες γυναίκες συνδέεται και με ερωτικά στοιχεία.

Ό,τι θα διαβάσετε είναι βασισμένο σε πραγματικές αφηγήσεις γυναικών αλλά και σε φαντασιώσεις του σχεδιαστή. Θα λέγαμε καλύτερα πως πρόκειται για ανάμικτες σκέψεις, για έναν διάλογο ανάμεσα στον ίδιο και τις γυναίκες και στους διαλόγους υπάρχει μια ελευθερία απόψεων οι οποίες είναι πάντα υπό συζήτηση.

Είναι οι ανάμικτες σκέψεις ενός ανθρώπου που δεν πιστεύει πως το να ζούμε την επιθυμία μας και η δυνατότητα να συζητάμε για αυτήν και για τις φαντασιώσεις μας είναι κάτι το αρνητικό. Πρόκειται για την ζωντανή δυναμική που ενυπάρχει στον ανθρώπινο ψυχισμό, το χώρο απ’ όπου πηγάζει η επιθυμία, απ’ όπου ξεκινά η επιθυμία αναζητώντας αυτό που της λείπει.

Η γυναίκα λοιπόν του Στάθη Σαμαντά είναι θηλυκή, κομψή και σύγχρονη. Τρεις λέξεις που αντιστοιχούν στο μότο του σχεδιαστή FEM. Feminine, Elegant, Modern.

*Η συλλογή του Στάθη Σαμαντά είναι διαθέσιμη στο eshop www.stathissamantas.com και στο κατάστημα στο Κολωνάκι, Αναγνωστοπούλου 22. Τηλ. 210 3645233

instagram.com

twitter.com

facebook.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS