ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Αντίπαρος της Μαριλίζας και τα φυλαχτά-μάτια "ftouftouftou"

Η Μαριλίζα Δημακού μας ξεναγεί στη δική της Αντίπαρο, το ηλιόλουστο κυκλαδίτικο χωριό, όπως το αποκαλεί, στο οποίο όλοι λένε καλημέρα σε όλους.

Η Αντίπαρος της Μαριλίζας και τα φυλαχτά-μάτια "ftouftouftou"

Την Αντίπαρο την είχα στο μυαλό μου ως ένα νησί, απέναντι από την Πάρο, όπου η όλη η ζωή συμβαίνει γύρω από το κάμπινγκ και αποτελεί προορισμό των φρικιών που δεν πηγαίνουν άγονη γραμμή. Αυτά πριν το 1995. Όταν ακόμα νόμιζα ότι η Μύκονος είναι ο ομφαλός του νησιωτικού μας στερεώματος. Πήγα και άλλαξα γνώμη. Τότε, πάνω-κάτω, έκανα, επίσης, περισσότερη παρέα με την Μαριλίζα και η Αντίπαρος έπεφτε στο τραπέζι της συζήτησης μετά από κάθε δεύτερη πρόταση. Τα σούπερ σπίτια, διαμαντένια αρχιτεκτονήματα, στην πίσω πλευρά του νησιού, η τρομερή ντίσκο La Luna που όλοι, μα όλοι, θα καταλήξουν αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, η φήμη του «περιζήτητου» και η αύρα του «καλόβολου» έκαναν την Αντίπαρο σημείο συνάντησης των πάντων, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και όταν λέμε των πάντων, το εννοούμε: διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, επώνυμοι Έλληνες, επιφανείς άνθρωποι του πνεύματος και ευζωϊστές με διάθεση αποκέντρωσης. Είπαμε, κέντρο ήταν η Μύκονος.

Η Αντίπαρος της Μαριλίζας και τα φυλαχτά-μάτια "ftouftouftou"
Η Μαριλίζα απολαμβάνει τη ζωή στο κυκλαδίτικο "χωριό".
Τα χρώματα αποκτούν άλλη διάστση κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου.
Η Αντίπαρος, το μικρό βραχώδες κατοικημένο νησί του Νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Κυκλάδων, απέχει λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι από την Πάρο.

«Δηλώνω ερωτευμένη με το νησί. Δεν χορταίνω τη ζωή εδώ. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Η Αντίπαρος είναι η δική μου "Ιθάκη"» μου λέει η Μαριλίζα Δημακού, η οποία αποφάσισε να αφήσει την πόλη της, την Αθήνα, και τη ζωή της εκεί και να γίνει Αντιπαριώτισσα, τουλάχιστον για όσο διαρκεί το ελληνικό καλοκαίρι. Η στροφή καριέρας κα η απομάκρυνση από τα μίντια και τα περιοδικά, συνοδεύτηκε από δύο μαγαζιά τίγκα στα αντικείμενα καλοκαιρινής λατρείας -ρούχα, σανδάλια, κοσμήματα, καφτάνια, καπέλα.

Η Μαριλίζα αποφάσισε να αφήσει την πόλη της, την Αθήνα και να γίνει Αντιπαριώτισσα, τουλάχιστον για όσο διαρκεί το ελληνικό καλοκαίρι.

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό κανένα άλλο μέρος εκτός από την Αντίπαρο. Σαν να ήμουνα πάντα εδώ. Κάθε νησί έχει το στυλ και το ύφος του, μάλλον. Εγώ ανήκω εδώ. Δημιούργησα ένα χώρο που δεν είναι μόνο ένα κατάστημα. Στο “Μariliza Antiparos” κυριαρχεί το έντονο χρώμα και χώρος δημιουργίας αφού φτιάχνω συνέχεια κοσμήματα, bling bling δημιουργίες, όπως λέω εγώ. Υπάρχει μια δημιουγική "ακαταστασία" όπως ένα ανοιχτό workshop. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συνδυάζονται σε ρούχα και αξεσουάρ με limited edition δημιουργίες, όπως οι συλλεκτικές τσάντες Wayuu Mochila από τη Λατινική Αμερική που είναι χειροποίητες από τους ιθαγενείς της περιοχής» εξηγεί και τα μάτια της λάμπουν από χαρά, λες και συνοδεύουν τον bling bling ήχο των δημιουργιών της. «Στο δεύτερο μαγαζί, το “Fildisi Antiparos” κυριαρχεί η Ελλάδα, με χειροποίητα τσαντάκια σε αργαλειό σχεδιασμένα από εμένα και φτιαγμένα στα βουνά της Ελλάδας. Στοιχεία όπως ο αγαπημένος γάιδαρος, Μένιος, σε σακίδια τσάντες παραλίας, και φυσικά το σήμα κατατεθέν με τα αγαπημένα ματάκια "ftouftouftou". Μεταξωτά καφτάνια, ασημένια κοσμήματα και συλλεκτικά μοναδικά διακοσμητικά για το σπίτι. Α, να μην ξεχάσω, τα χαρούμενα σανδάλια με pom pom που μας φτιάχνουν τη διάθεση» συνεχίζει και έχει δίκιο. Αυτές οι χρωματιστές φουντίτσες που δένουν γύρω από τους αστραγάλους μας παραείναι εξωστρεφείς και χαρωπές.

Αυτές οι χρωματιστές φουντίτσες που δένουν γύρω από τους αστραγάλους μας παραείναι εξωστρεφείς και χαρωπές.
Τον αγαπημένο γάιδαρος, Μένιος, σε σακίδια τσάντες παραλίας, θα βρει κανείς στο Fildisi Antiparos της Μαριλίζας.
«Υπάρχει μια δημιουγική "ακαταστασία" όπως ένα ανοιχτό workshop. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συνδυάζονται σε ρούχα και αξεσουάρ με limited edition δημιουργίες» λέει η Μαριλίζα.
«Εδώ όλοι λένε καλημέρα» εξηγεί η Μαριλίζα. Καλημέρα Fildisi!

Η ιστορία της Μαριλίζας και της Αντιπάρου πάει πολλά χρόνια πίσω: «Έρχομαι στο νησί από 3 μηνών. Μεγάλωσα με τις ιστορίες της γιαγιάς μου που πρωτοήρθε στο νησί το '64. Για τα πάρτι που γίνονταν, τις παραλίες, τις εκδρομές στο σπήλαιο με τα γαϊδουράκια. Γλυκές ιστορίες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το νησί και τα σινιάλα στον βαρκάρη για να περάσεις απέναντι. Ε, πως να μην την αγαπήσω. Για πολλά χρόνια η Αντίπαρος ήταν ο αγαπημένος προορισμός διακοπών μου και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Πάσχα, Πρωτομαγιά, όποτε είχα κενό εδώ ερχόμουν. Μου αρέσει το παραδοσιακό χωριό. Η πρωινή διαδρομή με το ποδήλατο, η απλότητα του νησιού, τα άσπρα σοκάκια. Ο φιλικός κόσμος και η φυσική ομορφιά του νησιού. Ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί έρχεται κάθε χρόνο και είμαστε μια μεγάλη παρέα».

«Έρχομαι στο νησί από 3 μηνών. Μεγάλωσα με τις ιστορίες της γιαγιάς μου που πρωτοήρθε στο νησί το '64».
«Ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί έρχεται κάθε χρόνο και είμαστε μια μεγάλη παρέα».
Τα ματάκια "ftouftouftou" κρατούν μακριά το κακό το μάτι.

-Πως θα περιέγραφες την Αντίπαρο;

«Τον αληθινό παράδεισο. Ένα κυκλαδίτικο χωριό που ξυπνάς και λες καλημέρα με όλους. Ο ήλιος και η θάλασσα έχουν άλλο χρώμα. Φωτεινό και καθαρό»

-Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε σχέση με τα άλλα νησιά;

«Είναι μικρό και αγαπησιάρικο νησάκι. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος έρχεται πρώτη φορά πάντα επιστρέφει».

-Ποιο είναι το δικό σου "σημείο" στο νησί;

«Μεσημεριανή "σιέστα" στα δεντράκια της Ψαραλυκής και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο με θέα όλο το Αιγαίο».

-Τι θα συμβούλευες κάποιον που δεν το ξέρει το νησί, να δει;

«Το ενετικό κάστρο. Είναι παραδοσιακός οικισμός μετά την πλατεία. Η γραφική πύλη και τα παλαιά σπίτια μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή».

Η Μαριλίζα μιλάει και μέσα από τις εικόνες που γεννούν τα λόγια της ένα γλυκό απογευματινό αεράκι φυσά, σηκώνει την κουρτίνα από το ανοιχτό παράθυρο και η γραμμή του ορίζοντα μπερδεύεται μεταξύ ουρανού και θάλασσας. Φουλ του γαλάζιου και μια αίσθηση εύκολης ζωής, αβίαστης. Μιας ζωής μέσα σε σανδάλια με χρωματιστά pom pom.

Facebook Fildisi Antiparos

Facebook Mariliza Shop

Read Next

24 Σεπ 2024

Majestæt: Η Μαρία Σταύρου μας συστήνει το νέο power suit της σύγχρονης γυναίκας

Το brand Majestæt ακολουθεί τη γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της με μία εκδοχή της κομψότητας που πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle.

25 Αυγ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

Περισσότερα από

Made in Greece

24 Αυγ 2024

PRIGIPO: Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου έβαλε με τα κοσμήματά της το ρήμα "Πριγκιπώ" στα χείλη όλων μας

Το brand κοσμημάτων PRIGIPO έχει δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά στη λόκαλ σκηνή αργυροχρυσοχόων που ξεπέρασε τα σύνορα του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου.

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.