ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Βασιλική Ρούσσου σχεδιάζει κοσμήματα για το αιώνιο καλοκαίρι

Το πιο μποέμ κορίτσι του My style rocks βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο ελληνικό brand, Marivee, με τη boho chic αισθητική.

Η Βασιλική Ρούσσου σχεδιάζει κοσμήματα για το αιώνιο καλοκαίρι

Το ελληνικό κοινό γνώρισε τη Βασιλική Ρούσσου ως διαγωνιζόμενη στην εκπομπή My Style Rocks: καθημερινά, για τέσσερις μήνες, φορούσε εντυπωσιακά outfits στους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς και επινοούσε μια περίσταση για την οποία το dress code θα ήταν πειστικό στα μάτια των κριτών.

Η ίδια δεν πήγε εκεί «για τη νίκη», αλλά απέπνεε μια χαλαρή αυτοπεποίθηση και μια ασφάλεια για όσα είχε ήδη καταφέρει εκτός παιχνιδιού- η εκπομπή ήταν απλώς μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Η πορεία της, πριν και μετά το παιχνίδι, είναι γνωστή στους λάτρεις της μόδας. Η Βασιλική ίδρυσε το δικό της brand κοσμημάτων το 2015, έχοντας ήδη κάνει σημαντικά βήματα στο χώρο του modeling. Το όνομα Marivee προέκυψε από το ολοκληρωμένο βαφτιστικό της όνομα (Μαρία- Βασιλική= Μαριβή) και πλέον είναι, όπως λέει, συνώνυμο με το πάθος της και τη μεγάλη της αγάπη.

Η Βασιλική Ρούσσου σχεδιάζει κοσμήματα για το αιώνιο καλοκαίρι
«Οι αναφορές που συγκρότησαν αρχικά το στυλ του brand ,είναι αυτές που συνεχίζουν να είναι και τώρα: η pure bohemian chic πλευρά της γυναίκας»

Αρχικά, η ίδια κατασκεύαζε με τη μητέρα της κοσμήματα και items για να τα φορούν εκείνες, αλλά σταδιακά παρατήρησε ότι τα μακριά boho σκουλαρίκια, οι βελούδινες τσάντες, τα δαχτυλίδια και κολιέ με έθνικ στοιχεία έβρισκαν το δικό τους κοινό που ολοένα και μεγάλωνε.

«Οι αναφορές που συγκρότησαν αρχικά το στυλ του brand ,είναι αυτές που συνεχίζουν να είναι και τώρα: η pure bohemian chic πλευρά της γυναίκας που οραματίζομαι. Οι φυλές και οι νομάδες είναι για μένα αληθινά style icons, με πραγματικό στυλ ανεπιτήδευτο. Οι αναφορές μου είναι κυρίως βασισμένες στην αυθεντικότητα, μια έννοια διαχρονική. Το χρώμα, η ιδιαιτερότητα, τα αληθινά και ποιοτικά υλικά μας, οι αναπάντεχοι συνδυασμοί και το συναίσθημα θα είναι οι βάσεις μας. Προσπαθώ οι δημιουργίες μου να εμπνέουν τις γυναίκες που τις φορούν και να τις κάνουν να νιώθουν αληθινές, ελεύθερες και με πραγματική αυτοπεποίθηση. Να φορούν αυτό που θέλουν χωρίς περιορισμούς και φόβο, και να χαμογελούν», λέει η Βασιλική.

Οι φυλές και οι νομάδες είναι για μένα αληθινά style icons, με πραγματικό στυλ ανεπιτήδευτο

Η ίδια λατρεύει τα boho ρούχα και τα αξεσουάρ, ενώ δε θα τη δεις ποτέ χωρίς ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια- σήμα κατατεθέν του Marivee. «Τρελαίνομαι με τα σκουλαρίκια, τόσο να τα φοράω όσο και να τα σχεδιάζω. Δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς σκουλαρίκια, όπου και να πηγαίνω», παραδέχεται, ενώ στο μυαλό της έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το styling που συνοδεύει ιδανικά τις δημιουργίες της.

«Φαντάζομαι να τις φορούν με αέρινα μακριά φορέματα, layers, διαφάνειες με κρόσσια, γιλέκα χρωματιστά πάνω από ψηλοκάβαλα τζιν σορτσάκια, φλοράλ φούστες με μαντήλια στο κεφάλι, με denim σύνολα, με καφτάνια στην παραλία ή ακόμα και με ένα απλό λευκό T- shirt που χρωματίζεται εύκολα. Άλλωστε, style icons ανακαλύπτω καθημερινά, ακόμα και στο δρόμο από τα οποία εμπνέομαι πολύ. Στυλ είναι όλο αυτό που έχουμε και λέγεται εαυτός μας και που τελικά πηγάζει από μέσα μας».

Για τη νέα της συλλογή, με τίτλο Belle Boheme, η Βασιλική εμπνεύστηκε από τη Βelle Epoque, τη χρυσή εποχή του Παρισιού στις αρχές του 20ού αιώνα (εποχής κομβικής για τη μόδα αφού τότε καθιερώθηκαν οι ετήσιες επιδείξεις υψηλής ραπτικής). «Αυτή η εποχή είναι η αρχή της χαράς της ζωής, η οποία αποτυπώνεται στην αληθινά chic bohemian σύγχρονη εκδοχή της. Είναι εμπνευσμένη από μια φανταστική σκηνή η οποία διαδραματίζεται σε ένα όμορφο θερμοκήπιο και τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει θυμίζουν θερμοκήπιο, όμορφους κήπους και καλοκαίρι σε εξοχή και θάλασσα. Mετάξι, δέρμα, λινό, denim, φτερά, βαμβάκι, ασήμι, μέταλλο, μαργαριτάρι, ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους σε έντονα χρώματα και υφές», λέει με ενθουσιασμό.

Η νέα της συλλογή, με τίτλο Belle Boheme, είναι εμπνευσμένη από τη Βelle Epoque, τη χρυσή εποχή του Παρισιού

Από πού προμηθεύεται τα ιδιαίτερα υλικά που χρησιμοποιεί; «Από παντού. Οπουδηποτε βρω κάτι που μου κάνει κλικ και είναι αυτο που έχω φανταστεί για τη συλλογη μου, θα το πάρω. Από τα κλασικά υφασματάδικα στο κέντρο της Αθήνας, από το εξωτερικό, από μεγάλους Έλληνες προμηθευτές μεχρι και από παλαιοπωλεία».

Προς το παρόν, η Βασιλική συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο brand της, αφού «χρειάζεται το 100% του εαυτου της» και να ονειρεύεται να το δει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται μαζί της, κατακτώντας μεγαλύτερο κοινό.]

Και όσο για τον αέρα μιας άλλης εποχής που μοιάζει να φέρνει η Βασιλική, η ίδια το επιβεβαιώνει: η καρδιά της ανήκει στα 70s. «Αν μπορούσα να ταξιδέψω στο χρόνο, θα ήθελα να προσγειωθω στο Woodstock στη δεκαετια των 70ς σε συναυλία των Doors ή των Beatles, ως γνήσιο παιδί των λουλουδιών. Είναι μια εποχή που με αγγίζει πολύ, με εκφράζει και θα ήθελα να την έχω ζήσει πραγματικά. Η δεκαετία του ‘70 είναι επίσης πολύ κομβική για την παγκόσμια μόδα, με γραμμές και σχέδια που φοράμε και αγοράζουμε μέχρι σήμερα. Είναι μια δεκαετία μέσα στην οποία άνθισαν τεράστια ονόματα οπως Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld και Diane von Furstenburg και όπου μπορούσες να μυηθείς σε διαφορετικά στυλ -hippies, disco queens, rockers, punks και retro nerds. Ήταν φάση εξέλιξης για όλα».

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.