Η καλοκαιρινή συλλογή SS’17 του brand Nidodileda μας παρασύρει στην φωλιά της Λήδας (Nido di Leda στα λατινικά) μας προκαλεί να την εξερευνήσουμε εις βάθος, δίνοντας μας την αρχή του νήματος στην περιπέτεια ανακάλυψης της. Η ονομασία της καλοκαιρινής συλλογής αποτυπώνει ξεκάθαρα την σημασιολογία του brand και της φιλοσοφίας του.

Nidodileda κατά τον Δάντη σημαίνει «φωλιά της Λήδας» και είναι ο αστερισμός των διδύμων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων υιών του Δία και της ερωμένης του Λήδας, του Κάστορα και του Πολυδεύκη οι οποίοι ως ανταμοιβή της αδελφικής αγάπης που επέδειξαν επί γης έγιναν αστέρια στον ουρανό.

Κυριαρχεί η δαντέλα σε embroidered δημιουργίες με συνδυασμούς υφών, floral μοτίβα πάνω σε μεταξωτό πλισέ

Η χειμερινή συλλογή Alpha & Beta προδιέγραψε την γραμμή της Nidodileda, η νέα συλλογή  “Leda’s Nest” καθιερώνει και αναδεικνύει την υπέρτατη θηλυκή luxurious εκδοχή της.

«Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος...» λέει η Τόνια Μητρούδη και μας αφήνει να περιπλανηθούμε στο μύθο του ελληνικού brand. 

Δροσερά υφάσματα με ευφάνταστες λεπτομέρειες που παίρνουν ζωή πάνω σε μια παλέτα χρυσού, ροζ χρυσού, bronze

Κυριαρχεί η δαντέλα σε embroidered δημιουργίες με συνδυασμούς υφών, floral μοτίβα πάνω σε μεταξωτό πλισέ, έντονες διαφάνιες στα πάντοτε αέρινα φορέματα της, και μοναδικά υλικά που αποτυπώνουν έναν καμβά αναγεννησιακής διάθεσης.

Δροσερά υφάσματα με ευφάνταστες λεπτομέρειες που παίρνουν ζωή πάνω σε μια παλέτα χρυσού, ροζ χρυσού, bronze. Μεταξωτά κρόσια, επενδυμένα στα ρούχα και όπως κάθε φορά τα χειροποίητα μεταλλικά αξεσουάρ που δίνουν την edgy πινελιά μιας εντυπωσιακής εμφάνισης.

Facebook Nidodileda


Campaign Photoshoot by Efi Gousi
Freestyle Photoshoot by Elen Aivali

TAGS