ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει κάνει το όνομά της συνώνυμο με τα μαγιό κυκλοφορεί συλλογή beachwear

H Stefania Frangista εμπλουτίζει το brand της με νέα σειρά από φούστες, shirt dresses, βερμούδες και άλλα στιλάτα κομμάτια που συμπληρώνουν το λουκ της παραλίας.

H Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει κάνει το όνομά της συνώνυμο με τα μαγιό κυκλοφορεί συλλογή beachwear

Η Στεφανία Φραγκίστα υποδέχεται το καλοκαίρι με τη νέα συλλογή μαγιό της, αλλά και ένα ντεμπούτο: της πρώτης ολοκληρωμένης Ready-To-Wear Collection Stefania Frangista. Δύο σειρές που μπορούν να λειτουργήσουν και συμπληρωματικά και αυτόνομα ντύνοντάς μας στην παραλία και εκτός.

Οι νέες δημιουργίες της αναδεικνύονται υπέροχα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Χάρη Φαρσαράκη. Με εικόνες που ισορροπούν ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά ενσταντανέ του γαλλικού σινεμά και polaroid snaps της δεκαετίας του ’80, η νέα καμπάνια αποπνέει ομορφιά, φρεσκάδα, ερωτισμό και νοσταλγία. Μούσα της φετινής swimwear συλλογής είναι το top model Natasja Madsen, που έχει ποζάρει σε διεθνείς fashion καμπάνιες και high-end περιοδικά μόδας όπως η γαλλική Vogue.

Η φετινή συλλογή μαγιό

Είναι εμφανώς επηρεασμένη από τις πιο σέξι περιόδους της σύγχρονης μόδας, τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Η Στεφανία Φραγκίστα επιστρατεύει όλους τους κώδικες της εποχής -από τα πατρόν και τις υφές μέχρι τα χρώματα και τα διακοσμητικά details-, τους αποδομεί δημιουργικά και με σεβασμό και τους επανασυστήνει μέσα από ένα εξαιρετικά μοντέρνο πρίσμα.

Κλασικά και «twisted» animal prints σε γήινους τόνους και ανατρεπτικούς χρωματικούς συνδυασμούς υπερθεματίζουν τη wild πλευρά της συλλογής και ενισχύουν το τολμηρό προφίλ της. Exotic patterns μάς ταξιδεύουν νοερά σε παραδεισένιους εξωτικούς προορισμούς. Bold και αναπάντεχες μονοχρωμίες, όπως το μoβ, το πράσινο, το κίτρινο του μάνγκο και μια αναπάντεχη peach απόχρωση, ανανεώνουν κλασικά ολόσωμα σχέδια και σέξι μπικίνι. Οι ουδέτερες μονοχρωμίες μαύρο και λευκό αποτελούν και φέτος σημείο αναφοράς της συλλογής για τις σοφιστικέ λάτρεις του brand ξεδιπλώνοντας τον ισχυρό, διαχρονικό τους χαρακτήρα σε μοντέρνα σχέδια.

H Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει κάνει το όνομά της συνώνυμο με τα μαγιό κυκλοφορεί συλλογή beachwear
STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 CELINE GREEN

Οι υφές πρωταγωνιστούν: μικρά και μεγάλα rib, πλούσιες γκοφρέ επιφάνειες, πολυτελείς disco lycra, αλλά και ένα πρωτότυπο πετσετέ ύφασμα με fast-dry ιδιότητες που ξεχωρίζει. Επιπλέον η βιωσιμότητα αποτελεί και φέτος ισχυρή δέσμευση της δημιουργού, που εισάγει στη συλλογή καινοτόμα eco-friendly υφάσματα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, όπως το Siena Black Pique, το Gigi και Lucy Zebra, ενώ ο στόχος της είναι στο μέλλον να δουλεύει κυρίως με υλικά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

Διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως μεταλλικοί κρίκοι και κοκάλινες αγκράφες, διανθίζουν τη συλλογή με 70s πινελιές, ενώ τα φερμουάρ στο ντεκολτέ των κλασικών one-pieces χαρίζουν ένα sporty-yet-sexy ύφος. Ο διάχυτος 90s αισθησιασμός προδίδεται από τα τολμηρά cut-outs ή τα βαθιά ανοίγματα στην πλάτη των ολόσωμων μαγιό, αλλά και από τα διαφορετικά στυλ σε bikini bottoms, όπως το ήδη best-seller Siena Leopard ή τα σέξι high-cut Olympia και Celine. Τέλος, η Στεφανία Φραγκίστα λανσάρει και φέτος μια πλούσια γκάμα σχεδίων για τις αληθινές ανάγκες των γυναικών: μοντέλα -όπως το Capri- με ενισχυμένο push-up bra αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με μικρό στήθος, ενώ το Irini και το Misty υποστηρίζουν τέλεια το πλούσιο, βαρύ μπούστο.

STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 ISMINI PURPLE

Δείτε περισσότερα σχέδια της νέας συλλογής μαγιό:

STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 SIENA LEOPARD BROWN
STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 IVY BLACK & WHITE
STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 VIOLA MAGNOLIA + BEACH TOWEL LEOPARD BROWN

Η πρώτη Ready-to-Wear συλλογή

Αποτελεί μια δυναμική εξέλιξη της beachwear σειράς με στόχο να ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις τόσο στην πόλη όσο και στις διακοπές.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της swimwear συλλογής, τα λεοπάρ και ζεβρέ animal prints έχουν κυρίαρχη παρουσία για να φορεθούν είτε ως beachwear σε συνδυασμό με τα ασορτί μαγιό είτε ανεξάρτητα. H λεοπάρ wrap φούστα Eve, για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο deux-pieces σύνολο είτε με ένα ολόσωμο μαγιό, φορεμένο ως bodysuit, είτε με ένα λευκό tank top ή με ένα βαμβακερό ανδρικό πουκάμισο δεμένο στη μέση, για τα off-the-beach looks. Το ολομέταξο λεοπάρ shirt dress Palmira, από την άλλη, μπορεί να γίνει το ιδανικό φόρεμα για μια βραδινή έξοδο ή να μεταμορφωθεί στο τέλειο cover-up πάνω από το ολόσωμο μαγιό ή το μπικίνι.

STEFANIA FRANGISTA SUMMER 2021 KORNELIA ZEBRA

Οι πιο τολμηρές θα προτιμήσουν ένα total λεοπάρ λουκ, συνδυάζοντας το Palmira shirt dress με το ήδη αγαπημένο κομμάτι της συλλογής, το Faith Leopard skort, που προσφέρει τέλεια εφαρμογή ενώ όπως δηλώνει και το όνομά του (skort= skirt+short) συνδυάζει την παιχνιδιάρικη κίνηση μιας φούστας με την άνεση και την ελευθερία ενός σορτς. Highlight της κολεξιόν είναι επίσης τα self-tie σχέδια Skye, Nina και Stella στην εκδοχή φορέματος, φούστας και τοπ αντίστοιχα, που αυξομειώνονται σε ύψος στο πλάι, ώστε να δημιουργήσουν ένα απόλυτα προσωποποιημένο fit με γοητευτικές ασυμμετρίες.

Στη χρωματική παλέτα από τα βασικά λευκό και μαύρο έως τους εκφραστές του αστικού σαφάρι στυλ μπεζ και χακί, η σειρά εμπλουτίζεται με αποχρώσεις όπως η καραμέλα για να δημιουργήσει ένα υπέροχο εφέ με φόντο τη μαυρισμένη επιδερμίδα. Φορέματα σε μίνι bodycon γραμμές αλλά και μακριά μήκη με halter neck δέσιμο αναδεικνύουν τη θηλυκότητα, ενώ τα resort ύφους shirt dresses αποδεικνύονται οι ιδανικοί συνοδοί σε κάθε περίσταση. Αγαπημένο must από τη νέα συλλογή είναι η militaire paperbag βερμούδα Lea που μπορεί να φορεθεί τόσο με σανδάλια και δερμάτινα slides το πρωί όσο και με ψηλοτάκουνα mules το βράδυ.

STEFANIA FRANGISTA_SUMMER 2021_EVE LEOPARD BROWN

Σέξι κρόσσια, αιχμηρά cut-outs, playful ασυμμετρίες και αισθησιακές διαφάνειες συμμαχούν με τα υψηλής ποιότητας υφάσματα. Εκτός από φίνα βαμβακερά υφάσματα, η συλλογή επιστρατεύει για αυτό το καλοκαίρι 100% μετάξι σε statement δημιουργίες ενώ εισάγει για πρώτη φορά και πλεκτά σχέδια από 100% βαμβάκι όπως το μακρύ ημιδιάφανο φόρεμα Uma, το λευκό φόρεμα με την broderie πλέξη Grace αλλά και το σέξι loose-fit Joan.

Δείτε περισσότερα σχέδια της πρώτης Ready-to-Wear συλλογής:

STEFANIA FRANGISTA_SUMMER 2021_PARIS CARAMEL
STEFANIA FRANGISTA_SUMMER 2021_SELENA WHITE
STEFANIA FRANGISTA_SUMMER 2021_UMA BLACK

Info
www.stefaniafrangista.com

Campaign credits: Φωτογράφος: Χάρης Φαρσαράκης @harisfarsarakis. Μοντέλο: Natasja Madsen/ @natasjamadsen. Styling: Αποστόλης Γκόφας /@apostolisgofas. Makeup & hairstylist:
Μαρίτα Πολίτου / @maritapolitou

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.