0
SHARES

Greek Pareaki. Ένα brand όνομα και πράγμα, αφού πίσω του βρίσκεται ένα παρεάκι τριών κολλητών, που αγαπάνε το ελληνικό καλοκαίρι, τις ζεστές μακριές μέρες του και την μποέμ ζωή στις παραλίες της νότιας Κρήτης.

Εδώ και χρόνια, η  Αλεξία, η Κατερίνα και η Σοφία μοιράζονταν την κοινή τους αγάπη με έναν τέταρτο φίλο, το παρεό. Έκοβαν κομμάτια από τόπια υφάσματα (που είχαν στην άκρη λόγω της δουλειάς τους), τύπωναν πάνω τους σχέδια, τα έστρωναν κάτω στην άμμο, τα έκαναν τέντα για να αντέξουν τα καυτά μεσημέρια κάτω από τον ήλιο κι επινοούσαν κάθε μέρα έναν νέο τρόπο για να το δέσουν γύρω από το σώμα τους: πότε το έκαναν μίνι φούστα για να πάνε μέχρι το κοντινό beach bar, πότε το τύλιγαν γύρω από όλο το κορμί για να το μετατρέψουν σε καφτάνι, ιδανικό για τις βραδινές βόλτες, πότε το τύλιγαν σαν εξωτικό τουρμπάνι γύρω από το κεφάλι τους.

Με τόσα καλοκαίρια ταυτισμένα με αυτό το μαγικό κομμάτι ύφασμα, ήταν θέμα χρόνου να γεννηθεί και η επαγγελματική ιδέα του Greek Pareaki. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι (ή καλύτερα, στην άμμο) πριν από ένα χρόνο, μια μέρα που ο ήλιος μάλλον έλαμπε περισσότερο από τις προηγούμενες μέρες. Οι εμπειρίες από τρία διαφορετικά επαγγέλματα ενώθηκαν, μια σειρά από «εκρηκτικά» (όπως λένε οι ίδιες) meetings ξεκίνησε και σιγά σιγά γεννήθηκε η πρώτη συλλογή, με έντονο το άρωμα της φιλίας αλλά και του ελληνικού καλοκαιριού.

Κάθε παρεό είναι τυλιγμένο με ένα κορδόνι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζώνη.

«Η ιδέα ξεκίνησε απλά», λέει η Κατερίνα Μανωλαράκη. «Έτσι όπως πετάγονται οι ιδέες μεταξύ φίλων σε μια καλοκαιρινή συζήτηση. Ξαφνικά έγινε εμμονή, project, επιχείρηση. Σήμερα για εμένα είναι ένα στοίχημα. Να μπορέσω να κάνω μαζί με δικούς μου ανθρώπους κάτι που να μας εκφράζει, να δίνει νόημα στον όρο δουλειά. Να αποτελεί εφαλτήριο για τρελά μελλοντικά σχέδια. Αυτό είναι για εμένα το Greek Pareaki». Για την Αλεξία Γραμπά πάλι, το Greek Pareaki σημαίνει πάνω απ’ όλα ελευθερία: «Να εκφράσω τις ιδέες μου, να πειραματιστώ σε καινούρια πράγματα, να μάθω. Κι όλα αυτά μαζί πάντα με το παρεάκι μου στο πλάι». Τα ίδια περίπου συναισθήματα εκφράζει και η Σοφία Ζουμπούλη: «Το Greek Pareaki σημαίνει για εμένα περισσότερος δημιουργικός αλλά και παραγωγικός χρόνος με τις φίλες μου. Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι».

Σχέδια και φράσεις, εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Greek Pareaki is...  

• Ένα XL παρεό, με θέματα ελληνικά και χρώματα ελληνικά. 

• Ένα παρεό που τυλίγεται γύρω από το «μυστικό» του: ένα χαρτόνι με τυπωμένους 10 διαφορετικούς τρόπους δεσίματος

• Ένα παρεό με «ζώνη»: ένα απλό όμορφο κορδόνι.

• Ένα παρεό που συνοδεύεται από την ιστορία του σχεδίου του, γραμμένη πάνω στο καρτελάκι του. 

• Ένα παρεό που κρατά φυλαγμένη στο ύφασμά του τη δική του ιστορία, αλλά ανυπομονεί να ταξιδέψει στα καλοκαίρια όλου του κόσμου και να γράψει νέες ιστορίες. 

 
Info
Το XL μέγεθος όλων των παρεό μας διευκολύνει να τα μετατρέψουμε σε κανονικά φορέματα.
Τις οδηγίες για να φτιάξουμε αυτό το σπράπλες φόρεμα τις βρίσκουμε πάνω στο καρτελάκι.
Παρεό με τύπωμα την κάτοψη αρχαιοελληνικού ναού.
Κάπως έτσι ντύνονταν και οι αρχαίες Ελληνίδες.
Απέραντο γαλάζιο.
Τα παρεό της συλλογής Greek Pareaki μπορούν να τυλίξουν το σώμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, γι’ αυτό κανένα δεν καταφθάνει μόνο του, αλλά με έναν οδηγό styling.
Σχέδια συνδεδεμένα άμεσα με την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.
 
 
 
TAGS