Το concept brand A Future Perfect ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα από τις αρχιτέκτονες Κατερίνα Γρηγοροπούλου και Εύη Σουγκάρα. Με αφετηρία το αρχιτεκτονικό background, το ενδιαφέρον σε ποικίλα υλικά και τεχνικές και χωρις τον αυτοπεριορισμό σε ένα συγκεκριμένο πεδίο δημιουργίας, τέσσερα χρόνια μετά το brand παρουσιάζει μια μεγάλη και ολοκληρωμένη γκάμα προιόντων.

Μετά από συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεύσεις και φιλοξενία προιόντων του σε τουλάχιστον 50 concept stores, καταστήματα μουσείων και gallery σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό, το brand κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα:
Το πρώτο flagship store με το όνομα A Future Perfect & Friends άνοιξε τις πόρτες του στις 7 Νοεμβρίου στην καρδιά της αγαπημένης του Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους 23.

Το AFP&Friends είναι ένα design και lifestyle κατάστημα που παρουσιάζει στο κοινό μια ευρεία γκάμα προιόντων από αντικείμενα design, φωτιστικά, διακοσμητικά και χρηστικά για το σπίτι και το γραφείο, δώρα και gadgets, καλλυντικά και είδη wellness μέχρι επιλεγμένα ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ και κοσμήματα καθώς και μια συλλογή ρούχων και παιχνιδιών για βρέφη/παιδιά.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του περιβάλλοντος αλλά και των ζώων με περισσότερο σεβασμό έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η εμφάνιση φυσικού δέρματος, δίνοντας έμφαση στην αντικατάσταση του με πολύ ποιοτικά εναλλακικά υλικά ενώ παράλληλα προάγεται ενας πιο sustainable τροπος ζωής μέσα από organic επιλογές, βιοδιασπώμενο υλικά και fair-trade, ηθικές πρακτικές εμπορίου.
Εκτός από τα προιόντα του brand A Future Perfect ο επισκέπτης του χώρου θα ανακαλύψει μια μεγάλη συλλογή από ιδιαίτερα και με προσοχή επιλεγμένα προιόντα από σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές και brands αλλά και πολλά νέα, εναλλακτικά και trending brands του εξωτερικού.


Σε 92τμ στον αριθμό 23 της οδού Πραξιτέλους σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής κτίριο του 50’, η co-founder του brand και δημιουργός του χώρου Κατερίνα Γρηγοροπούλου διαμορφώνει έναν minimal αισθητικής χώρο όπου κυριαρχούν το καθαρό λευκό, το ζεστό, ανοιχτόχρωμο ξύλο και το βαθύ μαύρο με τα προιόντα να αναδεικνύονται σε αυτό τον σκηνογραφημένο καμβά. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου ειναι η διαμπερότητά του καθώς διαθέτει δύο βιτρίνες (και εν δυνάμει δύο εισόδους) μια στην οδό Πραξιτέλους και μια άλλη στην πεζοδρομημένη οδό Λεωχάρους.
 

Το concept του καταστήματος απευθύνεται στο πολύχρωμο, πολύ-εθνικό και μεγάλου ηλικιακού εύρους κοινό του ιστορικού τριγώνου αλλά και πιο ειδικά της οδού Πραξιτέλους, μιας γοργά αναπτυσσόμενης περιοχής του κέντρου με το γνωστό μπαρ Clumsies σε απόσταση αναπνοής, εστιατόρια, καφέ και μπαρ επι της οδού αλλά και της πλατείας Καρύτση και πλατείας Αγίων Θεοδώρων και σε κομβικό σημείο ανάμεσα στο μετρό Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Πανεπιστημίου. Σύντομα θα λειτουργεί συνεργιστικά στο φυσικό κατάστημα και online shop στην διεύθυνση www.afutureperfect.gr

TAGS