ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Η Φανή Σαραντοπούλου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος για να παντρευτεί στη συνέχεια τον Γιάννη Σαραντόπουλο και να ξεκινήσει μια ζωή «χρυσαφένια»

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Η ιστορία της θα μπορούσε να μοιάζει μ' αυτή της Σταχτοπούτας. Η Φανή Σαραντοπούλου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος για να παντρευτεί στη συνέχεια τον Γιάννη Σαραντόπουλο (της γνωστής οικογένειας που ασχολείται με το χώρο των κατασκευών), να κάνει μαζί του τρία παιδιά και να ξεκινήσει μια ζωή «χρυσαφένια». Στην πορεία, ωστόσο, ξέσπασε η κρίση κι η Φανή αποφάσισε εκτός από «κυρία του κυρίου» να δημιουργήσει μια προσωπική, δυναμική επαγγελματική ζωή. Σήμερα τα κοσμήματά της βρίσκονται σε μερικές από τις διασημότερες ελληνικές boutique κι αποτελούν σύμβολο prestige, ενώ παίρνουν δρόμο και για το εξωτερικό. Μα πως τα κατάφερε;

- Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο των κοσμημάτων; Δεν σκεφτήκατε μήπως αυτός ήταν ένας χώρος ήδη κορεσμένος;

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω τα δικά μου κοσμήματα. Σπάνια φόραγα κάτι έτοιμο, πάντα ήθελα να επεμβαίνω αλλάζοντας κάποια στοιχεία στα αξεσουάρ που φορούσα. Φαίνεται ότι ήταν κάτι που «το ΄χα», αλλά δεν είχε έρθει η ώρα του να βρει τη θέση του στο επαγγελματικό μου «τοπίο».

Έτσι όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα πανάκριβα κοσμήματα έγιναν απαγορευτικά, γεννήθηκε ένας καινούργιος χώρος στο κόσμημα. Στην επικαιρότητα ήρθαν κομμάτια καλαίσθητα χωρίς να είναι όμως ακριβά. Τολμώ μάλιστα να πω , ότι ήμουν από τους πρώτους στο χώρο που το είδα κι έτσι ζύγισα τα οικονομικά ώστε να μην ξεφύγουν οι τιμές των κοσμημάτων μου και η σχέση ποιότητας τιμής να είναι πάντα win win. Η δημιουργία του Bead it! ήταν μία γρήγορη έξυπνη κίνηση την οποίος υποδέχτηκε με χαρά η ελληνική αγορά.

- Σας προβλημάτισε ποτέ το ότι κάποιοι μπορεί να έλεγαν ότι είναι μια ενασχόληση για να «γεμίσετε» την ώρα σας ως μια γνωστή κυρία της «καλής κοινωνίας» και δεν το είχατε πραγματικά ανάγκη;

Όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά και η ίδια, άνθρωπος που έχει δουλέψει στη δημοσιογραφία, δεν επαναπαύεται ποτέ. Δεν το σκέφτηκα ποτέ σαν μία απλή ενασχόληση. ΄Εχω μάθει να δουλεύω πάντα στη ζωή μου, άλλοτε περισσότερο απαιτητικά και άλλοτε λιγότερο, όμως ήμουν πάντα επαγγελματίας με οτιδήποτε καταπιανόμουν. Όταν αποφάσισα να ιδρύσω την Bead it!, είχα το όραμα να δημιουργήσω μία σειρά ξεχωριστών και ιδιαίτερων κοσμημάτων. Γνώριζα πολύ καλά ότι θα εργαζόμουν σκληρά για να κάνω γνωστές τις δημιουργίες μας και αυτό κάνω μέχρι τώρα.

- Τελικά τι είναι το κόσμημα για εσάς; Χόμπι; Επάγγελμα; Σχέση ζωής;

Το κόσμημα είναι σχέση ζωής για κάθε γυναίκα και είναι πολύ δύσκολο να το απαρνηθούμε επειδή οι συνθήκες μπορεί να το απαιτούν. Γι' αυτό και αισθάνομαι τυχερή που το κόσμημα με αφορά και προσωπικά και επαγγελματικά.

- Πως διαμορφώθηκε η πορεία σας στη δουλειά; Πως ξεκινήσατε, πότε «ανοιχτήκατε», που βρίσκεστε σήμερα;

Η επαγγελματική ενασχόληση μου με το κόσμημα προέκυψε τυχαία. Ήταν σε μία περίοδο που δεν είχα δουλειά κι ενώ περνούσα χρόνο με τις κόρες μου το καλοκαίρι , βρεθήκαμε να δημιουργούμε κοσμήματα από ξύλο και άλλα υλικά. Αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσω κάτι τόσο δημιουργικό. ΄Εκανα μια μεγάλη έρευνα στο χώρο ταξίδεψα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να αφουγκραστώ την αγορά και ξεκίνησα να δημιουργώ την πρώτη μου συλλογή. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό στις συλλογές μας, είναι το έντονο ελληνικό στοιχείο που πάντα προκύπτει. Από τα πρώτα σχέδια κι ενώ γίνονταν αυθόρμητα, προέκυπτε πάντα ένα έντονο ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που έ χαρακτηριστική ταυτότητα και τα κοσμήματά μας αναγνωρίζονται ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Κι ενώ τα κοσμήματα Bead it! βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα και τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, το συγκεκριμένο ελληνικό στοιχείο έχει βάλει τα θεμέλια για την παρουσία μας και στο εξωτερικό , την Ευρώπη, τα Αραβικά Εμιράτα, την Αμερική.

- Σε τι βαθμό σας επηρέασε η κρίση;

'Οπως όλες τις επιχειρήσεις. Είτε σαν επιχείρηση start up, είτε σαν μία εδραιωμένη επιχείρηση,η κρίση έφερε δυσκολίες, εμπόδια, καινούργια δεδομένα. ΄Όπως αποδείχτηκε όμως με τη Bead it!, εάν αντιστρέψεις την κακή ψυχολογία και την συνδυάζεις με την υπομονή και τη σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.

- Που και πως μπορεί να βρει κανείς σήμερα δημιουργίες Beat it;

Η ολοκληρωμένη μας συλλογή βρίσκεται στο website μας www. beadit.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας αλλά και τα διαφορετικά στυλ που κυριαρχούν. Επιπλέον θα μπορέσετε να δείτε όλα τα σημεία πώλησης πανελλαδικά, εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε από κοντά η όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, να τα παραγγείλετε από το site μας και να σας παραδοθεί στο χώρο που επιθυμείτε.

- Ποια είναι η φιλοσοφία σας σε σχέση με το κόσμημα; Τι προσθέτει σε μια γυναίκα;

Επειδή μου αρέσει να δημιουργώ αφού πρώτα αφουγκραστώ τον παλμό, φροντίζω να σχεδιάζω κοσμήματα για όλα τα γούστα. 'Ετσι ανάλογα με το στυλ του πελάτη, μπορεί να διαλέξει από μία μεγάλη γκάμα δημιουργιών.

Με μεγάλη μου ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι πελάτισσες μου προσθέτουν στα κοσμήματα μου και όχι τα κοσμήματα σ' εκείνες. Αποκτούν μια σχέση συνεργασίας μαζί τους και γίνονται ένα.

-Ποια υλικά αγαπάτε να χρησιμοποιείτε;

Δεν αγαπώ συγκεκριμένα υλικά αλλά κάθε φορά που συλλαμβάνω ένα σχέδιο, αισθάνομαι αυτομάτως με ποια υλικά θα εκτελεστεί καλύτερα.

- Πείτε μας λίγο για τη νέα σας συλλογή/ Τάσεις / Χρώματα / Υλικά;

Παρά τις οποίες δυσκολίες περνάει, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στη μόδα. Είναι η χώρα μας από την οποία αντλώ πάντα έμπνευση. Τα χρώματα που επέλεξα για φέτος είναι τα ελληνικά… το φωτεινό κίτρινο του ήλιου μας, το δυνατό μπλε της θάλασσας μας, τα παστέλ του ελληνικού δειλινού και φυσικά το άσπρο και το μαύρο που είναι πάντα στη μόδα.

- Είστε μια γυναίκα δυναμική, αποφασιστική που κατακτά τους στόχους της πιστεύετε; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας στον χώρο που κινείστε;

Πιστεύω πως ο δυναμισμός είναι πράγματι στοιχείο του χαρακτήρα μου. Δεν έχω μάθει να εγκαταλείπω, αντιθέτως το παλεύω μέχρι να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω. Φυσικά στη διαδρομή έχω συχνά συναντήσει εμπόδια που με έχουν οδηγήσει σε διορθωτικές κινήσεις, όμως έχω μοτο ζωής μου ότι όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο , ακόμη και οι δυσκολίες. Αν όμως είσαι σταθερός στο στόχο σου, στο τέλος θα τον πετύχεις. Ο στόχος μου επαγγελματικά είναι να μπορώ πάντα να δημιουργώ ελεύθερα αυτά που με εμπνέουν χωρίς να περιορίζομαι από συνθήκες και πολιτικές γιατί πιστεύω ότι η αλήθεια του καθενός από εμάς είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στο σύνολο.

- Ποιο το μεγαλύτερο μάθημα που δίνετε στα τρία σας παιδιά;

«Τα εμπνέω να μάθουν να πατούν στα πόδια τους, να βάζουν στόχους και να έχουν την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα να τους πετύχουν. Πάνω απ όλα πιστεύω ότι τα παιδιά μαθαίνουν με παραδείγματα και όχι με λόγια».

Βρείτε το Bead it στο Facebook

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.