ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Η Φανή Σαραντοπούλου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος για να παντρευτεί στη συνέχεια τον Γιάννη Σαραντόπουλο και να ξεκινήσει μια ζωή «χρυσαφένια»

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Η ιστορία της θα μπορούσε να μοιάζει μ' αυτή της Σταχτοπούτας. Η Φανή Σαραντοπούλου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος για να παντρευτεί στη συνέχεια τον Γιάννη Σαραντόπουλο (της γνωστής οικογένειας που ασχολείται με το χώρο των κατασκευών), να κάνει μαζί του τρία παιδιά και να ξεκινήσει μια ζωή «χρυσαφένια». Στην πορεία, ωστόσο, ξέσπασε η κρίση κι η Φανή αποφάσισε εκτός από «κυρία του κυρίου» να δημιουργήσει μια προσωπική, δυναμική επαγγελματική ζωή. Σήμερα τα κοσμήματά της βρίσκονται σε μερικές από τις διασημότερες ελληνικές boutique κι αποτελούν σύμβολο prestige, ενώ παίρνουν δρόμο και για το εξωτερικό. Μα πως τα κατάφερε;

- Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο των κοσμημάτων; Δεν σκεφτήκατε μήπως αυτός ήταν ένας χώρος ήδη κορεσμένος;

Φανή Σαραντοπούλου: «Ποια καλή κοινωνία; Εγώ ξέρω να εργάζομαι σκληρά»

Πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω τα δικά μου κοσμήματα. Σπάνια φόραγα κάτι έτοιμο, πάντα ήθελα να επεμβαίνω αλλάζοντας κάποια στοιχεία στα αξεσουάρ που φορούσα. Φαίνεται ότι ήταν κάτι που «το ΄χα», αλλά δεν είχε έρθει η ώρα του να βρει τη θέση του στο επαγγελματικό μου «τοπίο».

Έτσι όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα πανάκριβα κοσμήματα έγιναν απαγορευτικά, γεννήθηκε ένας καινούργιος χώρος στο κόσμημα. Στην επικαιρότητα ήρθαν κομμάτια καλαίσθητα χωρίς να είναι όμως ακριβά. Τολμώ μάλιστα να πω , ότι ήμουν από τους πρώτους στο χώρο που το είδα κι έτσι ζύγισα τα οικονομικά ώστε να μην ξεφύγουν οι τιμές των κοσμημάτων μου και η σχέση ποιότητας τιμής να είναι πάντα win win. Η δημιουργία του Bead it! ήταν μία γρήγορη έξυπνη κίνηση την οποίος υποδέχτηκε με χαρά η ελληνική αγορά.

- Σας προβλημάτισε ποτέ το ότι κάποιοι μπορεί να έλεγαν ότι είναι μια ενασχόληση για να «γεμίσετε» την ώρα σας ως μια γνωστή κυρία της «καλής κοινωνίας» και δεν το είχατε πραγματικά ανάγκη;

Όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά και η ίδια, άνθρωπος που έχει δουλέψει στη δημοσιογραφία, δεν επαναπαύεται ποτέ. Δεν το σκέφτηκα ποτέ σαν μία απλή ενασχόληση. ΄Εχω μάθει να δουλεύω πάντα στη ζωή μου, άλλοτε περισσότερο απαιτητικά και άλλοτε λιγότερο, όμως ήμουν πάντα επαγγελματίας με οτιδήποτε καταπιανόμουν. Όταν αποφάσισα να ιδρύσω την Bead it!, είχα το όραμα να δημιουργήσω μία σειρά ξεχωριστών και ιδιαίτερων κοσμημάτων. Γνώριζα πολύ καλά ότι θα εργαζόμουν σκληρά για να κάνω γνωστές τις δημιουργίες μας και αυτό κάνω μέχρι τώρα.

- Τελικά τι είναι το κόσμημα για εσάς; Χόμπι; Επάγγελμα; Σχέση ζωής;

Το κόσμημα είναι σχέση ζωής για κάθε γυναίκα και είναι πολύ δύσκολο να το απαρνηθούμε επειδή οι συνθήκες μπορεί να το απαιτούν. Γι' αυτό και αισθάνομαι τυχερή που το κόσμημα με αφορά και προσωπικά και επαγγελματικά.

- Πως διαμορφώθηκε η πορεία σας στη δουλειά; Πως ξεκινήσατε, πότε «ανοιχτήκατε», που βρίσκεστε σήμερα;

Η επαγγελματική ενασχόληση μου με το κόσμημα προέκυψε τυχαία. Ήταν σε μία περίοδο που δεν είχα δουλειά κι ενώ περνούσα χρόνο με τις κόρες μου το καλοκαίρι , βρεθήκαμε να δημιουργούμε κοσμήματα από ξύλο και άλλα υλικά. Αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσω κάτι τόσο δημιουργικό. ΄Εκανα μια μεγάλη έρευνα στο χώρο ταξίδεψα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να αφουγκραστώ την αγορά και ξεκίνησα να δημιουργώ την πρώτη μου συλλογή. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό στις συλλογές μας, είναι το έντονο ελληνικό στοιχείο που πάντα προκύπτει. Από τα πρώτα σχέδια κι ενώ γίνονταν αυθόρμητα, προέκυπτε πάντα ένα έντονο ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που έ χαρακτηριστική ταυτότητα και τα κοσμήματά μας αναγνωρίζονται ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Κι ενώ τα κοσμήματα Bead it! βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα και τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, το συγκεκριμένο ελληνικό στοιχείο έχει βάλει τα θεμέλια για την παρουσία μας και στο εξωτερικό , την Ευρώπη, τα Αραβικά Εμιράτα, την Αμερική.

- Σε τι βαθμό σας επηρέασε η κρίση;

'Οπως όλες τις επιχειρήσεις. Είτε σαν επιχείρηση start up, είτε σαν μία εδραιωμένη επιχείρηση,η κρίση έφερε δυσκολίες, εμπόδια, καινούργια δεδομένα. ΄Όπως αποδείχτηκε όμως με τη Bead it!, εάν αντιστρέψεις την κακή ψυχολογία και την συνδυάζεις με την υπομονή και τη σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.

- Που και πως μπορεί να βρει κανείς σήμερα δημιουργίες Beat it;

Η ολοκληρωμένη μας συλλογή βρίσκεται στο website μας www. beadit.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας αλλά και τα διαφορετικά στυλ που κυριαρχούν. Επιπλέον θα μπορέσετε να δείτε όλα τα σημεία πώλησης πανελλαδικά, εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε από κοντά η όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, να τα παραγγείλετε από το site μας και να σας παραδοθεί στο χώρο που επιθυμείτε.

- Ποια είναι η φιλοσοφία σας σε σχέση με το κόσμημα; Τι προσθέτει σε μια γυναίκα;

Επειδή μου αρέσει να δημιουργώ αφού πρώτα αφουγκραστώ τον παλμό, φροντίζω να σχεδιάζω κοσμήματα για όλα τα γούστα. 'Ετσι ανάλογα με το στυλ του πελάτη, μπορεί να διαλέξει από μία μεγάλη γκάμα δημιουργιών.

Με μεγάλη μου ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι πελάτισσες μου προσθέτουν στα κοσμήματα μου και όχι τα κοσμήματα σ' εκείνες. Αποκτούν μια σχέση συνεργασίας μαζί τους και γίνονται ένα.

-Ποια υλικά αγαπάτε να χρησιμοποιείτε;

Δεν αγαπώ συγκεκριμένα υλικά αλλά κάθε φορά που συλλαμβάνω ένα σχέδιο, αισθάνομαι αυτομάτως με ποια υλικά θα εκτελεστεί καλύτερα.

- Πείτε μας λίγο για τη νέα σας συλλογή/ Τάσεις / Χρώματα / Υλικά;

Παρά τις οποίες δυσκολίες περνάει, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στη μόδα. Είναι η χώρα μας από την οποία αντλώ πάντα έμπνευση. Τα χρώματα που επέλεξα για φέτος είναι τα ελληνικά… το φωτεινό κίτρινο του ήλιου μας, το δυνατό μπλε της θάλασσας μας, τα παστέλ του ελληνικού δειλινού και φυσικά το άσπρο και το μαύρο που είναι πάντα στη μόδα.

- Είστε μια γυναίκα δυναμική, αποφασιστική που κατακτά τους στόχους της πιστεύετε; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας στον χώρο που κινείστε;

Πιστεύω πως ο δυναμισμός είναι πράγματι στοιχείο του χαρακτήρα μου. Δεν έχω μάθει να εγκαταλείπω, αντιθέτως το παλεύω μέχρι να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω. Φυσικά στη διαδρομή έχω συχνά συναντήσει εμπόδια που με έχουν οδηγήσει σε διορθωτικές κινήσεις, όμως έχω μοτο ζωής μου ότι όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο , ακόμη και οι δυσκολίες. Αν όμως είσαι σταθερός στο στόχο σου, στο τέλος θα τον πετύχεις. Ο στόχος μου επαγγελματικά είναι να μπορώ πάντα να δημιουργώ ελεύθερα αυτά που με εμπνέουν χωρίς να περιορίζομαι από συνθήκες και πολιτικές γιατί πιστεύω ότι η αλήθεια του καθενός από εμάς είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στο σύνολο.

- Ποιο το μεγαλύτερο μάθημα που δίνετε στα τρία σας παιδιά;

«Τα εμπνέω να μάθουν να πατούν στα πόδια τους, να βάζουν στόχους και να έχουν την υπομονή, την επιμονή και την εργατικότητα να τους πετύχουν. Πάνω απ όλα πιστεύω ότι τα παιδιά μαθαίνουν με παραδείγματα και όχι με λόγια».

Βρείτε το Bead it στο Facebook

Read Next

19 Οκτ 2022
19 Οκτ 2022

Αλεξάντρ Ντεσπλά: "Θέλω να γράψω μουσική για μία ελληνική ταινία"

Ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής ("Shape of Water", "The Grand Budapest Hotel") που έχει ρίζες ελληνικές θα εμφανιστεί αύριο στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσ/νικης.

Περισσότερα από

Made in Greece

01 Οκτ 2022

Το Anthophile Vintage θα σε κάνει να αγαπήσεις τα vintage ρούχα

H Νικολέττα Στρελτσόβα, ιδρύτρια του brand, μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της vintage μόδας.

22 Σεπ 2022

"Seraglio/Σαράι": Ρεμπέτικα στον λευκό καμβά στη νέα συλλογή Zeus & Dione

Σκιές, φιγούρες, αντανακλάσεις ξυπόλητων ηρώων που ζωντανεύουν στο φως και ρεμπέτικα τραγούδια που μιλούν για μια κρυφή αγάπη, εμπνέουν τη συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας ‘22-23 της Zeus+Δione.

11 Αυγ 2022
08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο