ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Η Erifilli Nikolopoulou αναμφισβήτητα είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες που μιλάει όλα αυτά τα χρόνια μόνο μέσα από την δουλειά της. Αθόρυβη, με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνει, με ουσία και σοβαρότητα, με γνώση και μετριοφροσύνη, απλή, ευγενική, μετράει πολλές και σημαντικές επιτυχίες στην δουλειά της, που δεν κομπάζει και διατυμπανίζει στα media και στο περιβάλλον της δουλειάς. Έτσι είναι και σαν άνθρωπος, σεμνή και ταπεινή, κρατάει μία στάση που κρατάνε μόνο οι πραγματικά γεμάτοι και φτασμένοι άνθρωποι. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της
Βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.
Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς.
Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής: Λέξεις που χρησιμοποιούμαι συχνά στην δουλειά μας. Μόδα, ομορφιά και στιλ. Τι εικόνες σας έρχονται όταν ακούτε αυτές τις λέξεις;

Η πρώτη λέξη που θα μπορούσα να σχολιάσω και μπορεί να καλύψει οτιδήποτε άλλο με ρωτήσεις, είναι το στιλ. Για εμένα το σημαντικότερο πράγμα είναι το στιλ. Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ. Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς. Δεν αποκτάτε μέσα σε αίθουσες εκμάθησης, αποκτάτε με τον τρόπο που μεγαλώνεις, την ανατροφή σου, τους συγγενικό σου περιβάλλον, από τους χώρους που κινείσαι. Επίσης έχει να κάνει με την κουλτούρα σου, μπορεί κάποια γυναίκα να μπει σε έναν χώρο και να φοράει κάτι απλό, ο τρόπος που θα κινηθεί μέσα στον χώρο, αυτό είναι το στιλ και είναι το πιο σημαντικό, τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Τώρα θα σας πάω αλλού, σε μία πιο σκληρή ερώτηση. Είστε αρκετά χρόνια στο χώρο, με λαμπρή καριέρα, πανέμορφες δημιουργίες, πολύ πετυχημένες συνεργασίες και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεστε στις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες. Κατά καιρούς βλέπουμε επώνυμες κυρίες να βγάζουν δικές τους σειρές με ρούχα. Εσείς πως το βλέπετε αυτό;

Είναι κάτι που δεν ξεκίνησε εδώ. Ξεκίνησε από το εξωτερικό πριν από 15 περίπου χρόνια. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν κινούνται σε άλλα επίπεδα, είναι άλλου βεληνεκούς και άλλης ευρύτητας. Αυτό κάνει πολύ κακό στους επαγγελματίες, αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως έχει αρχίσει όλο αυτό, έτσι και θα τελειώσει.

Οι δημιουργίες της Εριφύλης λατρεύουν την Ελλάδα.

Θεωρείτε ότι η μόδα στην Ελλάδα περνάει κρίση;

Ναι πάρα πολύ. Αλλά δεν περνάει μόνο στην Ελλάδα, περνάει παντού. Εμείς έχουμε συνηθίσει και πορευόμαστε με αυτό, ενώ εκεί τώρα μπαίνει μία γενικότερη κρίση και προσπαθούν να συνηθίσουν σε αυτό. Συμβαίνει σε χώρες που δεν το περίμεναν ότι θα τους συμβεί. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο η κρίση στην μόδα. Αυτό γίνεται διότι υπάρχει μία άλλη δομή πραγμάτων σε ένα γενικότερο πλαίσιο που επηρεάζει άμεσα και την μόδα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε γνωρίσει και πολλοί σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Τι θυμάστε από όλες αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες;

Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, εντός και εκτός συνόρων, έχω κάνει διακοπές μαζί τους, σίγουρα έχω να θυμάμαι πολλά και όμορφα πράγματα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι γνωρίζοντας τέτοιους ανθρώπους, την άλλη μέρα που ξυπνάς αισθάνεσαι διαφορετικός, έχεις αναθεωρήσει πολλά πράγματα, διότι είναι τόσο απλοί, δεν έχουν κόμπλεξ, δεν είναι δήθεν(κάτι που απεχθάνομαι) και παίρνεις πολλά πράγματα από τέτοιες προσωπικότητες.

Έχετε ντύσει πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα και γενικώς προσέχετε την δουλειά σας και μιλάτε μέσα από αυτήν…

Ναι δεν μου αρέσει καθόλου το φαίνεσθαι. Πράγματι έχω πολύ καλό και ωραίο κόσμο που ντύνω, αναγνωρίσημο και μη. Θέλω να μιλάω μόνο μέσα από την δουλειά μου και οποία κυρία με τιμάει με την επιλογή της, δηλαδή να ντύνετε με δημιουργίες μου και έρχεται εδώ, θέλω να έρχεται μόνο για την δουλειά μου.

Χώρο για την προσωπική σας ζωή έχετε καθόλου;

Πάντα έχω και είχα. Στην ζωή μου πάντα και σε όλα ήθελα ποιότητα. Έτσι λοιπόν βρίσκω τον χρόνο, να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, σε ωραία μέρη, με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, είτε μόνη, είτε με φίλους. Απλά το τελευταίο διάστημα λόγο φόρτου εργασίας, δεν έχω τόσο πολύ χρόνο. Αλλά έστω και αυτό τον λίγο χρόνο, κάνω όμορφα και δημιουργικά πράγματα. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη γιατί κανω αυτό που αγαπώ. Είμαι ευτυχής που έχω αυτόν τον υπέροχο χώρο. Ετοιμάζω ωραία και καινούργια πράγματα. Κάποια από αυτά τα είδατε στην φωτογράφιση που κάναμε εδώ, αποκλειστικά για εσάς, φωτογραφίσαμε κάποια κομμάτια από την χειμερινή κολεξιόν. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας στον χώρο μου και τον χρόνο σας για να κάνουμε, αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας και την φωτογράφιση…Εύχομαι καλή συνέχεια στο site Womantoc.gr… Περιμένω να ντύσω και την Έλλη Στάη που δεν έχει τύχει να ντύσω μέχρι σήμερα (γέλια).

Η Εριφύλη Νικολοπούλου και ο Σπύρος Καλαματιανός μας χαιρετούν.

Erfili Nikolopoulou Facebook

Φωτογραφίες:Δήμητρα Κανάκη Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Erifilli Nikolopoulou

Read Next

15 Μαϊ 2022

Το ντιζάιν σουβλατζίδικο στη Βαλένθια που θυμίζει ελληνικό νησί

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βαλένθια με απόλυτα δωρικό ντιζάιν αποθεώνει το γαστριμαργικό μας θησαυρό, το ελληνικό σουβλάκι

05 Μαϊ 2022

Μουσείο Ελαιολάδου ENŌTIS

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κέρκυρας.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Μαϊ 2022

Eurovision 2022: με φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη

Στο Τορίνο θα διεξαχθή η φετινή Eurovision. Η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα θα εμφανιστεί με δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

03 Μαϊ 2022

Κως: Μαθητές σχεδιάζουν οικολογικό ξενοδοχείο 5 αστέρων

Μαθητές Λυκείου σχεδιάζουν το ξενοδοχείο αντλώντας έμπνευση από το «Χόμπιτ» του Τόλκιν.

06 Απρ 2022

Almondtini: Μοιάζουν με καραμελάκια, αλλά είναι κοσμήματα από πηλό

Η Άννα Κοτρώτσου, μας μιλά για τα πρωτότυπα κοσμήματα που φτιάχνει από πηλό, χρώμα και χαρά.

05 Απρ 2022

O Νίκος Φλώρος στην Αυστραλία

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος παρουσιάζει τη συλλογή γλυπτών καλλιτεχνημάτων με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο», για πρώτη φορά εκτός συνόρων, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

04 Απρ 2022
30 Μαρ 2022

Μια νέα τοιχογραφία έρχεται σα «Κύμα» από το Ίδρυμα Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την τοιχογραφία «Wave» της Σοφίας Στεβή στην πλατεία Μαβίλη.

28 Μαρ 2022

Ancient Greek Sandals: τώρα και συλλογή για το σπίτι

Ο ένας χρόνος που περάσαμε στο σπίτι ενέπνευσε τα Ancient Greek Sandals να δημιουργήσουν τη πρώτη τους homeware συλλογή.

20 Μαρ 2022

Η Unesco αναγνωρίζει τη Θεσσαλονίκη ως «Πόλη Γαστρονομίας»

Σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων, η Θεσσαλονίκη αποτελεί λίκνο της ελληνικής γαστρονομίας. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μας εξηγεί το γιατί.

17 Μαρ 2022

Θέλεις να εργαστείς στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Τώρα έχεις την ευκαιρία

Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε. Στείλτε την αίτησή σας μέχρι τις 5 Απριλίου.