ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Αθόρυβη, με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνει, με ουσία και σοβαρότητα, με γνώση και μετριοφροσύνη, απλή, ευγενική, μετράει πολλές και σημαντικές επιτυχίες.

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Η Erifilli Nikolopoulou αναμφισβήτητα είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες που μιλάει όλα αυτά τα χρόνια μόνο μέσα από την δουλειά της. Αθόρυβη, με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνει, με ουσία και σοβαρότητα, με γνώση και μετριοφροσύνη, απλή, ευγενική, μετράει πολλές και σημαντικές επιτυχίες στην δουλειά της, που δεν κομπάζει και διατυμπανίζει στα media και στο περιβάλλον της δουλειάς. Έτσι είναι και σαν άνθρωπος, σεμνή και ταπεινή, κρατάει μία στάση που κρατάνε μόνο οι πραγματικά γεμάτοι και φτασμένοι άνθρωποι. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της
Βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.
Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς.
Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής: Λέξεις που χρησιμοποιούμαι συχνά στην δουλειά μας. Μόδα, ομορφιά και στιλ. Τι εικόνες σας έρχονται όταν ακούτε αυτές τις λέξεις;

Η πρώτη λέξη που θα μπορούσα να σχολιάσω και μπορεί να καλύψει οτιδήποτε άλλο με ρωτήσεις, είναι το στιλ. Για εμένα το σημαντικότερο πράγμα είναι το στιλ. Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ. Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς. Δεν αποκτάτε μέσα σε αίθουσες εκμάθησης, αποκτάτε με τον τρόπο που μεγαλώνεις, την ανατροφή σου, τους συγγενικό σου περιβάλλον, από τους χώρους που κινείσαι. Επίσης έχει να κάνει με την κουλτούρα σου, μπορεί κάποια γυναίκα να μπει σε έναν χώρο και να φοράει κάτι απλό, ο τρόπος που θα κινηθεί μέσα στον χώρο, αυτό είναι το στιλ και είναι το πιο σημαντικό, τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Τώρα θα σας πάω αλλού, σε μία πιο σκληρή ερώτηση. Είστε αρκετά χρόνια στο χώρο, με λαμπρή καριέρα, πανέμορφες δημιουργίες, πολύ πετυχημένες συνεργασίες και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεστε στις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες. Κατά καιρούς βλέπουμε επώνυμες κυρίες να βγάζουν δικές τους σειρές με ρούχα. Εσείς πως το βλέπετε αυτό;

Είναι κάτι που δεν ξεκίνησε εδώ. Ξεκίνησε από το εξωτερικό πριν από 15 περίπου χρόνια. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν κινούνται σε άλλα επίπεδα, είναι άλλου βεληνεκούς και άλλης ευρύτητας. Αυτό κάνει πολύ κακό στους επαγγελματίες, αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως έχει αρχίσει όλο αυτό, έτσι και θα τελειώσει.

Οι δημιουργίες της Εριφύλης λατρεύουν την Ελλάδα.

Θεωρείτε ότι η μόδα στην Ελλάδα περνάει κρίση;

Ναι πάρα πολύ. Αλλά δεν περνάει μόνο στην Ελλάδα, περνάει παντού. Εμείς έχουμε συνηθίσει και πορευόμαστε με αυτό, ενώ εκεί τώρα μπαίνει μία γενικότερη κρίση και προσπαθούν να συνηθίσουν σε αυτό. Συμβαίνει σε χώρες που δεν το περίμεναν ότι θα τους συμβεί. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο η κρίση στην μόδα. Αυτό γίνεται διότι υπάρχει μία άλλη δομή πραγμάτων σε ένα γενικότερο πλαίσιο που επηρεάζει άμεσα και την μόδα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε γνωρίσει και πολλοί σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Τι θυμάστε από όλες αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες;

Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, εντός και εκτός συνόρων, έχω κάνει διακοπές μαζί τους, σίγουρα έχω να θυμάμαι πολλά και όμορφα πράγματα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι γνωρίζοντας τέτοιους ανθρώπους, την άλλη μέρα που ξυπνάς αισθάνεσαι διαφορετικός, έχεις αναθεωρήσει πολλά πράγματα, διότι είναι τόσο απλοί, δεν έχουν κόμπλεξ, δεν είναι δήθεν(κάτι που απεχθάνομαι) και παίρνεις πολλά πράγματα από τέτοιες προσωπικότητες.

Έχετε ντύσει πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα και γενικώς προσέχετε την δουλειά σας και μιλάτε μέσα από αυτήν…

Ναι δεν μου αρέσει καθόλου το φαίνεσθαι. Πράγματι έχω πολύ καλό και ωραίο κόσμο που ντύνω, αναγνωρίσημο και μη. Θέλω να μιλάω μόνο μέσα από την δουλειά μου και οποία κυρία με τιμάει με την επιλογή της, δηλαδή να ντύνετε με δημιουργίες μου και έρχεται εδώ, θέλω να έρχεται μόνο για την δουλειά μου.

Χώρο για την προσωπική σας ζωή έχετε καθόλου;

Πάντα έχω και είχα. Στην ζωή μου πάντα και σε όλα ήθελα ποιότητα. Έτσι λοιπόν βρίσκω τον χρόνο, να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, σε ωραία μέρη, με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, είτε μόνη, είτε με φίλους. Απλά το τελευταίο διάστημα λόγο φόρτου εργασίας, δεν έχω τόσο πολύ χρόνο. Αλλά έστω και αυτό τον λίγο χρόνο, κάνω όμορφα και δημιουργικά πράγματα. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη γιατί κανω αυτό που αγαπώ. Είμαι ευτυχής που έχω αυτόν τον υπέροχο χώρο. Ετοιμάζω ωραία και καινούργια πράγματα. Κάποια από αυτά τα είδατε στην φωτογράφιση που κάναμε εδώ, αποκλειστικά για εσάς, φωτογραφίσαμε κάποια κομμάτια από την χειμερινή κολεξιόν. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας στον χώρο μου και τον χρόνο σας για να κάνουμε, αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας και την φωτογράφιση…Εύχομαι καλή συνέχεια στο site Womantoc.gr… Περιμένω να ντύσω και την Έλλη Στάη που δεν έχει τύχει να ντύσω μέχρι σήμερα (γέλια).

Η Εριφύλη Νικολοπούλου και ο Σπύρος Καλαματιανός μας χαιρετούν.

Erfili Nikolopoulou Facebook

Φωτογραφίες:Δήμητρα Κανάκη Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Erifilli Nikolopoulou

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.