ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο

Εδώ και σαράντα χρόνια, τα Παιχνίδια Δεσύλλας ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Δύο εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν στο womanTOC

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο

Η ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν, για πρώτη φορά, μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, λοιπόν, γεννήθηκαν πέντε τίτλοι, προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας. Σκοπός της σειράς «1821» είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις μικρών και μεγάλων σε θέματα πατριδογνωσίας αλλά και να αποτελέσει ένα πρωτόγνωρο εργαλείο διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.

Η ελληνική εταιρεία Δεσύλλας διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στη χώρα μας, από το 1981. Με αφορμή λοιπόν τη νέα σειρά παιχνιδιών, μίλησαν στο womanTOC ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager, και ο Αναστάσιος Δεσυλλάς, πρόεδρος της εταιρείας, εκφράζοντας τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager:

Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη σειρά παιχνιδιών;

«Καταρχήν σας ευχαριστούμε που την ονομάζετε ως υπέροχη σειρά καθώς και εμείς οι ίδιοι έτσι ακριβώς την νιώθουμε. Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια πέρα από κάθε εμπορική σκέψη για εμάς ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία των Ελλήνων δημιουργώντας για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά επετειακών επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821. Κατά αυτό τον τρόπο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν παίζοντας να μάθουν τα πάντα για την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς».

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο
«Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων» λέει ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager των Παιχνιδιών Δεσύλλας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία και η αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου;

«Ως εταιρεία είναι πολύ σημαντικό σε όλα μας τα παιχνίδια οι πληροφορίες και τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτά να είναι έγκυρα και αληθή. Έτσι, από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μια σειρά παιχνιδιών για το 1821, ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος και πιο έγκριτος φορέας από αυτόν του Πολεμικού Μουσείου; Απευθυνθήκαμε λοιπόν στη Διεύθυνση Ιστορίας του, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας. Συνεπώς, κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει ένα παιχνίδι της σειράς “1821” μπορεί να είναι σίγουρη για την ακρίβεια και την ορθή διάσταση των ιστορικών γεγονότων και πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτά».

«Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας»

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο ρόλος των συγκεκριμένων παιχνιδιών, και γενικά ενός εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, στη ζωή ενός παιδιού αλλά και ενός ενήλικα;

«Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι τεράστιος, σύμφωνα και με τις πιο πρόσφατες έρευνες, ενώ πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει την ένταξή τους ως εργαλείο μάθησης, δημιουργώντας θεματικές ενότητες οι οποίες διδάσκονται με την χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

»Όσον αφορά την έκδοση της συγκεκριμένης επετειακής σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και ουσιαστικό από το να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν σήμερα στο να είμαστε ελεύθεροι, παίζοντας! Για τους μεγάλους, δε, είναι μια τεράστια ευκαιρία πατριδογνωσίας και ανακάλυψης νέων πτυχών του αγώνα».

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού»

Το προφίλ της εταιρείας, από τον πρόεδρό της, Αναστάσιο Δεσύλλα:

«Από το 1981, όταν η εταιρεία μας κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι, ένα εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας, έως και σήμερα, τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν παρουσιάσει πολλές δεκάδες τίτλους παιχνιδιών. Μέσω εξαιρετικά επιλεγμένων συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

»Τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κατηγορίας των προσχολικών αλλά και παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Αυτό το έχουμε πετύχει με τη συνεργασία εκπαιδευτικών αλλά και παιδαγωγών στο σχεδιασμό τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σύγχρονες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και μεθόδους.

«Δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες» λέει ο Αναστάσιος Δεσύλλας, πρόεδρος της εταιρείας (στη φωτό, με τον δημοσιογράφο Σπύρο Καλαματιανό).

»Με τα Παιχνίδια Δεσύλλας τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παράλληλα με ευχάριστο τρόπο αποκτούν γνώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τη μελέτη περιβάλλοντος, την ιστορία, τη μυθολογία, τις φυσικές επιστήμες, αλλά και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικολογία, τη διατροφή. Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και σε όλα τα παιχνίδια των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε.

»Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή. Διατηρούμε, έτσι, εγχώριες θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε κατά το μέγιστο στην ελληνική οικονομία.

«Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή».

»Το 2021 είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρεία μας κλείνει 40 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική αγορά και η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Για να τιμήσουμε τη σημαντική αυτή επέτειο, σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με έγκριτους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς μεγιστοποιώντας έτσι τη σημαντική προσλαμβανόμενη γνώση, με τον μοναδικό, πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο που μόνο ένα παιχνίδι μπορεί να δώσει».

Δείτε τα επετειακά παιχνίδια:

ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά.
ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1.200 ερωτήσεις.
ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας, παρατηρητικότητας όπου ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας.
«1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι.

Info

desyllas.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.