Η ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν, για πρώτη φορά, μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

Μετά από ενδελεχή έρευνα, λοιπόν, γεννήθηκαν πέντε τίτλοι, προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας. Σκοπός της σειράς «1821» είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις μικρών και μεγάλων σε θέματα πατριδογνωσίας αλλά και να αποτελέσει ένα πρωτόγνωρο εργαλείο διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.

Η ελληνική εταιρεία Δεσύλλας διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στη χώρα μας, από το 1981. Με αφορμή λοιπόν τη νέα σειρά παιχνιδιών, μίλησαν στο womanTOC ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager, και ο Αναστάσιος Δεσυλλάς, πρόεδρος της εταιρείας, εκφράζοντας τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν. 

Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager:

Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη σειρά παιχνιδιών;

«Καταρχήν σας ευχαριστούμε που την ονομάζετε ως υπέροχη σειρά καθώς και εμείς οι ίδιοι έτσι ακριβώς την νιώθουμε. Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια πέρα από κάθε εμπορική σκέψη για εμάς ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία των Ελλήνων δημιουργώντας για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά επετειακών επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821. Κατά αυτό τον τρόπο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν παίζοντας να μάθουν τα πάντα για την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς».

«Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων» λέει ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager των Παιχνιδιών Δεσύλλας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία και η αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου;

«Ως εταιρεία είναι πολύ σημαντικό σε όλα μας τα παιχνίδια οι πληροφορίες και τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτά να είναι έγκυρα και αληθή. Έτσι, από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μια σειρά παιχνιδιών για το 1821, ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος και πιο έγκριτος φορέας από αυτόν του Πολεμικού Μουσείου; Απευθυνθήκαμε λοιπόν στη Διεύθυνση Ιστορίας του, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας. Συνεπώς, κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει ένα παιχνίδι της σειράς “1821” μπορεί να είναι σίγουρη για την ακρίβεια και την ορθή διάσταση των ιστορικών γεγονότων και πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτά».

«Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας»

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο ρόλος των συγκεκριμένων παιχνιδιών, και γενικά ενός εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, στη ζωή ενός παιδιού αλλά και ενός ενήλικα;

«Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι τεράστιος, σύμφωνα και με τις πιο πρόσφατες έρευνες, ενώ πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει την ένταξή τους ως εργαλείο μάθησης, δημιουργώντας θεματικές ενότητες οι οποίες διδάσκονται με την χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

»Όσον αφορά την έκδοση της συγκεκριμένης επετειακής σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και ουσιαστικό από το να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν σήμερα στο να είμαστε ελεύθεροι, παίζοντας! Για τους μεγάλους, δε, είναι μια τεράστια ευκαιρία πατριδογνωσίας και ανακάλυψης νέων πτυχών του αγώνα».

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού»

Το προφίλ της εταιρείας, από τον πρόεδρό της, Αναστάσιο Δεσύλλα:

«Από το 1981, όταν η εταιρεία μας κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι, ένα εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας, έως και σήμερα, τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν παρουσιάσει πολλές δεκάδες τίτλους παιχνιδιών. Μέσω εξαιρετικά επιλεγμένων συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. 

»Τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κατηγορίας των προσχολικών αλλά και παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Αυτό το έχουμε πετύχει με τη συνεργασία εκπαιδευτικών αλλά και παιδαγωγών στο σχεδιασμό τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σύγχρονες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και μεθόδους. 

«Δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες» λέει ο Αναστάσιος Δεσύλλας, πρόεδρος της εταιρείας (στη φωτό, με τον δημοσιογράφο Σπύρο Καλαματιανό).

»Με τα Παιχνίδια Δεσύλλας τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παράλληλα με ευχάριστο τρόπο αποκτούν γνώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τη μελέτη περιβάλλοντος, την ιστορία, τη μυθολογία, τις φυσικές επιστήμες, αλλά και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικολογία, τη διατροφή. Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και σε όλα τα παιχνίδια των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε. 

»Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή. Διατηρούμε, έτσι, εγχώριες θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε κατά το μέγιστο στην ελληνική οικονομία. 

«Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή».

»Το 2021 είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρεία μας κλείνει 40 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική αγορά και η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Για να τιμήσουμε τη σημαντική αυτή επέτειο, σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με έγκριτους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς μεγιστοποιώντας έτσι τη σημαντική προσλαμβανόμενη γνώση, με τον μοναδικό, πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο που μόνο ένα παιχνίδι μπορεί να δώσει». 

Δείτε τα επετειακά παιχνίδια:

ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά.
ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1.200 ερωτήσεις.
ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας, παρατηρητικότητας όπου ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας.
«1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι.

Info

desyllas.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS