Γιοράζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο οίκος Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι ως φόρο τιμής στην σημαντική επέτειο.

Στο μεταξωτό μαντήλι, που θα είναι περιορισμένης έκδοσης, περιλαμβάνονται ζωγραφισμένα στο χέρι τοπία εμπνευσμένα από την Ελλάδα -από την ύπαιθρο της Πελοποννήσου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Πάνω στο μαντήλι διαγράφεται η λέξη «Ελευθερία».

Το μαντήλι σχεδίασε ο Έλληνας καλλιτέχνης Ηλίας Καφούρος, ο οποίος εξήγησε ότι το σχέδιο λειτουργεί σαν αντανάκλαση της έννοιας της ελευθερίας, την οποία έβλεπε συχνά σαν δεδομένη, αλλά και της πραγματικής ουσίας της ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο.

Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης Ηλίας Καφούρος, ο σχεδιασμός του λειτουργεί ως στοχασμός γύρω απο την έννοια της ελευθερίας, την οποία συχνά θεωρούμε δεδομένη, καθώς και την πραγματική ουσία της ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας», δήλωσε ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. «Βλέπω το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι», πρόσθεσε.

Το μαντήλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021. O oίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS