0
SHARES

«Βλέπω πως τα τελευταία καλοκαίρια υπάρχει μια ιδιαίτερη τάση προς τα σανδάλια και όλοι κάνουν αυτό. Σανδάλια. Πολλά τα σχέδια τα οποία μοιάζουν μεταξύ τους και ονόματα εμπνευσμένα από τα Ελληνικά νησιά και την Ελληνική μυθολογία. Η ανάγκη εξατομίκευσης ενός προϊόντος που πουλάει πολύ το καλοκαίρι ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτή την συνεργασία. Υπήρχε η ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν αλλά τις συγκεκριμένες ανάγκες των συγκεκριμένων καταστημάτων χωρίς να γίνει κάτι που μπορεί να το βρει κανείς δίπλα σε άλλα παρόμοια και γι' αυτό είναι capsule συλλογή» λέει ο Στάθης Σαμαντάς, θέλοντας να συστήσει τα νέα του «διαμαντάκια» στο κοινό. 

«Η ανάγκη εξατομίκευσης ενός προϊόντος που πουλάει πολύ το καλοκαίρι ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτή την συνεργασία»
Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας υπογράφει τα νέα του σανδάλια.

Μια capsule collection σανδαλιών με σχέδια που συνδυάζονται εύκολα με τα καλοκαιρινά outfit και μπορούν να υποστηρίξουν μια all day εμφάνιση. Η κατασκευή των σανδαλιών έχει γίνει με χειροποίητη παραγωγική διαδικασία και όχι βιομηχανική, χρησιμοποιώντας 100% γνήσια δέρματα τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να είναι μαλακά και λεπτά. Στις αποχρώσεις του χρυσού, του μπεζ και του nude με minimal και συγχρόνως αυστηρή, γλυπτική αισθητική, η συλλογή είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για τα γνωστά high-end fashion καταστήματα και είναι διαθέσιμη στο Κολωνάκι, στην Κηφισιά, στην Γλυφάδα και στην Μύκονο.

-Ποιο είναι το χαρακτηριστικό των σανδαλιών αυτών;

«Το χαρακτηριστικό τους νομίζω πως είναι αυτό που είπα, η εξατομίκευση, ένα προϊόν το σχεδιάστηκε για να δένει απόλυτα με το στυλ των καταστημάτων Enny Monaco τα οποία είναι γνωστά για τις προσεγμένες επιλογές τους. Για να υποστηρίξω την αρχική μου ιδέα για ένα exlcusive προϊόν, δεν δώσαμε στα σχέδια αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά τα ονόματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και της υπεύθυνης του καταστήματος του Κολωνακίου. Οπότε δεν έχουμε άλλο ένα Santorini sandal ή ένα Mykonos sandal αλλά ένα Vicky sandal ή Amalia sandal».

-Ποια είναι η έμπνευσή σου από πίσω;

«Η έμπνευση ήταν απλά και εύκολα σχέδια χωρίς όμως να είναι αδιάφορα για να δένουν με πολλά ρούχα και να μην χρειάζεται ιδιαίτερο styling φορώντας τα. Επιλέξαμε το χρυσό χρώμα το οποίο είναι το αγαπημένο μου και δεν βγάζω ποτέ συλλογή χωρίς χρυσό. Καταλήξαμε σε μια απόχρωση παλαιωμένου χρυσού για να μην είναι flashy και χτυπάει έντονα με το υπόλοιπο σύνολο. Έτσι αποφύγαμε την πιθανότητα να τα απορρίψει κανείς λόγω ''υπερβολής''. Ορισμένα σχέδια φέρνουν εικόνες από αρχαιοελληνική ενδυμασία χωρίς να γίνονται φολκλόρ και αυτό διότι στο κατάστημα της Μυκόνου οι τουρίστες είναι βασικοί πελάτες οπότε θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε με τον τρόπο μας». 

«Για να υποστηρίξω την αρχική μου ιδέα για ένα exlcusive προϊόν, δεν δώσαμε στα σχέδια αρχαιοελληνικά ονόματα αλλά τα ονόματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και της υπεύθυνης του καταστήματος του Κολωνακίου. Οπότε δεν έχουμε άλλο ένα Santorini sandal ή ένα Mykonos sandal αλλά ένα Vicky sandal ή Amalia sandal»

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

«Σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές φέτος το καλοκαίρι».

-Με τι φοριέται το σανδάλι και με τι δε φοριέται κατά τη γνώμη σου;

«Είναι πολύ ωραία σχεδόν με όλα τα ρούχα. Δεν το συζητάω με καφτάνια. Υποστηρίζω πως είναι πολύ ωραία και με φορέματα ειδικά με μακριά. Επίσης με πολύ κοντά σορτς και τα νέα κορίτσια και κάποιο top. Δεν θα ήθελα να σταθώ στο ''με τι δεν φοριέται'' αλλά το ποιο σχέδιο ταιριάζει στο πόδι μας και πιο όχι. Συγκεκριμένα στα πολύ αδύνατα πόδια προτείνω τα σανδάλια τύπου ''thong'' και στα πιο γεμάτα προς κανονικά πόδια προτείνω τα σανδάλια με τα κλασσικά λουράκια που πιάνουν σε διάφορα σημεία του ποδιού. Είναι ιδανικά για τις χαλαρές καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και φυσικά στα πανέμορφα νησιά μας».

Facebook Enny Di Monaco

TAGS