0
SHARES

Μπορεί ένα top να φέρει το καλοκαίρι; Η capsule συλλογή της Liana Camba με την blogger, Here C Comes, έχει την κρυμμένη απάντηση.

«Με μια λέξη, θα το έλεγα χημεία» λέει η Λιάνα Καμπά, μιλώντας για τη συνεργασία της με την Χρυσάνθη Κουρούπη. «Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με την πρώτη γνωριμία νοιώθουν πολύ οικεία. Μια αυτόματη ταύτιση. Έτσι ένοιωσα με την Χρυσάνθη όταν την γνώρισα. Και από ότι κατάλαβα και εκείνη το ίδιο. Συνέχισα να παρακολουθώ την δουλειά της και η αισθητική της εικόνας που έβλεπα μ άρεσε πολύ. Έχει ποιότητα και class. Κάτι που το βρίσκω σπάνια και θεωρώ ότι λείπει από την ζωή μας και την καθημερινότητα μας. Όταν λοιπόν μου έκανε την πρόταση να φτιάξουμε μια μικρή σειρά με δικά της σχέδια δέχθηκα γιατί ήξερα ότι θα έβγαινε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό τέτοιες συνεργασίες είναι πολύ συχνές, και δημιουργούν μια φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα στο brand».

Η ελληνική μόδα ενοποιεί, εμπνέει, ενθουσιάζει, μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Το έχει αυτό το εφέ και η συλλογή αυτή το δικαιώνει περίτρανα.

 

Οι δύο κυρίες της μόδας συναντήθηκαν για να πουν μια ιστορία από κοινού, να υφάνουν το μύθο του λαμπερού made in Greece με τον πιο στιλάτο τρόπο: μέσα από σύγχρονα, εντυπωσιακά πατρόν και εκλεκτά, καλοκαιρινά υφάσματα, πάνω από τα top που ορίζουν την πιο ζεστή και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου.

Η ελληνική μόδα ενοποιεί, εμπνέει, ενθουσιάζει, μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Το έχει αυτό το εφέ και η συλλογή αυτή το δικαιώνει περίτρανα. Οι δύο κυρίες της μόδας συναντήθηκαν για να πουν μια ιστορία από κοινού, να υφάνουν το μύθο του λαμπερού made in Greece με τον πιο στιλάτο τρόπο: μέσα από σύγχρονα, εντυπωσιακά πατρόν και εκλεκτά, καλοκαιρινά υφάσματα, πάνω από τα top που ορίζουν την πιο ζεστή και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου.

«Η μόδα ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και μια μεγάλη μου αγάπη. Ήταν τρόπος έκφρασης και από το 2014 ασχολούμαι με το blogging» εξηγεί η Χρυσάνθη.

«Με την Λιάνα Καμπά γνωρίστηκα πριν δύο χρόνια και εκτιμώντας την δουλειά της αλλά και το γούστο της, η συνεργασία ήταν μονόδρομος. Όταν αποφάσισα να δημιουργήσω μια capsule συλλογή ο πρώτος άνθρωπος που απευθύνθηκα, χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν η Λιάνα. Η σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε τα top που λείπουν από την ντουλάπα μας. Ρούχα εύκολα που μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις, με πολλούς τρόπους, κολακεύουν το γυναικείο σώμα, είναι κομψά και ταυτόχρονα θηλυκά. Τα υφάσματα που χρησιμοποιήσαμε είναι όλα από φυτικές ίνες -μιας και οι δύο έχουμε οικολογικές ανησυχίες-, και η χρωματική παλέτα είναι γήινη χωρίς να λείπουν το λευκό και το μαύρο».

Τα μεγάλα μανίκια, ο ένας ώμος, η θηλυκή μονοχρωμία που φλερτάρει με τις αποχρώσεις της φύσης και του θέρους, το «έξυπνο» εκάι ή το σοφιστικέ γαλαζοπράσσινο, όλα συνθέτουν μια σειρά top με χαρακτήρα.
«Το λινό είναι ένα ύφασμα που ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι και στη δική μου αισθητική. Είναι ένα αβρό, ραφινάτο, φίνο υλικό, που αφήνει τη δροσιά να περάσει, που αγγίζει το σώμα με σεβασμό, που αναδεικνύει την έννοια της ταυτότητας και των προσωπικών επιλογών».

 «Τα top που δημιουργήσαμε είναι θηλυκά, εύκολα, απλά και εντυπωσιακά συγχρόνως, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποια γυναίκα που θέλει να ανανεώσει το ντύσιμο της με ένα μικρό άγγιγμα. Είναι φτιαγμένα από καθαρά υλικά, βαμβάκι και λινό. Η ραφή τους γίνεται από “μοδίστρες” ατελιέ, όχι παραγωγικά, αλλά με πολύ οικονομικές τιμές. Δηλαδή μια πολυτέλεια που μπορούμε και αξίζουμε όλες οι γυναίκες να έχουμε» συνεχίζει η Λιάνα Καμπά και συμπληρώνει: «Το λινό είναι ένα ύφασμα που ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι και στη δική μου αισθητική. Είναι ένα αβρό, ραφινάτο, φίνο υλικό, που αφήνει τη δροσιά να περάσει, που αγγίζει το σώμα με σεβασμό, που αναδεικνύει την έννοια της ταυτότητας και των προσωπικών επιλογών».

Τα μεγάλα μανίκια, ο ένας ώμος, η θηλυκή μονοχρωμία που φλερτάρει με τις αποχρώσεις της φύσης και του θέρους, το «έξυπνο» εκάι ή το σοφιστικέ γαλαζοπράσσινο, όλα συνθέτουν μια σειρά top με χαρακτήρα.

-Πως είναι να δουλεύει μία σχεδιάστρια με μία blogger; Που συναντιούνται;
«Η δουλειά η δική μου και της Χρυσάνθης, παρόλο που είναι στον ίδιο χώρο, είναι διαφορετικές. Είναι σαν να προσεγγίζεις το ρούχο, το σχέδιο, την εικόνα εγώ από μέσα και η Χρυσάνθη από έξω. Εκεί λοιπόν, συναντιούνται γιατί συμπληρώνει το ένα το άλλο. Χρειάζεται η μια την άλλη. Βρίσκω χαρά στην συνεργασία μου με την Χρυσάνθη. Πάντα μια νέα και αποστασιοποιημένη ματιά τα βλέπει διαφορετικά και αυτό είναι που χρειάζομαι».

 

*Τη συλλογή μπορείτε να βρείτε στη boutique Liana Camba, Αναγνωστοπούλου 26 στο Κολωνάκι και στο www.lianacamba.gr.

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS