0
SHARES

«Γιατί οι γυναίκες λατρεύουμε τα μπιχλιμπίδια;» τη ρωτάω ευθύς αμέσως, ενώ το δεξί μου χέρι χαϊδεύει ένα πράσινο τσαντάκι από ρετρό πετσέτα θαλάσσης. «Γιατί είναι ο ωραιότερος τρόπος για να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας» γελάει η Κατερίνα. «Θες να μου πεις κάτι για τις ρετρό αναφορές στα αξεσουάρ σου, φέτος;» συνεχίζω. «Ισχύει» αναφωνεί και συνεχίζει: «Μου αρέσει η αναφορά στο παρελθόν σε πολλά από τα πράγματα που κάνω. Μου αρέσει αυτό το διακριτικό blend του καινούριου με το παλιό. Ακόμα και μουσικά κάνω πολλές αναφορές σε παλαιότερες δεκαετίες. Έτσι λοιπόν στις πετσέτες που χρησιμοποιώ για τις τσάντες μου υπάρχουν κάποια ανάγλυφα στοιχεία που σου θυμίζουν λίγο τα παιδικά καλοκαίρια και τις πετσέτες που χρησιμοποιούσε η μαμά σου ή η γιαγιά σου να σε τυλίγει ολόκληρο σαν γιουβαρλάκι όταν έβγαινες από τη θάλασσας». Η Κατερίνα μιλάει σαν Dj, που είναι η δεύτερη φύση της, αλλά και σαν άνθρωπος που γνωρίζει από μάρκετινγκ και αμπαλάρισμα της εικόνας, αφού στο παρελθόν αυτό έκανε.

«Μου αρέσει η αναφορά στο παρελθόν σε πολλά από τα πράγματα που κάνω. Μου αρέσει αυτό το διακριτικό blend του καινούριου με το παλιό».
«Στις πετσέτες που χρησιμοποιώ για τις τσάντες μου υπάρχουν κάποια ανάγλυφα στοιχεία που σου θυμίζουν λίγο τα παιδικά καλοκαίρια και τις πετσέτες που χρησιμοποιούσε η μαμά σου ή η γιαγιά σου να σε τυλίγει ολόκληρο σαν γιουβαρλάκι όταν έβγαινες από τη θάλασσας».

-Ποια είναι η ιστορία των Dudette;

«Η ιδέα των Dudette ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια και γεννήθηκε μέσα από τη γενικότερη στροφή μου προς το minimal στυλ έτσι κατά συνέπεια ήρθε και η ανάγκη να συμπληρώνω την εμφάνιση μου με εξίσου απλά αξεσουάρ που θα έχουν όμως χαρακτήρα και φυσικά ιδιαίτερες ποιότητες».

- Η δική σου ιστορία ποια είναι;

«Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν από τριάντα χρόνια. Σπούδασα στο φανταστικό Πάντειο πανεπιστήμιο και είχα τη μεγάλη χαρά να τελειώσω μια πολύ ωραία σχολή, αυτη της Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με φανταστικούς ανθρώπους που κατάφεραν να μας μεταφέρουν και να μας καλλιεργήσουν την ανάγκη για όραμα και δημιουργικότητα. Δουλεύω από τα 17,5 ξεκινώντας από τη λιανική και εν συνεχεία πέρασα στον δημιουργικότατο χώρο της επικοινωνίας και των events όπου εργάστηκα για 7 χρόνια ενώ τώρα έχω τη χαρά να δουλεύω ως pr/ social media/ events consultant ούσα ελεύθερη επαγγελματίας και έχοντας φυσικά ως αρχική και κύρια προτεραιότητα μου τη Dudette. Τέλος, μια ακόμα πτυχή και βασική μου απασχόληση είναι η μουσική. Είμαι Dj και πιο πολύ απ' όλα που αρέσει να ντύνω μουσικά το ηλιοβασίλεμα».

«Η Dudette είναι το θηλυκό του dude και έμπνευση ήταν το μπαρ Dude στην οδό Kαλαμιώτου».
«Δουλεύω από τα 17,5 ξεκινώντας από τη λιανική και εν συνεχεία πέρασα στον δημιουργικότατο χώρο της επικοινωνίας και των events» λέει η Κατερίνα.

-Ναι, βρε παιδί μου, αλλά τι σημαίνει Dudette;

«Η Dudette είναι το θηλυκό του dude και προέκυψε κατά τη διάρκεια ενός brainstorming που κάναμε με πολύ καλές μου φίλες όταν πλέον είχα αποφασίσει ότι τα αξεσουάρ μου θα πάρουν ένα πιο επαγγελματικό δρόμο. Η σύνδεση απλή: τότε ένα από τα πλέον αγαπημένα μου μαγαζιά στο κέντρο είχε γίνει οριακά το δεύτερο σπίτι μου. Το Dude στην οδό Kαλαμιώτου. Aπό εκεί λοιπόν προέκυψε και η Dudette».

-Πες μου δυο λόγια για την καλοκαιρινή συλλογή.

«Αρχικά βασίζεται στα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του brand που είναι το απλό, λιτό, δωρικό και σέξι. Περιλαμβάνει όπως πάντα τα μεταξωτά και βαμβακερά κολιέ που έχουν αναδειχθεί στα basic κομμάτια μου. Ενώ φέτος βγάζω για δεύτερη φορά μια σειρά από kimono καθώς καθώς και beach bags που για πρώτη φορά είναι τόσο πολύχρωμες. Είμαι λάτρης των γήινων χρωμάτων, ωστόσο φέτος (ίσως και πιο χαρούμενης διάθεσης) βάζω αρκετό χρώμα».

Dudette Facebook

Φέτος η Dudette παίζει και με κιμονό.
Τα μεταξωτά και βαμβακερά κολιέ της Dudette.
TAGS